Şimdi Ara

Yardım - Kasadan çıkan garip ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce Zalman Z11 kasamın içini temizlemiştim. Bu sırada ekran kartını, kasanın dışını vs. çıkarttım. Geri takıp çalıştırdığımda arada bir kasadan kasanın (sistemin) kendi sesi dışında cızz benzeri bi ses geliyor ancak kasanın yan kapağında dokunduğumda ses kesiliyor. Söktüğüm şeylerin vidasını mı gevşek bıraktım diye tekrar sıktım ancak nafile. Ses arada bir gelmekte. Sizce bu ses neden kaynaklanıyordur ve kasanın yan kapağına dokunduğumda nasıl gidiyor? Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yey-R -- 26 Temmuz 2015; 23:16:47 >

• UP
  • Kablolar kasaya değerek cızırtı çıkarabilirler hocam bi kontrol et :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Assains07

Kablolar kasaya değerek cızırtı çıkarabilirler hocam bi kontrol et :)

Cidden kablolar cızırtı çıkartıyor mu kasaya temas ettiğinde Kontrol edeceğim hocam teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH_Emre

quote:

Orijinalden alıntı: Assains07

Kablolar kasaya değerek cızırtı çıkarabilirler hocam bi kontrol et :)

Cidden kablolar cızırtı çıkartıyor mu kasaya temas ettiğinde Kontrol edeceğim hocam teşekkürler.

Tabi ki çıkartıyor ses (audio) kablosu büyük ihtimal kasanın arka tarafına metal kısmına değiyor olabilir
  • Temizlenen tozlar fan motoruna girerse fanda yapabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: megaonur

Temizlenen tozlar fan motoruna girerse fanda yapabilir

Yan kapağa temas ettiğimde ses kesiliyor hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasadan çok ses geliyor
    12 yıl önce açıldı
    Harddisk ten sesler geliyor YARDIM
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Olabilir aynen fan oynayınca kesiliyordur. Fanları sırayla tak cikart yap anlarsın hangisinin karnı ağrıyor

• Yalnız hocam herhangi bi oynatma işlemi yok Z11 kasanın plexi olan yan tarafına sadece parmakla bile dokunduğumda ses kesiliyordu. Konuyu açtığımdan beri ses yok Nasıl çözdüm ya da çözüldü mü bi fikrim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yey-R -- 27 Temmuz 2015; 1:02:35 >
  • Ben yaptım

• quote:

Yalnız hocam herhangi bi oynatma işlemi yok Z11 kasanın plexi olan yan tarafına sadece parmakla bile dokunduğumda ses kesiliyordu. Konuyu açtığımdan beri ses yok Nasıl çözdüm ya da çözüldü mü bi fikrim yok

Aynısı bana oldu Corsair Spec-02 kasada ama aynen dediğin gibi kasanın yanından hafifçe parmağımla dokununca kesiliyordu. Hatta şöyleydi sol kapaktan bastırınca kesiliyor, sağ kapaktan bastırınca arttıyordu ses yani belli bir yerde artıyor belli bir yerde azalıyordu. Kasanın arkasında "kablo saklama" bölgesi denilen yerdeki kablolaları tekrar düzenleyince ses kesildi. Harddisk'in kablosu falan biraz sıkışmıştı onu düzelttim bide kablolaları birbirine tuttururken yan yana koyun yani üst üste koyup "şişme" yaptırmayın. Olabildiğince az kalın olacak şekilde dizin kablolaları tam anlatamadım ama o kısmı açınca anlarsınız ne demek istediğimi.

Ama son günlerde yine bir ses duyuyorum yine dokununca kesilen tarzda. Büyük ihtimal gene oynadı o kablolar çünkü kablo bağlanan o plastikle bağlamıştım iyi sıkmamıştım yine açıp bakacağım üşenmezsem 1-2 gün içerisinde.

Ha bu arada kasa kapağı tam kapanmıyorsa ondan da olabilir ben de nedendir bilmiyorum arka kapakta bombeli bir yer olmasına rağmen tam kapanmıyor yani kapanıyor ama biraz 1-2 mm kabarık duruyor bastırınca oturuyor elimi çekince gene 1-2 mm kabarıyor. Gerçi vidaları da yalama biraz buradan Corsair'e ayrıca .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frozzy45 -- 27 Temmuz 2015; 1:28:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Crymone

quote:

Yalnız hocam herhangi bi oynatma işlemi yok Z11 kasanın plexi olan yan tarafına sadece parmakla bile dokunduğumda ses kesiliyordu. Konuyu açtığımdan beri ses yok Nasıl çözdüm ya da çözüldü mü bi fikrim yok

Aynısı bana oldu Corsair Spec-02 kasada ama aynen dediğin gibi kasanın yanından hafifçe parmağımla dokununca kesiliyordu. Hatta şöyleydi sol kapaktan bastırınca kesiliyor, sağ kapaktan bastırınca arttıyordu ses yani belli bir yerde artıyor belli bir yerde azalıyordu. Kasanın arkasında "kablo saklama" bölgesi denilen yerdeki kablolaları tekrar düzenleyince ses kesildi. Harddisk'in kablosu falan biraz sıkışmıştı onu düzelttim bide kablolaları birbirine tuttururken yan yana koyun yani üst üste koyup "şişme" yaptırmayın. Olabildiğince az kalın olacak şekilde dizin kablolaları tam anlatamadım ama o kısmı açınca anlarsınız ne demek istediğimi.

Ama son günlerde yine bir ses duyuyorum yine dokununca kesilen tarzda. Büyük ihtimal gene oynadı o kablolar çünkü kablo bağlanan o plastikle bağlamıştım iyi sıkmamıştım yine açıp bakacağım üşenmezsem 1-2 gün içerisinde.

Ha bu arada kasa kapağı tam kapanmıyorsa ondan da olabilir ben de nedendir bilmiyorum arka kapakta bombeli bir yer olmasına rağmen tam kapanmıyor yani kapanıyor ama biraz 1-2 mm kabarık duruyor bastırınca oturuyor elimi çekince gene 1-2 mm kabarıyor. Gerçi vidaları da yalama biraz buradan Corsair'e ayrıca .

Sabaha kabloları düzenlerim bende hocam yardımınız için teşekkür ederim. Ekran kartının kablosu temas edecek şekilde durmus onu biraz eğdim temas etmesin diye şu anlık kesildi ses yarın iyice incelerim.

• Merhaba dostum harddiskin fanından da geliyor olabilir. :
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.