Şimdi Ara

Yardım!!! Oled mi? Qled mi? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
6
Favori
33.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kendiniz yukarıdaki yaptığımız testlere bakarak Qled ve oled hakkında bir fikir sahibi olabilir, canlı inceleyerek de net karar verebiliriniz hocam. Qled pazarlama taktiği falan değildir bazı gereksiz yorumcuların söylediği gibi, ve oled yerine tercih edilebilir gayet aynı fiyat bandındadır ikiside. Siz de lütfen boş yorumlar yerine gözünüzle karar veriniz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozensoul -- 18 Mart 2018; 20:56:19 >
  • serkanhnr kullanıcısına yanıt
    Daha 10 gün önce yayınlanmış Rtings.com videosu:

https://www.youtube.com/watch?v=k66dfUAzSq0

Bu da incelemesi:

https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test

Bu teknolojide donanım olarak bu sorunun olduğu belli, yazılımsal olarak süpürme işlemiyle çözülmeye çalışmış ama bu işlemin sürekli yapılmasının tv'nin ömrünü kısalttığı konusunda da çekinceler var. Açıkçası bu teknolojiyi bir kaç sene sonra almayı daha kesin düşünebilirdim ama şimdi değil. Tabi yine de gidip mağazada hepsine bakıp öyle karar verme niyetindeyim.

• frozensoul kullanıcısına yanıt
    Şu an için Sony ile QLED arasındayım. Mağazada bakıp ona göre son kararımı vereceğim.
  • GalPal kullanıcısına yanıt
    En güzelini yaparsınız hocam :))) Güzel bir hdr 4k video alın usbye ikisine de bakın renk ayarlarına kapalıda mavide falan olmasın kendi gözleriniz en büyük rating zaten :D
    Ben bu videolara göre konuşmuyorum, gerçek kullanıcı deneyimlerine göre cevap verdim.
    OLED panellerle ilgili konuları okursanız bu tür sorunlar olmadığını görürsünüz.
    Yine de benim çöpe atacak çok param var diyorsanız gidip 10bin liraya LED alabilirsiniz.

OLED kesinlikle almam derseniz Sony 93 serilerini tavsiye ederim.
    Baktığınızda Sony'ye karar vereceğinize şüphem yok. Forumun Qled'den sorumlu devlet bakanı çökmüş başınıza hemen zaten. Qled'in böylesine övüldüğü başka bir konu bulamazsınız.

Gitmişken Oled'leri de deneyin bir. Ancak aydınlıkta yaptığınız testler yanıltıcı olacaktır bunu da belirteyim. Test ettim diyenlere bakmayın mağazada o ışık altında yaptığınız testin pek bir önemi yok ancak kendilerini tatmin ederler.

Son olarak detaylı inceleme yaparsanız Samsung'un 2016 yılında çıkardığı KS serilerinin bile 2017'de çıkardığı Qled'lerden daha başarılı olduğunu görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathu -- 18 Mart 2018; 23:21:29 >
    Ben çok fazla TV seyrettiğimden (özellikle bu soruna daha çok yol açan logolara sahip haber kanallarını da sık seyrettiğimden) maalesef bu testleri dikkate almak durumundayım. Biraz da kullanım alışkanlıklarıyla ilgili bir durum. Sony'e bakacağım.
    http://4kmedia.org/sony-bravia-uhd-hdr-4k-demo/

Bu videoyu indirip usb ile yanınızda görürün. 3 panelde de izleyin ve detaylara dikkat edin. O şekilde karar verin.
    OLED için söylüyorum. İzlemeden önce tv'yi mağaza modundan çıkartıp HDR açık ve Eko kapalı şekline getirin.
  • Zerathu Z kullanıcısına yanıt
    Peki Sony'de Android işletim sistemi olması hız performansı çok etkiler mi? Aslında iyi bir özellik, hatta doğrudan tv'den kodi çalıştırabilmek harika olur ama yavaş çalışıyor diye yorumlar gördüm.

OLED'lere de bakacağım. Aydınlık ortamdaki performans ayrıca önemli benim için aslında, genelde tv'yi çok loş ortamlarda izlemiyorum. Sanırım bu açıdan da led'lere yönelecekmişim gibi düşünüyorum.
    Ledlerin tavan parlaklığı daha yüksektir, sizin için uygun TV led bence de.(Oled kullanıcısıyım) Zira biz akşam işten döndükten sonra tamamen karanlık ortamda TV izliyoruz ve kablolu yayın izlemiyoruz. Oled'in en çok kendini gösterdiği kısım da zaten tamamen karanlık ortamlar.

Android işletim sistemi yavaş çalışıyor evet. Hız olarak modelleri karşılaştırmam gerekirse Webos>Tizen>Android maalesef. İşletim sistemi dışında bir handikapı yok ama Sony'nin.

