Şimdi Ara

Yardıma ihtiyacım var arkadaşlar. Lütfen yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bununla ilgili daha öncede bir konu açmıştım ama biraz uzatmışım konuyu ve anlamsızlığa kaçmış biraz arkadaşlar. Rica ediyorum bu sefer yardımcı olun.
    Windows 8.1 di bilgisayarım ilk aldığımda markası Hp pavilion p151nt windows 7 kullanmak istedim bilgisayarı ilk format attırdıgımda herşeyde kapanıyordu açılırken bile ısınıp kapanıyordu sonra bir bilgisayarcıda daha attırdım ayrı olarak bu sefer yalnızca uygulamaları oyunları açtığımda ısınıp kapanıyor driverleri yükledikce hafifledi biraz ama hala var thermal shutdown yazısı geliyor ısınıp kapandığımda tekrar açtığımda. Hp servisini aradım yapabileceğimiz birşey yok der gibi yaptılar garantiye göndermek istemiyorum şu aralar üniversite okuyorum ve şuanda vize haftası en kötüsüde programlama bölümündeyim. Rica ediyorum arkadaşlar yardımcı olun nedir bunun problemi hadi desem termal macunu bitti daha 5 aylık cihaz bu fiziksel olarak mümkün değil. Hertürlü driver güncelleştirmeside yapıyorum olmuyor BİOS windows 7 ye uygunmudeğil acaba onu güncellemeye yemedi açıkcası. Biliyosunuz güncellerden ters altı gelebiliyor bilgisayar. Yardımcı olun şimdiden cevaplayan herkese teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Sniprezz

Bununla ilgili daha öncede bir konu açmıştım ama biraz uzatmışım konuyu ve anlamsızlığa kaçmış biraz arkadaşlar. Rica ediyorum bu sefer yardımcı olun.
    Windows 8.1 di bilgisayarım ilk aldığımda markası Hp pavilion p151nt windows 7 kullanmak istedim bilgisayarı ilk format attırdıgımda herşeyde kapanıyordu açılırken bile ısınıp kapanıyordu sonra bir bilgisayarcıda daha attırdım ayrı olarak bu sefer yalnızca uygulamaları oyunları açtığımda ısınıp kapanıyor driverleri yükledikce hafifledi biraz ama hala var thermal shutdown yazısı geliyor ısınıp kapandığımda tekrar açtığımda. Hp servisini aradım yapabileceğimiz birşey yok der gibi yaptılar garantiye göndermek istemiyorum şu aralar üniversite okuyorum ve şuanda vize haftası en kötüsüde programlama bölümündeyim. Rica ediyorum arkadaşlar yardımcı olun nedir bunun problemi hadi desem termal macunu bitti daha 5 aylık cihaz bu fiziksel olarak mümkün değil. Hertürlü driver güncelleştirmeside yapıyorum olmuyor BİOS windows 7 ye uygunmudeğil acaba onu güncellemeye yemedi açıkcası. Biliyosunuz güncellerden ters altı gelebiliyor bilgisayar. Yardımcı olun şimdiden cevaplayan herkese teşekkürler..

Win 7 kullanmak zorunda değilsen win 8 kullan kardeşim her türlü programı 8 ve 8.1 dede kullanıyorsun zaten özellikle win 7 kullanmayı istemenin nedeni ne merak ettim
    Bios vs güncelledinmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Driverleri güncelledim. BIOS güncellerken problem olabiliyormuş ve nasıl yapacağımı bilmiyorum. Hocam sevmiyorum 8 i ya 7 en ideali benim için elimde olsa xp kullanıcam oda oyunları desteklemiyor işte. Thermal Shutdown hatası veriyor neden yapıyor anlamıyorum. BIOS güncellemeyi nasıl yapıcam ve neye göre yapıcam söylermisin
  • http://support.hp.com/tr-tr/drivers/selfservice/hp-pavilion-15-p100-notebook-pc-series/7234915/model/7402439#Z7_3054ICK0K8UDA0AQC11TA930O2
    hocam bak windows 8 seçili iken BIOS sürümleri çıkıyor ama windows 7 de yok bu windows 7 için uygun olanını nereden bulabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sniprezz

http://support.hp.com/tr-tr/drivers/selfservice/hp-pavilion-15-p100-notebook-pc-series/7234915/model/7402439#Z7_3054ICK0K8UDA0AQC11TA930O2
    hocam bak windows 8 seçili iken BIOS sürümleri çıkıyor ama windows 7 de yok bu windows 7 için uygun olanını nereden bulabilirim?

Evet biraz inceledimde win7 için stabil bi bios sürümü vermemişler bios güncellemesi çok basit aslında ama belli bikaç sakıncası olduğundan çekiniyor insanlar valla kardeşim bios sürümleri hep win8 ve 8.1 için stabil görünüyor fan sorununda büyük ihtimalle bundan kaynaklı hp bios vermediğine göre seninde 8.1 i yükleyip 10 u beklemekten başka çaren yok gibi hem Windows 10 ücretsiz dağıtım olacakmış 190 ülkede hp bizede verir büyük ihtimalle e 10 çıkınca 7 den destek çekilir zaten yenilemen gerekcek sonuçta şimdiden alış derim ben...
    Hp yada diğer bütün firmalar yenilikçi olduklarından dolayı hep yeni şeylere destek veriyorlar mesela 1-2 hafta öncede win10 uyumlu bioslar yayımlandı yapacak bişey yok geçecez yani...
    Çok uzun yazdım ama sonuç olarak 8.1 yüklemen gerekli yoksa hem pc ye zarar verirsin sürekli ısınrsa problem biliyorsun hem kafan rahat olmaz yükle 8.1 rahat et yapacak bişey yok gibi bios sürümü olsaydı bi şansın olabilirdi ama yok maalesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anladım teşekkür ederim verdiğin bilgi için :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil yardıma ihtiyacım var
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.