Şimdi Ara

Yarın tekrar başlıyorum... SORULARIMDA VAR!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sene başından beri çalışıyorum. Okul bir yandan sınav stresi bir yandan. 4-5 günlük ara verdim. Kendime geldim. Fakat yarın tekrar başlayacağım. Size sorularım olacak... En basitinden Yüzde-Kar problemlerini yapamıyorum. Aslında kolay ama mantığını kuramıyorum. Hız-Karışım-Faiz-İşçi-Havuz-Yaş problemlerini çok rahatlıkla yapabiliyorum ama Yüzde-Kár konularını yapamıyorum.
    Herhangi bir mantığı var mı yoksa illa çalışmak mı gerek? Öyleyse hemen yarın ilk konu olarak Yüzde-Kar konusundan başlayacağım.
    Birde fizikte bir grafik veriyor ve sizden ağırlık merkezinin koordinatlarını istiyor. Bu sorular nasıl yapılıyor. Sadece anlatsanız yeter. Fiziğim iyidir. Genellikle denemelerde 14 te 9 veya 10 net çıkıyor.

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomb.raider -- 15 Mart 2011; 17:32:14 >

• Kar zarar problemleri için,
    Kar=Satış-Alış
    Zarar=Alış-Satış
    bu denklemlerden yararlanırsan çogunu çözersin,tabi soruları bu denklemlere göre yapılandırman gerekiyor :)
  • Teşekkür ederim fakat şu soruyu bile yapamıyorum;

100 TL'ye alınan bir mal kaç TL'ye satılırsa satış fiyatının %25'i kadar zarar edilmiş olur?

Gerçekten yapamıyorum...

AYRICA;

Fizikte kast ettiğim soru tipi şu; (2010 LYS FİZİK 2- 7. Soru)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomb.raider -- 15 Mart 2011; 17:40:55 >

• x eksenine göre moment alacaksın bir de y eksenine göre moment alacaksın bu sorularda. kütle ile uzaklığını çarpıp hepsinin toplamını kütleler toplamına böleceksin.
  • Galiba anladım... X e göre moment alınca 12/4, Y'ye görede alınca 12/4... Tamam anladım şimdi. Yapamıyordum Valla

Peki bir şey söylemek istiyorum, bunların mesela çift katları olan sorularda var. Mesela şekilde atıyorum K ile L çift katlanmış olsa, onu ne yapacaktım?
  • 100 TL'ye alınan bir mal kaç TL'ye satılırsa satış fiyatının %25'i kadar zarar edilmiş olur?
    Satış:100x olsun
    Zarar=Alış-Satış
    25x=100-100x
    125x=100
    x=4/5
    100x=100.4/5=80 TL
  • Teşekkür ederim. Ben yukarıda dediğiniz gibi formül yaptım ama %25 derken onu 25/100= 1/4 aldım. Sonuç 399/4 çıktı Gerçekten teşekkür ederim ilgilendiğin için.İnşallah bunlar kazanç olarak geri döner...

Ayrıca daha demin çift katlı demiştim, işte o soru...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bugün Dinlenicem Ne Yapayım?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomb.raider

Teşekkür ederim fakat şu soruyu bile yapamıyorum;

100 TL'ye alınan bir mal kaç TL'ye satılırsa satış fiyatının %25'i kadar zarar edilmiş olur?

Gerçekten yapamıyorum...

AYRICA;

Fizikte kast ettiğim soru tipi şu; (2010 LYS FİZİK 2- 7. Soru)

En uygun şekilde levhaların 2şer 2şer ağırlık merkezlerini bul sonrada bulduklarının ortak ağırlık merkezini bulursan çözersin soruyu

• quote:

Teşekkür ederim. Ben yukarıda dediğiniz gibi formül yaptım ama %25 derken onu 25/100= 1/4 aldım. Sonuç 399/4 çıktı Gerçekten teşekkür ederim ilgilendiğin için.İnşallah bunlar kazanç olarak geri döner...

Ayrıca daha demin çift katlı demiştim, işte o soru...

Çift katlı dediğinde yapacağın tek şey
    Bir levhanın ağırlını P olarak kabul edersek çift katlı levhada 2P olarak düşünüceksin..

• Tamam şimdi anladım işte. Benim yaptığım hata şu;

Ağırlığı 1 olarak aldığımda Çift katlı kaç br uzaklıkta ise (atıyorum 3 birim) 3x2 şeklinde yazıyorum ama toplam kütleyi 2 değilde 1 alıyorum... Hakikaten kolaymış. Korkulacak birşey yokmuş bunu anladım. Başka sorularım olursa yine buraya yazacağım İLgilendiğin için teşekkürler ayrıca
  • quote:

Tamam şimdi anladım işte. Benim yaptığım hata şu;

Ağırlığı 1 olarak aldığımda Çift katlı kaç br uzaklıkta ise (atıyorum 3 birim) 3x2 şeklinde yazıyorum ama toplam kütleyi 2 değilde 1 alıyorum... Hakikaten kolaymış. Korkulacak birşey yokmuş bunu anladım. Başka sorularım olursa yine buraya yazacağım İLgilendiğin için teşekkürler ayrıca

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.