Şimdi Ara

Yardım !!! Haklarım Nelerdir Yanlış TERCIHte bulunmak istemiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bundan yaklaşık 1.5 yıl önce kadıköy "exa" dan seagate 320 gb,ide(pc) harddisk aldım.Maalesef geçen gün bozuldu.Iskenderundaydım yeni geldiğim için(2 hafta önce) daha yeni verebildim garantiye.Cumartesi günü Exanın teknik servisini aradım durum nedir diye.Yenisinin geleceğini düşünüyordum çünkü hep öyle olurdu.Harddiskiniz arızalandığında aynısının yenisini verirlerdi kontroller vs. yapıldıktan sonra.Adam bana telefonda aynen şöyle dedi arkadaşlar.
    -Beyfendi pazartesi geliniz ürün değişimi yapılacak.
    Bunun ne olduğunu sorduğumda benim seçeceğim yeni(sıfır) bir ürünü bana vereceklerini söylediler.
    Biliyorsunuz bu boyutlarda(320 gb ve üstü) IDE harddisk günümüzde bulmak çok zor.Çünkü yok piyasada.Benim anakartımda da maalesef sata çıkışı yok.Bunlar Yüzde doksan bana yarın bunun yerine sata harddisk vermeye çalışacaklar.Bu durumda benim bazı tüketici hakları konularında aydınlanmam lazım beyler.Bileniniz lütfen bana yardım etsin.

1-)Benim duyduğuma göre sıfırının fiyatı günümüzde ne olursa olsun(yani günümüzdeki fiyat arızalı ürünün alındığı tarihteki fiyattan çok yüksek olsa bile) satıcı bana arızalı ürünün özelliklerinden daha kötü bir ürün veremez.Haklımıyım ? Misal ben 320 gb lık harddiski o zaman 100 milyona almışım diyelim.Ama bugün o fiyattan anca 80 gb lık bir harddisk alabiliyorsam bana çıkıp sana ancak 80 gblık harddisk verebiliriz derler mi ? Farz edelim bu konuda yanlıyorum(yani fiyat önemli diyelim;

2-)Ürün değişiminde baz alınan fiyat dolar mıdır yoksa tl midir ? Çünkü günümüzde dolar 1.8 iken.O günlerde dolar 1.16 lardaydı hatırladığım kadarıyla.Fiyat tl üzerinden değerlendirilirse benim için çok kötü olacak.Faturada 132 lira yazıyor.O günlerde bu 100 dolar civarındayken bugün anca 60 dolar civarında bişey eder.Değişim fiyatı tl üzerinden yapılırsa bana daha kötü bir ürün verebilirler böylece değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıçuruk Kedi -- 8 Mart 2009; 23:25:49 >

• Lütfen yardım edin yarın firmaya gideceğim donanımhaberdeki arkadaşlar bu konularda bilgililer.
  • güncel
    bilginize ihtiyacım var.
  • Yok mu bir fikri olan ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.