Şimdi Ara

Yardım Samsung LED tv

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar Dün UA55ES8000 55” Series 8 Slim LED TV aldım. Birkaç sorun var Smart Hub bağlanınca kablosuz ağı sorunsuz bağlıyorum ip dns falan her şey ok ama örnek Web Browser e bağlanmaya çalışınca (bkz foto 1) uyarı alıyorum.
    Menü tuşuna basınca System-setup ve System- Voice and motion control Seçenekleri aktif değil. (bkz foto2)
    birde samsung küçük kumandasıda çalışmıyor sadece power tuşu çalışıyor.

    Şimdi biliyorum bana yardımcı olmak için birçok seçenek sunacaksınız ama uyguladıklarımı yazayım onları tekrarlatmak zorunda kalmazsınız.

    5 defadan fazla reset attım.
    smart hub sorunu düzelir diye en son güncellemeyi yaptım. tv den indirdim
    birkaç defa fişi komple prizden de çektim.

    Lütfen bana yardımcı olun tv yi alalı saatler oldu ama çektiğim çile anlatılmaz yaşanır.

    Foto1:http://imageshack.us/photo/my-images/337/img0165p.jpg/

    Foto2:http://imageshack.us/photo/my-images/18/img0166ju.jpg/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutcan_tekcan -- 6 Temmuz 2012; 11:41:56 >







  • cevap yazacak yok mu lütfen
  • bende aynı model tv kullanıyorum ama şuan şehirdışında olduğumdan tam cevap veremicem.http://www.samsung.com/tr/support/model/UE55ES8000SXTK-downloads linkinden en son
    firmware i yükleyin. Ağ yapılandırmanızda sıkıntı var gibi gözüküyor. En son firmware bugün yayınlanmış. 1013 versiyonu. Tavsiyem bilgisayara indirip usb den yükleyin. Ağdan çok yavaş yükler ve
    sizdede sıkıntı olduğundan ters bişey olmasın. Fabrika ayarlarına döndüğü halde göstermemesi tuhaf. diğer sorununuzuda ilk kez duyuyorum. Tv 'den kurcalamam lazım. oda yanımda değil maalesef.
  • cevabın için tşkrler evet ya sorma şansıma 3,400 dolarlık tv umarım düzelir bu söylediklerini uygulayacam inşallah bir sonuç verir. Tekrar yazarım
  • bu arada Tv aynı doğru söylüyorsun ama Seninki UE Benim tv UA ile başlıyor indiriyorum yazılım ama %90 olmaz birde bu versiyondan önce aynı bu modele ait firmware yi indirdim ama maalesef tv firmware yi bulamadı ama denemekte fayda var. Ama INFO-MANU-MUTE basınca fabrika ayarları geliyor ya ordanda factory reset yaptım inşallah o yüzden bu sorunlar olmamıştır.
  • Samsung tvlerdeki kodlar :

    U : Led aydınlatmalı tv demek
    A : Asya
    E : Avrupa ( Europe)
    N : Kuzey Amerika ( North America)

    Siz Türkiye dışında bir ülkede misiniz? Arap veya Asya ülkesinden mi aldınız tvyi?
    Güncelleme yaparken T-......exe diye adlı olan yazılımı usb belleğe kopyalayıp , us bellek içinde çalıştırmanız lazım. 10-15 saniye içinde içindeki dosyaları usb belleğe çıkartacaktır. Daha sonra güncelleme yaoabilirsiniz , tabiki sizin tvde bulunan yaızlımdan daha güncel ise. Eski yazılımı yüklemeye izin vermiyor. Tvye başka kıtanın veya başka modelin yazılımını yükleyemezsiniz. Bu açıdan korkmanıza gerke yok. Eğer yükleme olursa illaki doğru yazılımı yüklemişsiniz demektir.

    Servis menüsne girmeden de fabrika ayarlarına dönebilirsiniz. uzaktan kumandadan 10 saniye kadar exit tuşuna basarsanız tvdeki bazı kullanıcı yarları sıfırlanır. Tv hiçbir zaman tam anlamıyla sıfırlanmıyor. İllaki birşeyler hafızasında kalır. Servi menüsü riskli bir yerdir. Tvyi açılmamak üzere bozabilirsinizç Kesinlikle kurcalmayın ve illaki yanınızda foto makinası ile yaptığınız ayların ilk haline ait menülerin fotosunu çekin.

    Avusturalya sitesinin linkini buldum ama güncelleme yok. Aynı yazılımı kullanan 7 serisine ait de yazılım yok.

    http://www.samsung.com/au/support/model/UA55ES8000MXXY-downloads




  • bilgilendirme için tşkrler Kuzey ıraktan aldım made in malasia yazıyor yok zaten fazla kurcalamadım az önce normal menuden tekrar reset attım. voice and motion control ayarlarını yapılandıracaktım sırasıyla ses kontrol ve görüntü dahi hiçbir şey olmadı hepsinde sorun çıktı bende mecburen skip deyip geçtim hepsine olmuyor bu lanet şey çıldıracam valla ya öyle bir tv hiçbir yerde firmware bulunmuyor. tr den alırdım hem daha ucuza ama burda ki satıcı tr yaparız dedi sorun değil bende aldım ve servise götürdüm oda servis ayarlarını kurcaladı şimdilik olmaz 1 saat sonra gel dedi sonra gittim gene olmadı dedi biz samsung şirketine mail çektik 15 gün sonra getir dedi bilmiyorum orda bişeyler mi yaptı tam emin değilim.
  • http://imageshack.us/photo/my-images/228/img0167ez.jpg/

    usta sana zahmet fotoya bakar mısın? Camera ve Mic versiyon yok.
  • Servislerde yazılım atmak için özel cihazı olur. Muhtemelen buna uygun yazılım istemişler ve gelmesini bekliyorlar. Bu bizim usbden güncelleme dosyaları gibi değildir. Bin veya Hex formatlıdır.

    Samsung tvlerin yazılımın da o kıtalara ait diller olur. Tvyi Türkçe yapabilmek için Avrupa kıtası yazılımı gerekir. Sizin tv Asya kıtası yazılımlı olduğu için yine güncelleme ile Türkçe olmayacaktır. Tvye Avrupa yazılımı atabilirlerse kullanırsınız tabiki mümkün ise. Samsung her kıtada farklı yazılım ve donanım kullanabilir. Sizin tv nedir ne değildir bilemiyorum , daha fazla yardımcı olamıyorum kusura bakmayın.

    Size tavsiyem , en fazla 1 saat kullanıp sıkılacağınız , sonra da "bu neymiş ya şaçmalık diyeceğiniz" kamera ve mikrofon özelliğine takılmadan tvyi kullanmanız ve servise yazılım gelince de güncelleme veya dil değişimi çaresine bakmanız veya işi hiç uzatmadan tvyi bir an önce iade etmeniz olacaktır. Tabiki ne yapacağınızı en doğru siz bilirsiniz.

    Kolay gelsin.




  • tşkrler evet ya o kadar da önemli değil doğru söylüyorsun ama en büyük sıkıntım bundan önceki televizyonum samsung 40 inç c7000 serisiydi digiturk hd kanallara müthiş bir görüntü veriyordu ama bu tv beni hiç tatmin etmedi pc yi HDMI kablosu ile bağlıyorum bunalık bir görüntü. Birde smart hub a bağlanıyorum bir türlü internete bağlanmıyor wifi de hiçbir sorun yok zaten sorun olsaydı en son versiyonu indiremezdim ses ve kamerayı boşvereyim ama bu sorunları nasıl boşverecem çok zor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.