Yukarıda da belirttiğim gibi hocam Samsung'un 2016'da ürettiği KS serileri 2017 Qledler'den daha iyi. Bir de bu Qled'in pazarlama tekniği olduğunun en büyük göstergesi KS modellerinin de quantum dot olması ancak sonradan, Samsung'un yeni teknoloji olmayan bir şeye uydurma isim vererek insanların kafasında bir karmaşa yaratmak istemesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathu -- 18 Mart 2018; 23:31:5 >
    Tamamdır, indirip götüreceğim.
  • Zerathu Z kullanıcısına yanıt
    Bir akrabamda 65KS9500 var, görüntüsünü çok beğenmiştim. Aslında QLED'e biraz da ondan yönelmiştim, 2017 modelin daha iyi olacağını düşünmüştüm. Sanırım her markada seneden seneye üretim farkı oluyor. Mağazada işletim sistemini de yapabilirsem test edeceğim. Aşırı yavaş değilse benim için sorun değil.
    Hocam resim kalitesi anlamında KS daha önde. Siz yine de tüm modellere ön yargısız olarak bakın. Kendi testleriniz sonrası fikir olması açısından Rtings'e de bakmanızı tavsiye ederim. Zira piyasada en detaylı testi onlar yapıyor.

Bu arada bütçe sorun değilse 2018 modeller de gelmek üzere onları da bekleyebilirsiniz.
    Bende OLED var, abimde ise 78KS9500
    İki tv arasında çok ciddi görüntü farkı var. Özellikle detaylarda.
    Bu kadar ciddi fark olacağını bende düşünmüyordum. Karşılaştırdığımızda ikimiz de çok şaşırdık.
    Sende karşılaştır.
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın attığı videoların pek geçerliliği yok çünkü parlaklık ve konstrast bilgileri videoda görünmüyor. İmkanınız varsa kendiniz test etmelisiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Parlakligi arttir video at diyince sesi cikmiyor zaten.

• Ben de Qled in uydurma bir teknoloji oldugunu dusunuyorum, mu9000 ile Q7f arasinda bir kalite farki gormedim magazada yan yana inceledigimde ki bence ikisi de iyi tv. Zaten rting sitesindeki incelemeden de ayni notu almislar 7.9 o zaman neden Qledler neden bu kadar pahali?

Surekli mac izleyen ben oled sonrasi farki en cok izleme acisinda gordum, tum led tv lerde biraz açili bakinca ekrana renkler soluyor kontrat dusuyordu yani yesil saha soluyordu ama oled zerre kayip yok, her acidan ayni kalite.

Bu arada bazi arkadaslar logo yanigindan korkmus ben de korkmustum ama hic sorun yasamadim, gecici iz dahi gormedim xboxda uzun sure oyun oynadigimda bile.

• Hocam sizden rica etsem sizde bu videoyu çekip yayınlarmısınız? Ayarlar fark etmez zevkinize göre.

https://www.youtube.com/watch?v=bV_ef8LQyFw

@O.o.spawn.o.O

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozensoul -- 19 Mart 2018; 5:6:43 >
  • Genelde gece karanlıkta TV izliyorsanız OLED'in üstüne TV yok ayrica sonsuz kontrast sunmasida direk resim kalitesini etkiliyor.Kendim TV'yi kullanim acisindan konusuyum;haftasonu gun icindeki normal tv izlemelerimde,arkadaslarimla yine gun ici ps4 oynadigimda ve aksam arkadaslar ile mac izledigimde sundugu parlaklik(bu parlaklik cig parlaklik degil,resmin canliligini ortaya cikartan sanki pencereden disari bakarmis gibi 'life like' dedikleri bir parlaklik)ve islemcisi yuzunden XE93 sectim ki resim kaliteside cok cok iyidir .Oled paneller bana su asamada daha karanlik geliyor ve 'peak brightness' dedikleri olay basladigi an ile bir sure sonrasi bir olmuyor,ayni parlakligi koruyamiyor kisa bir sure sonra dusmeye geciyor.Ayrica normal TV kullanimi disinda,youtube ve twitch tuketen birisiyimdir,youtube'da cogu icerikler FHD ve twitch'de ise yayincilar genelde 720p kullandiklari icin TV'nin upscale yetenegi burda daha bir onem arz ediyor.Sony XE93'deki islemci,piyasadaki en iyi upscale islemcisine sahip oldugu icin ve 65" gibi buyuk ekranlarda dusuk yayinlari netlik ve keskinlik olarak 4K'ya yakin sunmayi cok iyi basariyor.İslemci benim icin panel kadar onem arz ediyor ki zaten LG'de bu yil islemci degisikligine gitti.Gece film izledigimde ise bias lighting ile philips hue kullanirim hem zifiri karanlikta goz yorgunlugu yapmasin hemde ortama guzel bir ambians katsin diye.Kisacasi genel ve keyfi kullanim amacima gore secim yaptigim bir TV.En dogru karari siz vereceksiniz,TV'yi daha cok hangi amacla kullancaksaniz ona gore seciminizi yaparsiniz.USB Flash'a 720,1080,4K videolarinizi atin magazada kendiniz deneyin.Sunuda bonus olarak birakiyim izlersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 19 Mart 2018; 10:51:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: frozensoul

Hocam sizden rica etsem sizde bu videoyu çekip yayınlarmısınız? Ayarlar fark etmez zevkinize göre.

https://www.youtube.com/watch?v=bV_ef8LQyFw

@O.o.spawn.o.O

Tabiki müsait olduğumda çekerim. Videonun orjinal linkini atarsanız.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.