Şimdi Ara

Yarış Bisikleti Alsam Nasıl Olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Şimdiye kadar sadece dağ bisikleti kullandım. Ekim ayında apartmanın bahçesinden çalındı bisikletim. Şu an bisiklet arayışındayım. Aklıma yol bisikleti geldi. Daha önce hiç binmedim. Fiyatlar da uçmuş, o yüzden iyice düşünmem gerekir tercihimi. Yol bisikleti nasıl olur sizce, özellikle dağ bisikletinden yol bisikletine geçen arkadaşların düşünceleri nelerdir?

• kullanım olarak doğal olarak farklı, ilk başlarda zorlanabilirsin. dağ bisikletine göre daha hızlı olduğunu fark edeceksin. Asfalttan çıkarım diyorsan gravel ve ya cyclocross bakabilirsin
  • 1917 kullanıcısına yanıt
    gravel ve ya cyclocross pahalıymış, road baksam daha iyi
  • Yol bisikletleri güzeldir fakat biraz pahalılar özellikle son zamanlarda iyice arttı fiyatlar. Bisiklet için ayırdığınız bütçe ne kadar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maurizio Sarri -- 30 Mart 2019; 23:58:12 >
  • 2. El piyasasi hala uygun. Sifir bisiklet şuan alinmaz hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi şehirde hangi yollarda sureceksin? yol bisikletleri dayanıksız değildir arazide sürdüğüm de oldu fakat berbat asfaltta her çukurda yavaşlayarak zevk alamazsin. kesinlikle 2. el al sıfırları o kadar etmez gitgide uçtu piyasa. kullanım zorluğu da en fazla bir hafta sürer ben ilk kullandığımda 2 ayna indirmiştim😂 ayrica ekstra lastik veya jant için de bütçe ayirman gerekiyor, fren pabucu bile çok pahalı dağ bisikletlerine göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost3534 -- 11 Nisan 2019; 8:30:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maurizio Sarri

Yol bisikletleri güzeldir fakat biraz pahalılar özellikle son zamanlarda iyice arttı fiyatlar. Bisiklet için ayırdığınız bütçe ne kadar?
    Herşeyin fiyatı uçtu hocam Motor almaya karar verdim şimdilik, bisiklet de alacağım fakat sonbaharda alacağım; motorla o hızda üşütür vücut.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Scooter mı yoksa vitesli mi?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ginflon

2. El piyasasi hala uygun. Sifir bisiklet şuan alinmaz hocam
    İkinci el olayını sevmiyorum ben. Fabrika çıkışı teknoloji garanti iş. O adam o bisikletle kaldırımları nasıl çıktı, zincirleri ne kadar zorladı, mesela benim eski bisikletteki ön tekerlek kadronun soluna yatıyor gibi görünüm veriyordu, tamircilerin hiçbiri yapamadı, dağdaki kayaların üstünde gide gide jantı kadroya taktığımız yerde sorun oldu yani. En iyisi sıfır almak. Araba veya motor gibi pahalı ürünlerde ikinci el mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost3534

hangi şehirde hangi yollarda sureceksin? yol bisikletleri dayanıksız değildir arazide sürdüğüm de oldu fakat berbat asfaltta her çukurda yavaşlayarak zevk alamazsin. kesinlikle 2. el al sıfırları o kadar etmez gitgide uçtu piyasa. kullanım zorluğu da en fazla bir hafta sürer ben ilk kullandığımda 2 ayna indirmiştim😂 ayrica ekstra lastik veya jant için de bütçe ayirman gerekiyor, fren pabucu bile çok pahalı dağ bisikletlerine göre
    Manisa merkezde oturuyorum, ızgaralar ve bisiklet yolundaki yamuk ve çukurlu yollar sorun sadece.
  • Daimon88 kullanıcısına yanıt
    ızgaralar her yerde sorun malesef, çukurlar da aşırı değilse bisiklete zarari olmaz genelde ama keyfini kaçırır yavaşlamak zorunda kalırsın. ama her şeye rağmen yol bisikleti alırdım ben, alıştıktan sonra diğerleri fazla yavaş ve hantal geliyor. bütçeni olabildiğince artir ve ikinci el bak derim

