Şimdi Ara

yardım lütfen: Sony STR-DH810 ve SS-FCR6000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,

    çok araştırma yapmadan alışveriş yapmama prensibimi, konunun genişliği, zaman darlığı ve acil ihtiyaç sebepleriyle kırarak bir avr ve hoparlör seti edindim.

    Sony STR-DH810 ve Sony SS-FCR6000. Açıkçası verdiğim paraya araştırma yapsam daha iyisini alabileceğime emindim ama yukarida bahsettiğim sebeplerden ötürü ve "sony neticede ne kadar kötü olabilir" fikri ile aldım. İkisini 1650 TL'ye aldım.

    neyse probleme gelirsek, bu sistemin verdiği performans, halihazirda zaten çok yüksek olmayan beklentilerimi bile karşılayamadı. temel sorun ön kulelerin bas vermekten aciz oluşu. bas veremediği gibi bas veremediği bazı noktalarda cızırtı yapıyorlar, bu da çok sinir bozucu.

    ayrıca konunun uzmanı olmadığım ve detaylı araştırma da yapmadığımdan avr'dan kaynakli olabilir mi sorun onu da değerlendiremiyorum.

    bu halde iki çözümüm var:

    1) sisteme Sony SA-W2500 subwoofer alip eklemek. ne kadar düzeltir bu hoparlör sistemini bilemiyorum.

    veya

    2) düzgün iki tane ön kule alıp, FCR-6000'in ön kulelerini arka hoparlör olarak kullanıp, arka hoparlörleri de yan hoparlör olarak kullanarak sistemi 7.1 e çevirmek.


    siz olsanız hangisini yapardınız? ayrıca, 500 TL altı önerebileceğiniz başka bir subwoofer veya 1000'er TL limitinde kule hoparlör öneriniz var mı?

    şimdiden çok teşekkürler.







  • saniyorum ev sineması subwoofersiz olamayacak, dolayısıyla ön kule hoparlörleri değiştirmenin yeteceği fikrini terkettim.

    güzel bir subwoofer için Ankara'da gidip dinleyip inceleyebileceğim yerler önerebilirmisiniz? (mediamarkt, elektroworld ve bestbuy dışında)
  • usta amfin fena değil hoparlörlerin kalitesiz oluşundan sana yeterli gelmemiş geri iade olanağın varsa geri ver daha iyi bir hoparlör al amfin iş yapar
  • cevap için teşekkürler. hoparlörleri iade edemeyeceğim gözüküyor mağazadan aldığım için., yine de kendilerine de soracağim.

    hiç olmazsa uygun bir subwoofer bulursam sistemi destekleyerek kullanabilirim diye düşünüyorum.

    uygun fiyatlı ve güzel bir subwoofer öneriniz var mi?
  • belirttiğin amfiyi bende almayı düşünüyorum ve bass seslerde yetersizlik olduğundan sanırım sistemini beğenmiyorsun anfi zaten 7.1 ön kuleleri arkaya söylediğin gibi kaydırarak da bu işi halledebilirsin.

    ama bence hiç bunlara gerek yok güçlü bir aktfi sub hem film hem müzik için şart imzamdaki sub u büyük bir keyifle kullanıyorum sana tavsiyem sub almandır yüksek seste pop müzik dinlemiyorsan 100w bir sub işini görür kolay gelsin.

    şunuda sormadan geçmiyim amfiden memnunmusun genel olarak tavsiye edermisin birde nerden kaça almıştın yeni bir ürün.
  • selamlar,

    bir subwoofer alarak işi çözdüm. 500 TL civarı, SA-W3800 de dahil olmak üzere inceleme yaptım, gittim dinledim, sonuç olarak sesini çok beğendiğim ve ankara bestbuy'da son kalmış teşhir ürünü olarak focal sw 800 v bir sub aldım. fiyatı tabi bütçemi aştı ve bas seviyesi ve subwoofer level'i kısarak kullanmı gerektiriyor fakat güzel bir fiyata bu kadar kaliteli bir ürün yakalayınca, yıllarca kullanırım sistemin diğer parçaları değişse de diye düşündüm. salon yaklaşık 30m2 olduğundan tüm mekani doldurabilen yapısı hoşuma gitti.

