Şimdi Ara

YARIN VAN'A ÇOCUKLAR İÇİN GİDİYORUM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Deprem dolayısıyla Van'daki çocuklar şidetli bir travma sürecinden geçiyorlar ancak gelin görün ki bu konuda tespit, durumu düzeltmeye yönelik çalışma gerektiği ölçüde yapılmıyor. Aileler daha elzem başka aciliyetler henüz halledilemediğinden çocuklarının bir travma yaşadığını düşünmüyor ya da ne yapacaklarını bilmiyorlar. Ancak onların da gözlemlediği, çocuklarının depremden sonra aşırı hırçın, ani refleks davranışlar içerisine girmiş olmaları.

Çocukların yaşadıkları travma evresini atlatabilmeleri, terapi sürecine "destek" olmak adına,

yanıma projeksiyon cihazım, bilgisayarım ve orada insanların ekmeğini, yatağını işgal etmemek için kendi kamp malzemelerimi de alarak Van'a gidiyorum.

amacım çadır kentleri tek tek gezmek. Bu yerlerdeki yerel yönetimdeki, afet kriz masasından görevli kimselerin uygun gördüğü, gösterdiği çadırlarda perdeyi projeksiyonu kurarak, çocuklara çeşitli eğitsel, eğlenceli, rengarenk filmler, çizgi filmler göstermek...

Dolayısıyla çocuklar moloz yığınları arasında soğukta oynamak, dolaşmak yerine eğlenceli bir çadır ortamında, çocukluklarını hatırlayacakları meşgaleler ile eğleniyor olacaklar.

YARIN/perşembe yola çıkıyorum.

elinizde aşağıdaki filmler varsa ya da internet hızınız yüksekse ve bu tür filmleri netten edinebiliyorsanız, bana ulaştırırsanız sevinirim. Kadıköydeyim, taşınabilir diskimle bugün belirttiğiniz yerlere gelebilirim.

*ilk dönem çizgi filmler. yani konuşmaların olmadığı, daha çok müzikli, dufy duck, micky mause, tom ve jerry, tazmanya, road runner..vb)

*dublajlı çizgi filmler . ninja kaplumbağalar, vinydi poo, poçahantes...vb

* yine dublajlı olacak şekilde animasyon filmleri, wall-e, shrek...vb

*ya da çocuklar için çeşitli eğitsel, eğlenceli, renkli filmler, çizgi filmler, belgeseller...vb

teşekkürler

Samet AKSUOĞLU
    face1tr@gmail.com
    Marmara Üniversitesi GSF

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 14 Aralık 2011; 6:58:21 >

• Merhaba, umarım amacına ulaşırsın. eğitiminiz nedir acaba?
    ayrıca travmayı çizgi film izleterek mi geçirtmeyi planlıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DangereusArabian -- 14 Aralık 2011; 6:25:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DangereusArabian

Merhaba, umarım amacına ulaşırsın. eğitiminiz nedir acaba?
    ayrıca travmayı çizgi film izleterek mi geçirtmeyi planlıyorsunuz?

Konuyla ilgili olarak 1 aydır hazırlık yapıyorum. Deprem bölgesinde ne yapıp ne yapmamam gerektiği ya da depremzedelere nasıl hitap edileceği, insanlara bir şey vermem, armağan etmem durumunda bunu nasıl dolaylı şekillerde yapmam gerektiği ... gibi bir çok konuda az çok yeterliliğe sahibim.

Aslında bu okulum adına yaptığım bir keşif gezisi, Yılbaşından önce Van'da, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak, Sanat ile Terapiye destek olmak adına "Sanat Çadırı" açacağız. Çadır bölgede bir yıl kadar kalacak.

film gösteriminin yanı sıra, Sanat ile Terapiye "destek" verecek şekilde resim yaptırarak, seramik, heykel..vb yaptırarak çocukların içlerindeki duygu veya birikimleri açığa çıkarmalarını sağlayacak, belki de böylelikle depreme dair anıların, içe atılarak ileriye dönük problem olmasının önüne geçme sürecine katkı sağlayacağız.

sorunuza cavap,
    Marmara GSF, Grafik Tasarım bölümünde öğrenciyim..

• yardım güzel bir şey sonuçta onlarda insan,bizim bir yerimiz ağrınca bile birinden yardım bekliyoruz,onlarında yardıma her zaman ihtiyacı var
    ama bu yapılanlar ne kadar kalıcı ne kadar faydalıki,gerçek anlamda kalıcı şeylerin yapılması lazım
    en baştan sağlam önlem almıyorlar daha sonrada uğraşıp duruyorlar,yıkılan binalarda yeterli beton kullanılmamış,bina yapım aşamasında yeterli beton kullanmak faydalı olurdu ama nerde denetim
    binayı yapanı kendi haline bırakırsan insafına kalmış,ister iyi yapar ister kötü yapar,ama denetim ceza olursa o zaman inşaatı yapan yeterli betonu kullanırdı
    denetim yok,adamda binayı eksik yapıyor asıl sorun burda
    kökten çözüm olmuyor,sonrada bina yıkıldımı yok deprem büyük,yok yardım topla,yok yeniden bina yap,uğraşır dururlar
    her apartmanda 5 000 tl lik biraz daha betaonla daha sağlam oluyormuş yazık yazık
    hala sıfır bina yapılıyor hangisi tam anlamıyla sağlam

neyse sen bunları fazla düşünme Türkiyedesin olayı

soruna asıl neden olanlar örtpas edilip arka planda yer alıyor,insanların asıl sorumlu olanları görmesini engelliyorlar,deselerya denetim olsa böyle olmaz,ama herkes olan bitene bakıyor,siz asıl temele bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 14 Aralık 2011; 6:54:12 >

• Hocam niyetiniz her ne kadar iyi olsa da orada kafanıza göre bir etkinlik gerçekleştirmeniz başınızı ağrıtabilir. Bunun için sağlık bakanlığı dönemler halinde sosyal hizmet uzmanı ve psikolog görevlendiriyor zaten. Kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.