Şimdi Ara

Yardımınıza ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben de 2012 ÖSYS adayıyım.YGS den sınavdan önce beklentim en azından 440-450 alırım (hayalim son iki denemeden sonra 480 idi) idi.Fakat sınavda ancak 420 alabildim.Ve şu ana kadar girdiğimiz denemelerde benden her zaman düşük yapan bazı arkadaşlarım çok daha iyi yaptılar.(bu sevindirici bir olay) fakat benimde onları direngi aldığımız zaman en azından onlar kadar yapmam beni tatmin ederdi.Türkçe de olan 7 yanlışımdan dolayı böyle bir puan almam (YGS-3 beni ilgilendiriyor) beni her aklıma geldiğinde beni altüst ediyor.Kendi kendime acaba seneye hazırlanıp daha iyi bir puan almayamı çalışsam diyorum.Ama bilmiyorum.İstediğim bölümün puanı çok yüksek değil, yerleşebileceğimi biliyorum.Ama YGS de yaşadığım hayal kırıklığı bende hep izler bırakacak gibi duruyor ve buda beni çok üzüyor.
    Sizce bundan nasıl kurtulabilirim.Problemim istediğim bölüme girememekten çok kendi hayallerim ile gerçeklerin acımasız uyuşmazlığı.Tavsiyelerinizi ve düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.(Not:Yukarıda yazdıklarım tamamen şu anki psikolojik durumumu yansıtmaktadır.Herhangi kimseye gösteriş yapmak amacında değilim.Yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermek istemem.Bu samimi bir paylaşımımdır.)Teşekkürler!

• kardeşim benim anlamadığım istediğin bölüm senin hayalindeki bölüm değil mi? mantıken öyle olması gerek. istediğim yere yetiyor demişsin ama gerçeklerle hayallerim uyuşmuyor demişsin. oraya kafam takıldı. yine de bunlara takılma. lys ile hayallerindeki bölüme girebiliyorsan giriyorsundur. tercih döneminde istediğin bölüme yerleşebilecek durumdayken ygs'de kötü yaptım diye yazmamazlık etmezsin herhalde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmac

kardeşim benim anlamadığım istediğin bölüm senin hayalindeki bölüm değil mi? mantıken öyle olması gerek. istediğim yere yetiyor demişsin ama gerçeklerle hayallerim uyuşmuyor demişsin. oraya kafam takıldı. yine de bunlara takılma. lys ile hayallerindeki bölüme girebiliyorsan giriyorsundur. tercih döneminde istediğin bölüme yerleşebilecek durumdayken ygs'de kötü yaptım diye yazmamazlık etmezsin herhalde?

Benim alanım yabancı dil.İstediğim bölüm Yeditepe Çeviribilim Burslu.Ama istediğim bölüm bir vakıf üniversitesinde olduğu için çoğu yabancı dil öğrencisi hiç araştırmıyor bile.(olanakları,eğitimi,kadrosu çok iyi)Ve bu yüzden okulun puanı düşüyor.LYS den 70 yapsam girebiliyorum.(dilde 80 soru var.)Ben şu aralar 73-75 arasındayım.Bölümü kazanmam çokta zor değil.Ama YGS de kendime güveniyordum.Ama sonuç böyle geldi.Ve şuan 440 alan kimi arkadaşlarımdan çoğu zaman ben 10-20 puan yüksek alıyordum.4-5 Türkçe netinden dolayı böyle bir puan almış olmam bana koyuyor.Üzülüyorum, kendime yediremiyorum.Temel sebep bu.Size çok saçma gelmiş olabilir ama bilmiyorum moralim çok bozuk.Teşekkürler!