    amfi işinden çok anlamiyorum, yurtdışı forumlar ve sitelerden yüksek puanlar almasi, yeni teknolojileri / formatlari desteklemesi belirleyici kriter teşkil etti. hem projektör hem tv için çıkış almak istediğimden çift hdmi olmasini tercih ederdim fakat çift çıkışlı amfiler uçuk meblağlar olduğundan farklı yollardan bu soruna çözüm bulmaya karar verdim. onun dışında maalesef karşılaştırma yapacak bir bilgim yok konuyla ilgili. spesifik bir sorunuz varsa (örneğin crossover frekansı ayrı hoparlörler için hangi aralıklarda belirlenebiliyor gibi) yardımcı olmaya çalışırım. aleti ankara'dan kentpark'taki sony'den 900 TL'ye aldım (950 de olabilir tam hatirlayamadim).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mithrelios -- 9 Kasım 2010; 23:21:03 >




  • usta bir sakıncası yoksa amfinin sistemin felan komple resmini koyabilirmisin
  • bir sub için çok yüksek bir fiyat normal listesindeki fiyat hayırlı olsun diyelim.[sm=ok.gif

    YAMAHA RX-V 767 buldum sendeki anfiye alternatif olarak bakalım birini alıcaz ama.
  • gerçekten öyle normal fiyatı fakat yarı fiyatından düşüktü bu teşhir ürünü son kalmiş olduğundan. ben de 500 civarı zaten gözden çikartmişken kaliteli bir sub için 900 harcamiş oldum. bakalim bu ses macerasi beni batışa sürükleyecek :) ön hoparlörlerden hiç memnun değilim bilgisayarima bağli logitech z4 2.1 sistem var onun uydulari daha iyi ses veriyor :)

    @bowers wilkins
    fotoğraf çekemiyorum, fotoğraf makinesi edinirsem bir şekilde memnuniyetle koyarim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mithrelios

    gerçekten öyle normal fiyatı fakat yarı fiyatından düşüktü bu teşhir ürünü son kalmiş olduğundan. ben de 500 civarı zaten gözden çikartmişken kaliteli bir sub için 900 harcamiş oldum. bakalim bu ses macerasi beni batışa sürükleyecek :) ön hoparlörlerden hiç memnun değilim bilgisayarima bağli logitech z4 2.1 sistem var onun uydulari daha iyi ses veriyor :)

    @bowers wilkins
    fotoğraf çekemiyorum, fotoğraf makinesi edinirsem bir şekilde memnuniyetle koyarim.



    sesten memnunmusun artık düzene girdimi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mithrelios

    gerçekten öyle normal fiyatı fakat yarı fiyatından düşüktü bu teşhir ürünü son kalmiş olduğundan. ben de 500 civarı zaten gözden çikartmişken kaliteli bir sub için 900 harcamiş oldum. bakalim bu ses macerasi beni batışa sürükleyecek :) ön hoparlörlerden hiç memnun değilim bilgisayarima bağli logitech z4 2.1 sistem var onun uydulari daha iyi ses veriyor :)

    @bowers wilkins
    fotoğraf çekemiyorum, fotoğraf makinesi edinirsem bir şekilde memnuniyetle koyarim.



    900 e aldıysan lafım yok ii fiyat o sub için ama kalkıpta 2000 tl vermekde yazık ona harcıyacağın paraya sistemin başka parçalarına harçarsın.


    ya muhtemelen ben sendeki anfiden alıcam biraz bilgi versen mesela beğenmediğin yönler varmı.

    ekranda anfinin mesnüsü çıkıyormu ordan ayarları tüm ayarları yapabiliyormusn.




  • ses düzene bir nebze girdi, sub güzel ses veriyor. crossover frekansını yüksek ayarlamak durumunda kaldım ama 120 hz de bile geçişler yumuşak ve sub topluyor sistemi. genel eleştiri noktaları çok alçak frekanslara inememesi ama benim tercih etme nedenim yumuşak tonu ve tüm mekanı en kısık ayarlarda bile doldurabilen yapısıydı. fakat o ön kuleleri allah bildiği gibi etsin. şekline ve şemaline güvendik, kalıbının adamı çıkmadılar kesinlikle. neyse artik güzel bir ön takım da alırız ilerde. kimseye önermiyorum bu sony SS-FCR6000'i dediğim gibi logitech z4 bile daha iyi :D


    ekranda avr menüsü çıkmıyor maalesef. bence büyük bir eksiklik, hele koltuk - avr arasi yaklaşık 4m olunca. belki ben henüz keşfedememişimdir bir yere basınca çıkıyordur ama zannetmiyorum. onun dışında, otomatik ayarı çok güzel yapıyor, özel mikrofonu var içinden çıkan, otuduğun yere koyunca hoparlörlerin tam uzaklığını ve ilgili diğer ayarlarını güzelce yapıyor. bi-amp özelliği için iyi diyorlar, benim işime şu anda dediğim gibi karşılaştırma yapamiyorum konu hakkinda bilgi ve tecrübemin eksikliğinden ötürü, bu tip merak ettiğiniz sorular olursa cevaplayabilirim.




