Bildirim
Yardım.. iPad almayı düşünüyorum ama kararsızım
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Hocam amaçlarını ve nerede nasıl kullanacağını biraz anlatırsan yardımcı olabilir.Bana sorarsan arada 250 lira var ve eğer taksitli alış-veriş yapıp uzun vadeli kullanmak istiyorsan değer.Ama zaten bütçeyi zorlayıp mini2 de karar kıldıysan mini2 sana fazlasıyla yeter.Yani air alırsan sadece acaba daha az para mı verseydim diyeceksin,ödemen bitince bunu unutacaksın (hatta bir kaç aydan sonra bile unutabilirsin ) ama mini2 alırsan acaba daha da verip air mi alsaydım ne var acaba onda buna ekstra diyeceksin
-
genel olarak office dökümanları okuma/düzenleme, dizi-film izleme gibi işler yapacağım. Evde i3 işlemcili bir masaüstü PC'm var ama genelde onu oyun oynamak için kullanıyorum. Masada çalışırken veya metroda bazı dosyalar okumak için kullanacağım daha çok.
Aslında hala iPad Air ile Surface Pro 2 arasında gidip geliyorum.
Ayrıca alırsam Air alacağım çünkü boyut sıkıntısı yok, filmleri büyük ekranda izlemek istiyorum ve ekenomik olarak +/- 200 lirayı düşünmeyeceğim.
Bu arada iPad Air'e dosya aktarımı nasıl oluyor? üründe usb çıkışı yok, lightning'i usbye dönüştürücü tarzı birşey mi var? ve şu an elimde bulunan mp3 ve flac uzantılı ses dosyalarını iTunes olmadan iPad'de çalıştırmak için ekstra iş yapıyor muyuz? Sorun çıkıyor mu? -
quote:
Orijinalden alıntı: goko953
genel olarak office dökümanları okuma/düzenleme, dizi-film izleme gibi işler yapacağım. Evde i3 işlemcili bir masaüstü PC'm var ama genelde onu oyun oynamak için kullanıyorum. Masada çalışırken veya metroda bazı dosyalar okumak için kullanacağım daha çok.
Aslında hala iPad Air ile Surface Pro 2 arasında gidip geliyorum.
Ayrıca alırsam Air alacağım çünkü boyut sıkıntısı yok, filmleri büyük ekranda izlemek istiyorum ve ekenomik olarak +/- 200 lirayı düşünmeyeceğim.
Bu arada iPad Air'e dosya aktarımı nasıl oluyor? üründe usb çıkışı yok, lightning'i usbye dönüştürücü tarzı birşey mi var? ve şu an elimde bulunan mp3 ve flac uzantılı ses dosyalarını iTunes olmadan iPad'de çalıştırmak için ekstra iş yapıyor muyuz? Sorun çıkıyor mu?
Hocam paranızı boşa harcamınızı istemem o yüzden biraz kişisel bir yazı yazacağım
Office Dökümanları hazırlama işi apple ürünlerinde biraz zahmetli Android veya Windows RT sürüm cihazlar işinizi daha iyi görür sırf bunun için alacaksanız.Mesela note 10.1 deki kalem sayesinde bir çok güzel işler yaparsınız.Surface 2 zaten microsoft cihazı office ile ilgili her şeyi sorunsuz halledersiniz.ios sistemin kendine has bir office uygulaması yok ne yazık ki.Ama iWork ile de işlerinizi halletmeniz mümkün bununiçin öğrenme adına biraz zaman harcayacaksınız doğrusu.iWork uygulamalarıBunun dışında mobile office suite,Smart Office gibi uygulamalar da mevcut AppStore da.Biraz zaman ayırarak bu işi halledebilirsiniz diye tahmin ediyorum.
Dizi ve film olayında zaten elinizde capcanlı bir retina ekran olacak değmeğin keyfine doğrusu çok zevk alacağınıza eminim
Tüm apple cihazlarına dosya aktarımı iTunes üzerinden olur.Onun için de biraz zaman harcayıp itunes u çözmeniz lazım çünkü normal dosya aktarımı gibi kabloyu pc ye takıp bir şeyler atma gibi bir olay yok.Üründe usb çıkışı şöyle var:cihazın şarj aletine bağlanması için bir kablo var şarj aletinde de usb girişi var ve kablonun diğer ucu usb çıkışlı yani pc ye dilediğiniz gibi bağlayabilirsiniz.Eğer iPad e hdd bağlamak istiyorsanız mutlaka JB yapmanız lazım ama onun nasıl olduğunu bilmiyorum ayrı bir konu açarsanız çok daha yararlı olur sizin için**** ve flac dosyalarını çevirmeye gerek olmaksızın itunes a attığınızda itunes arkada sizin için dosyalarınızı cihazınıza uygun hale getirir zaten siz farkına vamazsınız.Bir sorun yaşamazsınız.
