beni mutsuz eden dersler fizik, edebiyat ve yabancı dil(ingilizce) oldu burda.
fizik hocasıyla sene başından beri yıldızım barışmadı. bu sene yeni geldi okulumuza. erkek lisesinden gelmiş biraz ağzı bozuk. ayrıca yılışık bi' tip, ben de pek sevmedim açıkçası. dersi dinleme gereği de duymadım çünkü anlatımı kötü zaten. hal böyle olunca da notlar düşük geldi. son sınav okunurken yanına çağırdı hatta, çalışmadın mı dedi, çalışmadım dedim, neden dedi, vaktim olmadı dedim. 40 puanlık sınav kağıda direk 24 yazdı. ben de kendi kendime "boşver egosunu tatmin etsin zavallım" dedim. bişi demeden çektim gittim. şimdiyse sözlülerime 90 90 vermiş, şaşırttı beni. tükürdüğü yalamış gibi oldu sanki.
edebiyat desek hocamızı çok severim. en çok takıştğım hocadır. her ne kadar laf sokma çabası güdsemde aramızdaki iletişim böyle işte. ama gelin görün ki saolsun hocamız sınıfa gelip sadece oturur. biz de test çözeriz. ardından sınavda sorduğu soruları da yanıtlayamayız yani yanıtlayamam. hep kopya çektim edebiyat sınavlarında. olsun bakalım...
ingilizcem iyiydi benim bayağı ama ikinci ve üçüncü sınavda kopya verirken vakit akıp gitti. canları saolsun.
biyolojiyi hiç anlamadım zaten.
ikinci yabancı dil yani almanca deseniz 3 senedir görmeme rağmen sadece ich bin yasin, ich bin 17 jahre alt diyebiliyorum. 18 yaşıma girince sadece ich bin yasin olacak.
dil anlatım dersine de edebiyat hocası giriyor. aynı şekilde ders işlenmedi. test çözdük. ama dil bilgisi soruarı geldi sınavda. o yüzden yaptım gayet rahatlıkla. özellikle ikinci sınavda kopya dağıttım. aklıma takılan noktaysa kopya verdiğim arkadaşın 80 benim 90 almam oldu. kağıtlarımız aynıydı şöyle bi' şey de var yazılı notlarımın ortalaması 82.5 verdiği 80 80 sözlü notuyla beraber 81.25 olmuş. işte buna gerçekten sinirlendim.
Not değerlendirmesi bu kadar, şimdi ders işlenişini değerlendireceğim.
Analitik notlarım her ne kadar iyi olsa da bu hocanın bize bilgi aşılamasından değil özverili çalışmamdan kaynaklanıyor. hocamız test çözmemize müsade ediyor çünkü. hocamız kötü değil yani, istediğimiz zaman dersi anlatıyor istediğimiz zaman bırakıyor. işte bunu seviyorum.
biyoloji hocamız biraz safça. ama iyi bi' kadın. elinden geleni yapıyor. test çözene kızmaz. isteyene anlatır. anaç bi hocamız
Din kültürü hocamız da gayet iyi. sınavlardan iyi not alabilmemiz için 15 dakika ders anlatır. geri kalan 30 dakika gene test çözeriz.
Fizik hocası:
dersi işler, anlatır. bi' şeyler biliyor farkındayım ama bize aktarırken sıkıntı oluyor. ya anlamıyoruz ya da anlatamıyor.
geometri ve matematik hocamız aynı. hep ders işleriz. bizi düşündüğü için böyle yapıyor. lys'de sıkıntımızın olacağını sanmıyorum. başka hocaların derslerini bile alır. zehir gibi kafası var. bi' ara hamile kaldı diye korkmuştum ama kalmamış sene sonuna kadar derslere devam
kimya hocası da yenilerden. biraz ukala ve bel altı esprilere yer veriyor. kızların olduğu ortamlarda bunları doğru bulmuyorum. ders işlemek isteyenlere esen yayınlarının konu anlatımlı kitabını almayı zorunlu tuttu. böyle bi' zorunluluğum olduğunu sanmıyorum. ben o kitabı almak zorunda değilim. ama o bana öğretmek zorunda.
almanca... bu hoca neden inatla ders işlemeye çalışıyor anlamıyorum. sınıfta dinleyen 1 insan bile yok. kendi kendine anlatıyor. ona da üzülüyorum.
işte böyle.
arkama dönüp baktığımda pişman olacağım şeyler yapmadığımı düşünüyorum. her okul çıkışında arkadaşlarımla internet kafeye, bilardoya, eğlentilere gittim. eve gidince sorumu çözdüm ya da çözmedim. ama en azından eksik kaldığımı hissetmiyorum. sadece fizik hocasıyla problemim var. o kadar kusur kadı kızında da olur. sınıfa uzaktan şöyle bi' bakınca tamamen eğlence havası olduğunu görüyorum. adam akıllı dersine çalışan kişi sayısı bi' elin parmaklarını geçmez. bunları görmek beni hem üzüyor hem de sevindiriyor. arkadaşım sonuçta bu insanlar, çalışmalarını isterim ama en azından zirveyle aramdan çekildiler. beraber ders çalışacak insan sıkıntısı da çekiyorum ki beni en çok üzen bu. malum, eğlence havasının hakim olduğu bi' ortamda kafa toparlamak gayet zor.
ygs'den sonra konuyu hoplatmazsam anlayın ki ben de kaybedenlerin arasında yerimi almışım.
daha 2 mesajın var ama o kadar şeyi yazmışsın
bana bak fake hesap mısın? yoksa alıntımısın amac ney?