• anlıyorum hocam. ama buna üzülmen gerçekten çok saçma. şu anda istediğin bölüme girebilecek durumdasın ve dediklerine bakılırsa da kazanma olasılığın çok yüksek. daha üstüne dahi çıkabilirsin. hâl böyleyken ygs'yi dert edip hayalinden de olmayı istemezsin diye düşünüyorum. onlar yüksek yapmışlarsa yapmışlardır. sen kendini biliyorsan gerisinin önemi yok. ben de 377 aldım. ki 450 civarındaydım. üstelik benim rakibim çok daha fazla. moralini bozma. çalışmana devam et. lys'de hepsini geçme şansın da var. bunu unutma. kolay gelsin, başarılar.
  • quote:

anlıyorum hocam. ama buna üzülmen gerçekten çok saçma. şu anda istediğin bölüme girebilecek durumdasın ve dediklerine bakılırsa da kazanma olasılığın çok yüksek. daha üstüne dahi çıkabilirsin. hâl böyleyken ygs'yi dert edip hayalinden de olmayı istemezsin diye düşünüyorum. onlar yüksek yapmışlarsa yapmışlardır. sen kendini biliyorsan gerisinin önemi yok. ben de 377 aldım. ki 450 civarındaydım. üstelik benim rakibim çok daha fazla. moralini bozma. çalışmana devam et. lys'de hepsini geçme şansın da var. bunu unutma. kolay gelsin, başarılar.

Sağol dostum.İnşallah sen de istediğin yeri kazanırsın.Burada benim asıl dert ettiğim şey 3-4 sorunun bu kadar puan götürmesinden ötürü puanımın bu kadar düşmesi idi.Ama neyse geçen geçti.Artık önümüzdeki maçlara bakmamız lazım.Yinede üniversiteye gitsem bile kendimi tatmin etmek için çalışacağım ve seneye YGS ye girreceğim.(Çok piskopatça olabilir ama psikolojimi bozdu bu sonuç) Çok sağol tekrar.

• quote:

Orijinalden alıntı: YUSUF340809

quote:

anlıyorum hocam. ama buna üzülmen gerçekten çok saçma. şu anda istediğin bölüme girebilecek durumdasın ve dediklerine bakılırsa da kazanma olasılığın çok yüksek. daha üstüne dahi çıkabilirsin. hâl böyleyken ygs'yi dert edip hayalinden de olmayı istemezsin diye düşünüyorum. onlar yüksek yapmışlarsa yapmışlardır. sen kendini biliyorsan gerisinin önemi yok. ben de 377 aldım. ki 450 civarındaydım. üstelik benim rakibim çok daha fazla. moralini bozma. çalışmana devam et. lys'de hepsini geçme şansın da var. bunu unutma. kolay gelsin, başarılar.

Sağol dostum.İnşallah sen de istediğin yeri kazanırsın.Burada benim asıl dert ettiğim şey 3-4 sorunun bu kadar puan götürmesinden ötürü puanımın bu kadar düşmesi idi.Ama neyse geçen geçti.Artık önümüzdeki maçlara bakmamız lazım.Yinede üniversiteye gitsem bile kendimi tatmin etmek için çalışacağım ve seneye YGS ye girreceğim.(Çok piskopatça olabilir ama psikolojimi bozdu bu sonuç) Çok sağol tekrar.

teşekkür ederim kardeşim. ama unutma, senin-benim gibi yüksek hedefleyip çok düşen var. dediğim gibi, ben 450 puan hedefiyle girdim, sınavdan sonra şok olup 400 beklemeye başladım. dün 377'yi görünce yıkıldım. ama psikolojisini sağlam tutan devam ediyor. ben bunu gördüm etrafımdan. şimdiden bırakan çok kişi oldu. ayrıca o birkaç sorunun inanılmaz etkiler yapmasının insanı yıkması olayı çok doğru 400'den 377'ye düşüşümün sebebi türkçe ve matematikteki ekstra ikişer yanlış. tamamen çok farklı yere getirdi beni. 400 puan 30 bine girerken ben 50 bine girdim. her neyse. inşallah ikimizde istediğimizi alırız dostum. dediğin gibi seneye ben de ygs'ye gireceğim ama inşallah eğlencesine olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardımlarınıza ihtiyacım var
    10 yıl önce açıldı
    yardıma ihtiyacım var
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.