  • sub dan memnun kaldığına senin adına sevindim.

    avr yi geçen gidip sony magazasında inceledim kutudan çıkarttırdım genel olarak ii bir cihaz GUI yok ekrana menüsü çıkmıyor taktık baktık malesef yok. birde anladığım kadarıyla toplam 7.1 kabin bağlıyorsun artı olarak 2 sterio kabin bağlanmıyor ancak 5.1 bağlantı yaparsan diğer artan back sorrounlara bağlanıyormuş öyle anladım.

    şuan buna alternatif bir avr bakmaktayım pioneer vsx-919 birini alıcam heralde.
  • evet, bi-amp denilen şekilde bağlayarak ön hoparlörlere çift bağlantı yapılıyor eğer 7.1 yerine 5.1 kullanılırsa (tabi kabinlerin de uygun olması lazim).

    açıkçası başka avr bakmadan doğrudan bunu aldığımdan kıyaslama yapamiyorum. bakip incelediyseniz karar sizin :)
  • vecap için sağol merak ettiğim önemli bir hususdu bu kararımı ona göre vericem.
  • pioneer vsx-920 tercihim oldu tşk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HEKTOR-NG
    YAMAHA RX-V 767 buldum sendeki anfiye alternatif olarak bakalım birini alıcaz ama.

    DH-810 'u eleyip Yam. 767 daha iyi diyecektim
    920 alınmış hayırlı olsun.

    @mithrelios,
    FCR6000 hakikatende kalıbının kolonu değil.ki bence görünüşleri eğer diğer marka kolonların
    görüşünü biseydin kılıklarının o kadar da güzel, iyi olmadıklarını da fark ederdin. o yuzden o kalbının adamı değiller görüşüne değil kalıbı, şeklinin bile şekil olmadığını anlardın.sağlık olsun dediğin gibi sorun değil.önemli olan bu olgunluğun. fcr6000 severim dan dun mutevazi sesi var dinlerim yani.
    almam ama...
    FCR6000 başka bir amplide denemeni öneririm.mümkünse amplini yamaha 767, denon 2310 gibi
    ampli ile değişmeni öneririm.keskin sesleri seviyorsan yamaha, sherwood, denon, HK sana uyabilir.o yüzden şey ettim.durum ne şimdi bilmem ama neyse ben de sallıyorum zaten...




  • Ben de DH-510 ile FCR6000 kullanmayı düsünüyordum. Kaliteli bir avr almayı düşünmedim ama hop setinin iyi olmasını istiyorum. O yüzden DH-510 un cazip fiyatı beni bu yola sevk etti. AMa yorumları okuduktan sonra FCR6000 hakkında şüpelerim oluştu. Benim iki sorum olucak;

    1- FCR6000 hop seti DH-510 ile daha iyi uyumlu olur mu?

    2- DH-510 a uygun 4 veya 3 yollu iki kuleden oluşan 5+1 hop seti öneriniz ne olurdu?
  • Bu gun teknosadaki wg800 u gormek icin gittim ama satılmıştı. Ordaki arkadas da bana HT-c555 modeli bir samsung ses sistemi önerdi. wg 800 sesi yapaylaştırır ht c555 de ise daha gercek sesi duyarsın dedi. Pek anlam veremedim neden oyle soledidini. C555 fena degildi ama hala dwg 800 un sesini hala duyamadım. sanırım beklentilerimi cok yuksekk tutuyorum. umarım hayal kırıklıgına ugramam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nailefendi



    Ben de DH-510 ile FCR6000 kullanmayı düsünüyordum. Kaliteli bir avr almayı düşünmedim ama hop setinin iyi olmasını istiyorum. O yüzden DH-510 un cazip fiyatı beni bu yola sevk etti. AMa yorumları okuduktan sonra FCR6000 hakkında şüpelerim oluştu. Benim iki sorum olucak;

    1- FCR6000 hop seti DH-510 ile daha iyi uyumlu olur mu?

    2- DH-510 a uygun 4 veya 3 yollu iki kuleden oluşan 5+1 hop seti öneriniz ne olurdu?




    yok mu bir bilen? yardım lütfen...!




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.