Şimdi Ara

(YARDIM)İLK DENEYİM İLK HEYECAN ! VE SONUNDA İLK YAVRU...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 7 Aralık sabahı çiftimin 4 yaşındaki dişi muhabbet kuşunun ilk yumurtalarını görmüştüm. Yumurtlamadı yumurtlamadı dediğim dişi kuşum sonunda yumurtlamıştı :D. Ve bugün yumurtalıktan gelen yavru kuş sesi duydum. Boştur diyordum hep yumurtaları gördüğümde boşa yatıyor diyordum, inanmıyordum :D . Eveti bu sabah İlk yavrusu çıkmış daha 6 yumurta var.

-Acaba hepsi çıkar mı çok merak ediyorum?
    -Bakımını nasıl yapmam gerekiyor?
    -Erkek mubiş sürekli yumurtalığa girip çıkıyor?
    -Yavrularımla ne sıklıkla nasıl ilgilenmeliyim?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. İnsan çok mutlu oluyor... :D :D

• quote:

Orijinalden alıntı: contactus52

7 Aralık sabahı çiftimin 4 yaşındaki dişi muhabbet kuşunun ilk yumurtalarını görmüştüm. Yumurtlamadı yumurtlamadı dediğim dişi kuşum sonunda yumurtlamıştı :D. Ve bugün yumurtalıktan gelen yavru kuş sesi duydum. Boştur diyordum hep yumurtaları gördüğümde boşa yatıyor diyordum, inanmıyordum :D . Eveti bu sabah İlk yavrusu çıkmış daha 6 yumurta var.

-Acaba hepsi çıkar mı çok merak ediyorum?
    -Bakımını nasıl yapmam gerekiyor?
    -Erkek mubiş sürekli yumurtalığa girip çıkıyor?
    -Yavrularımla ne sıklıkla nasıl ilgilenmeliyim?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. İnsan çok mutlu oluyor... :D :D

Sen sadece yumurta mamalarini hazirla kafese koy anne ve babası besleme işini görecektir. Senin birşey yapmana gerek yok Yuvayi fazla rahatsız etme sadece 2 güne bi kuşlara farkettirmeden Yuvayi kontrol et yavrularda yada yumurtalarda sorun olmasın. 2şer gün arayla yumurtalar çatlar. İnşaallah hepsi çıkar. Ama bazen kuş bakabilecegi kadar çıkartır. Fazlasına bakamaz 5 tane çıksa iyidir biraz zorlu bakar ama sonuçta 5tanesine bakar. Hayırlı olsun gözünüz aydın. Torunlar gelmeye başlamış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba arkadaşlar yavru bir muhabbet kusum var adi şaşkın. . Ilk geldiğinde cok tedirgin saldirgan bir kustu bana alsmasi icin kanatlatinin ucundan et kismina gelmeden kestik ucus kanatlarında dahil.olmak uzere suan birlkte oyun oynayp birlkte tv izlyoruz bana istediğim gibi alsti faakat artk braz ucmasini istyorum kanatlarini ne kadr surede cikacagiyla ilgili bilgisi olan var mi . Kanat keseli yaklask bir buck ay oldu ...
    Yeni konu acamadm forumda yeniyim burdan yatdmci olrsanz sevnrm..

• quote:

Orijinalden alıntı: minnos:)

Merhaba arkadaşlar yavru bir muhabbet kusum var adi şaşkın. . Ilk geldiğinde cok tedirgin saldirgan bir kustu bana alsmasi icin kanatlatinin ucundan et kismina gelmeden kestik ucus kanatlarında dahil.olmak uzere suan birlkte oyun oynayp birlkte tv izlyoruz bana istediğim gibi alsti faakat artk braz ucmasini istyorum kanatlarini ne kadr surede cikacagiyla ilgili bilgisi olan var mi . Kanat keseli yaklask bir buck ay oldu ...
    Yeni konu acamadm forumda yeniyim burdan yatdmci olrsanz sevnrm..

Niye kuşun özgürlüğünü sırf kendi bencilliginiz için elinden alırsınız ki ya. Kesilen kanat tırnak misali uzamaz. O tüylerin dökülüp yeniden gelmesi gerekir. Daha yavruysa ve umarım tüyleri iyice dipten kesmemiş sinizdir. Yavruysa uçmasını saglayan uzun kanat tüylerinin yanindan baska uzun tüyleri daha çıkar onlar uzadıkça kuş uçmaya başlar. Hemen uzasin hemen ucsun diye kestiginiz tüyleri de çekmeye çalışmazsınız umarım bu kadarida canilik olur yani. Onlar tüy dökmeye girdiklerinde tüyleri dökülür yeniden uzar lütfen müdahale etmeyin başka türlü. Yanlız kuşun kafesi yüksekte bi yerdeyse yada yüksek bi yere koyduğunuzda kuşa dikkat edin. Uçmaya çalışıp yere düşer kanadini yada ayağını kırabilir olmadı sert düşüş lerde beyin tramvasi bile gecirebilir allah korusun sizde dikkat edin. Gaga kesmelerde meşhurdur uyarayimda kuşun gagasini sakın kesmeyin öyle bi düşünceye düşmeyin. Gaga taşı alın kendisi bilesin gagasini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mubişim -- 28 Aralık 2014; 19:18:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.