Merhaba arkadaşlar ben 9. sınıfta okulu bırakma kararı almıştım ve yıl sonunda pişman olup okula devam etme kararı aldım ama okulumu değiştirmek istiyorum tüm yıl boyunca devamsızlık yaptığım için okul numaram yok nasıl bir başka meslek lisesine nakil olurum detaylı anlatırsanız sevinirim.
Not: Okula gidip sor diyecekler olacak, o son yapacağım iş olacak şimdi ilk tercihim ailemi gönderip ben gitmeden şansımı denemek.
okula kayıt olurken, aldığın numara geçerlidir. durumun tam anlaşılır değil. ama basitçe söylemek gerekirsek, 1 sene devamsızlık yapman, okulla ilişiğini kesmek için yeterli değil. bunun için, 2 sene üst üste kalman veya ailenin tasdiknameni alması gerekiyor. böyle bir şey olmadıysa, sen hala o okulun öğrencisisin. bence en iyisi e-okuldan durumunu kontrol etmendir. e-okul vatandaşlık numaranı esas aldığı için, okul numarasına ihtiyacın yok.
isteğine gelirsek, başka bir meslek lisesine geçiş yapman için, oranın kontenjanını müsait olması ve okul idaresini kabul etmesi gerekir.