Şimdi Ara

Yarı iletken gelirleri bu yıl yüzde 13 artacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yarı iletken gelirleri bu yıl yüzde 13 artacak



    Dünya genelinde yaşanan yonga krizi tüm sektörleri derinden etkilerken gelirlere ise etki etmiyor. Yarı iletken sektörü geçen yıl başarılı bir tablo sergilerken bu yıl içerisinde de büyüme bekleniyor. Belirli sektörler bu büyümede önemli bir rol üstleniyor. 



    Talep sürekli artıyor



    Yarı iletken sektöründe otomotiv teknolojileri, son kullanıcı ürünleri ve 5G teknolojileri lokomotif hale geldi. Sürekli artan talep ile birlikte gelirler de artıyor. Geçen yıl sektör yüzde 10.8 büyüyerek 464 milyar dolar büyüklüğe ulaşmıştı. PC ve sunucu segmenti 160 milyar dolar ile yüzde 17.3 büyüdü. Akıllı telefon segmenti yüzde 10 büyürken konsol, tablet, kulaklık gibi ürünlerin olduğu tüketici yarı iletken segmenti de 60 milyar dolara ulaştı.



    Ayrıca Bkz.Nintendo gelecekte "yeni özel oyunlara" daha fazla ağırlık verecek



    Yarı iletken sektörünün bu yıl ise yüzde 12.5 artışla 552 milyar dolara ulaşması bekleniyor. PC ve sunucu pazarı yüzde 7.7 artışla 173 milyar dolara ulaşacak. Akıllı telefon pazarı yüzde 23.3 artışla 147 milyar dolara yükselirken 5G modellerin yüzde 34 gibi bir paya ulaşacağı tahmin ediliyor. Otomotiv sektörü ise bu yıl yüzde 13.6 büyüyecek. 



    Yonga krizine rağmen yaşanan büyüme talebin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Elbette gelişen otomobil teknolojileri, 5G teknolojilerinin geniş bir alana yayılması ve pandemi döneminde eve kapanan tüketiciler bu talepte büyük bir rol oynuyor.

    ?????




    Kaynak:https://www.digitimes.com/news/a20210507PR200.html







  • ?????
  • Yani İŞ PORTFÖY YARI İLETKEN TEKNOLOJİLERİ DEĞİŞKEN FON çıkacak bu ay onu alın diyorsunuz resmen.

  • sözde kriz vardı fiyatları artırmak istemiyorlardı ama mecburen artırmışlardı.. zaten havada kuş s*çsa fakiri vuruyor a*k

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.