• Düzlük alan çoksa , antrenman yapılacak yer varsa , çevrede kulüplerde varsa tadından yenmez. Ben merterde oturuyorum şuanda üniversite için başka ildeyim ama yaz mevsimi pazar günleri 06.00 kalkışlı en az sarıyer yapıyoruz. Iyiki almışım diyorum

• Uzunca bir süre mtb kullandım son 2 yıldır şehir ve en son fitness tarzı bisiklet kullanıyorum.Son günler kafama esti artık yola geçeyim dedim.Bir arkadaşın Carraro Cr 022 siyle 2 günde 300 km yaptım ne bel kaldı ne omuz ne boyun ne avuç ne bilek.Totoyu hiç söylemiyorum bile sele mahvetti zaten.Süratli gitmek dışında beni cezbetmedi açıkçası ve şu an yine emektarımı (Giant Escape Air 2016) kullanmaya devam ediyorum ...
  • 26" MTB ile 28" yol bisikletlerinin peşinde sürüklenmekten bıkınca, ben de yol bisikletine geçtim. Sürüşü vs. çok zevkli. Ama bir o kadar da dikkat istiyor. Aslında her türlü bisiklet dikkat istiyor, trafiktesin sonuçta ama; dağ bisikleti ile dert ettiğim tek mazgal boğaziçi köprüsü girişindeki mazgal idi. Yol biiskletinde hepsini çapraz geçmek zorundasın, hele yanında araç da varsa çapraz geçiş zorlaşabiliyor. Bir de düzde rüzgarı arkana alınca 45 - hızlanabiliyorsun çok rahat. Dağ bisikleti ile kaç kez düştüm, ufak tefek sıyrık oldu; hatta ormanda iki ayak üstüne düşmeye alışmaya başlamıştım. Ama yol bisikletinde düşmek affetmiyor. Arkadaşım peşimden gelirken kilometre saatini çekmeye kalkmış telefonla. Benim arka lastiğe sürtünce dengesini kaybediyor falan, yoldan çıkıp düşüyor. Sesi duyup arkama baktığımda hazırola geçmiş yerde yatıyıordu. Yanına gittiğimde eşek gibi anırıyordu yerde şoktan. Ne oldu diyorodu, düştün diyordum; on saniye geçmeden tekrar aynı soruyu soruyordu. Ambulans toparladı, biraz pansuman, dikiş, röntgen; bir hafta sonra işe gitmişti sanırım. Aylar sonra yine arada başı dönüyordu falan. Kask da olmasaydı beyin yola serilmişti hani. Ha MTB ile de benzer kaza geçiren oldu ama, bayır aşağı aşırı hızlananlar genelde...
    O yüzden öncelikle dikkat. Grup sürüşlerinde de bilmediğiniz kişilerin arkasında sürmeyin. Fren sıkınca takla atmayın arkalarında.
    İkinci el alın. Genelde çok az ya da neredeyse hiç kullanılmamış bisikletler oluyor.
    Bir de masraflı biraz yol bisikletleri. Lastikler 300 - 400 TL civarı. Daha ucuza da var tabii ki bir çok model. Ama bayır aşağı fren yaptığımda beni durdurmak için hiç çaba sarfetmeyen, slalom yaparak önüme çıkan araca doğru gitmeye devam ettiğim 60 liralık lastiği, Antalya'da yarışta ıslak zeminde fren yaptığımda bile beni tutup durdurmaya çeken 200 liralık lastiğe sırf fiyat için değişmem. Ondan sonra setleri daha pahalı ve gitgide pahalılanıyor. Şuan zinciri değiştirmem gerek ama onunla birlikte aynakol ve kaseti de değiştirmem gerekebilir. Bayırlarda hiç zorlamıyorum, yüksek kadansla fazla kuvvet uygulamadan çıkıyorum şimdilik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 3 Mayıs 2019; 5:6:41 >

• Yol bisikletine bir baslarsan bagimlilik yapar. Ben de yillarca mtb surdum ama simdi diyorum ki bu surdugum bisikletse onlar neydi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • NoNickMan kullanıcısına yanıt
    Bisikletin markası modeli nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maurizio Sarri

Bisikletin markası modeli nedir?
    Once triban 100 surdum. Simdi Kron Rc1000 var. Ikisi de mtbden onlarca kat daha zevkliydi. Ama kron rc1000 triban 100den çok daha yol bisikleti olan bi yol bisikleti. Çok daha atik ve daha agresif bir goruntusu var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.