Şimdi Ara

Yardım kuruluşları AHBAP, Umuda Koşanlar vs.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi bunlar herkesi yaşatmaya çalışıyo ya. İnsanlar, sokak hayvanları vs. Herkesin yaşaması iyi bişey mi. Bunların yarısından fazlası istediği hayatı yaşayamadıktan sonra neden onu yaşatmak isteyeyim ki. Hepsi istediği yerde yaşayamıcak, hepsi istediği şeyi yapamıcak, kimisi nefret ettiği hayat tarzlarına mahkum olucak. Kimisi birçoğumuz gibi yapacak bir bile bulamıcak.

Yani çelişkili bi durum kafamı kurcalıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yüce Thanoss

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çelişki yok burada, sen ergensin. kanser olduktan sonra görurum seni karılar kızlar bana bakmıyor hayat çok kötü diye mi ağlıcaksın yoksa yardım edin ilaç bulmam lazım diye mi
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt
    Kaygıyla anksiyeteyle boğuşan adamım ben öyle bi durumda ben direkt ölmek isterim.

• Son zamanlarda farkediyorum bu yardım olayı artık çığrından çıkmaya başladı. Çok güzel gibi gözüküyor ama gerçekten çok problemli bir şey. Geçen bir haber çıktı sadece Şanlıurfada 1.5 milyon kişi sosyal yardımlarla yaşıyormuş.Zaten belirli illere gittiğinizde sokakta gezen işsiz güçsüz başıboş insanlar görünce anlayabiliyorsunuz bu durumu. Gelir dağılımındaki uçurum o kadar artmış durumda ki zenginlerin veya orta gelirli halkın bir şekilde bu yardımlarla kampanyalarla vs parasını paylaşması gerek yoksa kalan kısım ciddi manada açlıktan ölecek. Bu kuruluşların ve devletin neden herkesi yaşatmaya çalıştığına gelince devleti var eden zenginleride zengin eden bu insanlar olduğu için. Sen eğileceksin ki birileri üstüne basıp yukarı tırmansın.
    Yanlış anlaşılmasın ben doğal afet veya amansız hastalık durumlarında yardım yapılmasına karşı değilim tabiki bu durumlarda yapılmalı. Sorun yardımın bir kültür olarak yerleştirilip insanların buna bağımlı hale getirilmesi.

• Jewish kullanıcısına yanıt
    Aynen bunu diyorum işte teşekkür ederim hocam.

Mesela düşününki siz yardımla yaşıyorsunuz. Her gün eziksiniz her gün aşağılık hissediyorsunuz kendinizi. Başarısızsınız, muhtaçsınız. Bir insan ömrünü bu şekilde nasıl tamamlayabilir. O insana karşılıksız para, erzak vs vermek yerine ona kendi hayatını kazanabileceği bir iş sahası açmaktır asıl marifet.

Dediğiniz gibi bir afet olduğu zaman o kişiyi elinden tutup enkazın altından kurtarabilirsiniz ama bir ömür boyu karşılıksız yere karnını doyuramazsınız. Bu insanın doğasına aykırıdır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.