Şimdi Ara

[YARDIM] Windows 8.1'in yanına Linux.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Lenovo Z585 Laptop'um var. Windows 8.1 kurulu. Bunun yanına Linux kurmak istiyorum. Nasıl yapabileceğim ve hangi sürümünü kuracağım hakkında bilgi/Öneri verir misiniz ? Bekliyorum. [ Not: Nasıl kuracağım derken pc'ye yabancı değilim sadece bu çift işletim sistemi olayını ilk kez yapacağım ]

• Ben hiç linux kullanmamış kişilerin hemen bilgisayarlarına linux kurmaları taraftarı değilim. neden? çünkü acemilikten genellikle windows uçar, bütün disk formatlanır vs vs.
    Tekbaşına lünux kurmak isteyenler de donanım tanımadı gibi süprizlerle karşılaşabiliryorlar.
    ayrıca linux bir çok dağıtıma sahip ve dağıtımların da kendi içinde değişik sürümleri var. ayrıca değişik masa üstü ortamlara sahipler.
    sorular hagisini kurayımla başlar şunu dersin sonra bunun çeşitleri varmış ondan hangisini kurayım gibi uzayıp giden sohbetler başlar.
    mesela ubuntu kur dersin. adam bi araştırır ya bunun 12.04 lts sürümü , 12.10 ,13.10 gibi sürümleri var, yakında 14.04 çıkacakmış hangisini kurayım gibi sorular başlar.
    mint kur dersin 14,15. 16 da çıktı şimdi peki hangisi olacak, ya masa üstü? xfce , cinnemon, mate, kde var hangisini kurayım la sorular devam eder.

Tavsiyem
    genellikle dağıtımlar iso halinde yayınlanır. ve bunların live sürümleri olurlar. yani kurulmadan da çalıştırılabilir, hazır bilgisayara kurulmuş gibi denebilirler.
    cd den yada usb den açılan linux hazır denebilecek durumdadır ve ekran açıldığında masa üstünde kur ikonundan kurulurlar.

ya cd ye yada usb ye yazdırılabilelerek denenebilirler. benim tavsiyem usb ye iso yu kaydedip (tıpki cd ye yazdırır gibi) tekı tek denemeniz bilgisayarınıza ve donanımınıza göre uyumlu olanını seçmeniz ve kullanımından hoşnut kaldığınızı biraz da tecrübe edindikten sonra pc ye kurmanız.

tavsiye edebileceğim birkaç sürüm
    solydx
    manjaro xfce
    elementary os

şu siteden linuxlar ve sürümleri hakkında bilgi alabilir download yapabilirsiniz.
    http://distrowatch.com/

zor oldu anlatmak ama sanırım anlayacaksinız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 20 Aralık 2013; 0:49:32 >

• Aşağıdaki adreste resimli anlatım var. Sanırım işine yarar.

http://8.enpedi.com/2013/03/windows-8i-ubuntu-ile-beraber-kurmak.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 11 de Windows 10 Açma
    14 sa. önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.