Şimdi Ara

YARDIMMMMM:( Asus Commando DET DRAM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar işyerindeki pc'mi gece açık bırakmıştım sabah geldim açık ama donmuş ekran gitmiş vaziyetteydi. siyah ekrandı tepki vermedi yeniden başlattım bende. açılmadı. anakartın lcd posterde DET DRAM yazıyor. ne yaptıysam geçmedi. ramleri söktüm yine aynı tek tek 4 portada takıp denedim aynı. hiçbir şekilde düzeltemedim. yardım lütfenn

anakart: asus commando
    ram: 2 X 1 GB mushkin xp2 6400
    işlemci: e6600
    kasa: stacker
    4 tane hdd var 3 tane dvdrw felan işte. sorun neden kaynaklanıyo olabilir acabai??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akkinooo -- 3 Ağustos 2007; 13:56:18 >

• o hata ramlere oc yaptıysan çıkmıştır. Bende çıkınca Ramlere biraz voltaj veriyorum geçiyo , sen ramleri tek tek bi dene bi de anakartın üzerindeki CLR CMOS tuşuna bas bi bakalım nolcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dota -- 3 Ağustos 2007; 16:13:42 >
  • dota abi dediklerini yaptım ama hala aynı. acaba ramler yandımı :( ramlerde o.c. yoktu hiç default kullanıyordum. ama ramler hadi yandı diyelim 2 tane ram aynı andamı yanar. 2 rami de tek tek ve çift olarak her ram slotuna tek tek takıp denedim clear cmos pil çıkar tak. naaptıysam olmadı
  • dediklerimi yaptın olmadı mağdem

birde hiç bir ram takmadan çalıştır SpK den ses gelcekmi bakalım dıııııııııııııt dıııııııııııııııt diye gine o yazı varsa Kondansatörlerden biri çuvallamış olabilir elektrik toplamış olabilir yani yapman gereken tüm güç kabloları sök bkz:vga kablosu , 24 pin+ 12v+cdrom kabloları vs....

5-6 sn kadarından bekle sonra tak kabloları posterde ne yazıyor bir bak sadece mavi ışık yanarsa olması gerek /yada tarih neyse ramini falan tak dene
  • dota abi tamam abi bi deneyeyim. sabah işyerine gider gitmez deniycem dediklerini. inşallah düzelir abim. bu arada yardım için çok teşekkür ederim abim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.