Şimdi Ara

Yardım?Evde LAN'dan Starcraft atamıyorum!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mrb arkadaşlar benim desktopla laptopu birbirine bağladım 4 portlu modemimle...İkisiyle de eş zamanlı nete girebiliyorum burda bi sorun yok....Starcraft açıp oyun kurduğumuzda kurulan oyunu diğer pc görüyor fakat ona bağlan dediğimizde "unable to join game" diye bir şey çıkıyor ve kesinlikle bağlanamıyoruz....Kafayı yiycem.Şehir dışından ufaklık arkadaşım geldi tek istediğim o gitmeden eski günlerin hatrına bi starcraft atmaktı!

• bu arada xp service pack 2 kullanıyorum engellemeyi kaldırdım ama...
  • Bende hayli starcraft oynadım landan ama böyle bi sorunla karşılaşmadım.
    Oyunun versiyonları aynı olmalı. Modemin belkide oyunun port'unu kapatıyordur.
  • aynı soru dün diablo oynayacak iki arkadaş tarafından soruldu ve güvenlik duvarının kaldırılmasıyla sorun çözüldü. aynısını denemeni öneririm.

kolay gelsin...
  • teşekkür ederim arkadaşım ama service pack 2 deki güvenlik duvarını kapatmak bilgisayarı saldırılara açmak demek değil mi? Hacker dadansın istemiyorum bu pcdeki tüm veriler önemli benim için...

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim
  • İki bilgisayarın da güvenlik duvarını tamamen kaldırıp tekrar oyuna girmeyi denedim.Sonuç yine aynı...İki bilgisayar birbirini görüyo ve rahatlıkla dosya transferi yapabiliyorken LAN'dan multiplayer starcraft oynattırmıyor! Çıldırmak işten bile değil???
  • udp den baglanmayı deneyin. illa guvenlik duvarınıda kapamanıza gerek yok, starcraftı izin verilen uygulamalar listesine atmanız yeterli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • networkte ipx yoksa baglanmaz...
  • olup olmadığına nasıl bakıcaz?
  • ağ bağlantılarından sağ tıkla özelliklere gir
    ordan yerel ağ bağlantısının özelliklerine gir

resme ekledim. ipx olması gerekir

yoksa ekleden ekle aynısını.. iki bilgisayara da..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirgiz -- 12 Ocak 2006 17:55:11 >
  • Aynısını yaptım yine aynı hatayı veriyor.IPX ile alakalı değil demekki :((((
  • koskoca forumda bu işleri avucunun içi gibi bilen çok insan var...Ben hala soruna çözüm bulamadım.Bu kadarına da şükür bari ne diyim.Yardım için teşekkürler...
  • Xp için

Network connections--->properties of the lan
    Goto IPX/SPX properties
    and assign locator numbers. eg 000001 one computer
    on, 000002 on the second.............. This resolves
    the issue.

budur
  • Harbiden avcunun içi gibi biliyosun kardeş ama anlattıklarını anlamadım?
  • Kusura bakma başka bir yerden kopyala yapıştır yaptım. Yani Windows XP için şu bir çözüm olabilir..

Ağ bağlantılarım'dan--->Yerel Ağ bağlantıları özelliklerine geç
    Oradan IPX/SPX özelliklerini aç. İç ağ numarasını örnek olarak iki bilgisayar için farklı yap. 000001 bi bilgisayar için, 000002 diğeri için..

TAbi bunu yapabilmen için Ipx/spx protokolünün yüklenmiş olması lazım yoksa starcraft multi oynayamazsınız...

Aynı sorun az önce benim karşıma da çıktı. Böyle çözdüm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 20 Ocak 2006 23:01:47 >
  • saol arkadaşım orjinal oyun alıp yükledim bide dediklerini yaptım çalıştı.Yardımlar için çok teşekkürler...
  • Eğer on gün kadar beklediysen ve ben de sorununu şimdi çözdüysem ne mutlu bana.. :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetdede
    anlamadıysan yorum getirme bence.. demek istediğim şu lan üzerinden gitmeyen bazı dosyalar bendede oluyor 2 bilgisayar aynı adslyi kullanıyoruz ama bir birimize lan olarak bağlı değiliz bizde msn gibi dosya yollama işinede yarıyan bir programdan dosya atıyoruz heralde bir birinin aynı bağlantı ip'sine sahip oldukları için dosya örneğin 20 MB 3 vea 4 saniyede gidiyor.. anlatabildimmi şimdi..?

Burada bahsedilen şey Lan üzerinden oyun oynamak, dosya gönderimi değil ki. Yanlış bir anlaşılma var galiba..
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ıcestar

quote:

landan atamıosan msnden at eğer lanla bağlıysa jet gibi gidio..

nedemek istediğini anlamadm. lütfen sırf msj sayın artsın diye yazma arkadaşım.

anlamadıysan yorum getirme bence.. demek istediğim şu lan üzerinden gitmeyen bazı dosyalar bendede oluyor 2 bilgisayar aynı adslyi kullanıyoruz ama bir birimize lan olarak bağlı değiliz bizde msn gibi dosya yollama işinede yarıyan bir programdan dosya atıyoruz heralde bir birinin aynı bağlantı ip'sine sahip oldukları için dosya örneğin 20 MB 3 vea 4 saniyede gidiyor.. anlatabildimmi şimdi..?

iyide topici açan arkadaş bunu zaten mutlaka biliyordur. onun sorusuna cevep değil sonuçta.

• quote:

Orjinalden alıntı: Temren

quote:

Burada bahsedilen şey Lan üzerinden oyun oynamak, dosya gönderimi değil ki. Yanlış bir anlaşılma var galiba..

bence topici bir daha oku
    quote:

Evde LAN'dan Starcraft atamıyorum!!!

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.