Madem para sorun değil ipad air i siz çok seveceksiniz doğrusu.Eğer dışarda wifi sız yerlerde kullanma gibi bir durum mevcutsa kesinlikle cellular alın ve mutlaka en az 32gb olsun alacağınız ürün çünkü film dizi ve office dosyaları bayağı bir yer kaplayacak doğrusu.
Şimdiden hayırlı olsun
-
Bende katılıyorum ipad üstünden ofis dökümanı yazmak zor olur.Ama çok seyahat ederim uçakla vs. le ağırlık yapayan hafif şarkı uzun giden bir alet lazım derseniz alın derim ama applleda genelde pdf formadı açma uygulamalrı çoğu ücretli bazıları ücretsiz var onlar güzel çalışır ama tüm özelliklerini kullanamasınız o da kendi içinde paralıdır.Android hem daha rahat olur sizin için office uğraşıcaksanız genelde çoğu hafıza kartlı olduğu için ekstra xihazdaki sabit hafıza için para ödemek zorunda kalmazsınız.Ben surface almanız gereksiz olur onu metroda otobste çıkartıp kullanmak zor olabilir ağırlığından dolayı ama ipad alırsanız elinizde kılıf ile rahatçana taşırsınız. -
Aynen hocam iPad üzerinden office kullanmak zahmetlidir biraz emek ister.Aslında note 10.1 gibi cihazlar arkadaşın daha çok işini görür bir de onun yeni modeli çıkacakmış galiba 1-2 ay sonra ona da bak bence.Paranı sokağa atma sonra iPad aldım dosya aktaramıyorum office dosyası çalıştırmıyor gibi konular açıp mağdur olmanı istemeyiz en nihayetinde samsung tabletler ile de istediğin diziyi filmi en iyi kalitede izler,en baba oyunları oynar,kalem ile işini görür,kolayca office işlerini halledebilirsin bunlara ek dosya aktarma olayı resmen bebek işi androidde.Ayrıca hiçbir rom root işine girmeden bir iki basit işlemle tabletine hdd bağlayıp sınırsız depolama olayının zevkini çıkarırsın.iPad daha çok apple tasarımı, ios stabilitesi,e-book,internet deneyimi,oyun,dizi-film işlerini büyük ekranda yapmak isteyen kullanıcılara hitap ediyor.Sizin gibi iş için kullanmak isyeyenler daha çok samsung a yöneliyor.
Hocam pdf uygulamaları paralı denişsin ama bende iBooks var bedava indirdim ve gerçekten çok güzel,işimi görüyor tavsiye ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brk-bjk -- 24 Kasım 2013; 22:16:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Office için Ultrabook daha iyi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Paralı derken biraz spersifik kullanmak isteyince paralı mesela benim telimdede var pdf uygulamalrı çok rahat açıyorum ücretsiz ama mesela fotoğrafını çektiğiniz belgeyi pdf olarak aktarmak için ya program içi alım yapmanız gerekiyor ya da tam sürüm almanız.Yoksa iworkdeki pages vs kenote gibi uygulamalr ücretsiz oldu ve çokta güzel uygulamalar.Bir çok iş için uygulama var. -
Anladım hocam onlar biraz daha profesyoneller için o kadarıyla telefonda uğraşmaya değmez aslında çok lazımsa pc ye geçer öyle hallederim işimi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Air çok büyük mini2 alın bence -
Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar. Fiyat olarak 1.000-1.500 lira bütçem var bu iş için. Ki bu kadar para vermişken 2-3 yıl rahat götürsün istiyorum. Tablet konusunda Apple'nin oldukça iyi olduğunu düşündüğüm için de iPad Air 64gb düşünüyordum. Ama bu harddisk bağlama ve dosya atım olayları canımı sıkıyor. Özellikle de iTunes. Sanırım klavyesi ve USB 3.0 portu olan Surface Pro 2 oldukça iyi bir alternatif gibi geliyor. 64gb surface pro 2 $900 gibi bir fiyat etiketi var ve tuzlu geldi ama. Air ve surface'nin dışında aynı bu ürünler gibi başka ürünler var mıdır peki türkiyede?
Edit: Android'in tablet dünyasındaki yeri nasıldır? Yani Note 10.1 iPad Air'e alternatif olabilir mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLVoXxX99 -- 24 Kasım 2013; 23:01:27 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X