bi süreden sonra yeniden döndüm foruma askerdeyim erzincanda 59. topcu tugayı özel tabur er eğitim bölüğündeyim belki bu tarafa gelcek arkadaşlar olur bu konuyu okuyupda hic üzelmeyin cok güzel bi yer belkide türkiyedeki en güzel yerlerden biri burası ben cok mutluyum bugün 53. günüm daha yeniyim ama yinede günlerim güzel geciyor burda korkut54 yardımların icin cok tşk ederim sanada
quote:
Orjinalden alıntı: rich_boy
Selam arkadaşlar pazartesi günü erzincanda askerlik yapmaya gidiyorum aranızda orda yapan varsa bana ora icin yardım edebilirmisiniz.
yada orda şu anda tanıdığı olan biri varmı?
yardım nasıl edeceğim diye merak eden arkadaşlar mesela oranın şurası güzel ordan şuraya dağıtım oluyor gittiğin zaman şöyle yap diye konularda yardım ederseniz cok sewinirim arkadaşlar
Şimdiden herkeze tşk ederim
şu anda erzincanda jandarma komando olarak görev yapıyorum 6 ayım kaldı bilgi almak istiyorsan pm yolla telefon verim sana konuşalım istersen vaktim yok kolay gelsin ..
pm attım
erz.cnlıyım hyrlı tezkereler
ulan ben erzincandayım bea
kardeş boşversene allah aşkına çarşıya çıkacaksın 6 saat bi waktin olacak o 6 saattede benim yaptığım gibi sevdiklerinle iletişim kurmak için nette olacaksın her yerde kafe war we inanırmısın istanbulda böle kafe yok 2048 kb her yer :D
ben çavuş eğitim 3, bataryadayım 64 günlük askerim 75 gün toplam acemilik yapıyoruz ama sen liseyi bitirememişsin bunun için 28 gün temel muharebe eğitimi we askeri terbiye alıp dağıtıma gidersin çoğunluk arkadaşında dediği gibi kıbrıs we edirne gibi sınır bölgeler ama siz er olarak yapacaksınız her yerre dağıtım olabilir biz mesela o topun 155/39 KM çavuşu olacağız o yüzden bizi nerde o top warsa oraya gönderirler ama sizi her yere yollarlar çünkü ihtisas eğitimi almıyacaksınız her türlü asker olabilirsiniz şapkanız da normal asker şapkası mavi nefteli olacak korkma erzincan kral gibi yer tugay komutanı her yerde hatrını sorar yemekleri iyidir komutanları efendi adamlardır ama er bölüğü için aynı şeyleri söyleyemem biz daha şimdidden oraya eğitime gidiyoruzda çok eziolar ama haklılar konuşmayı bilmeyen adamlar war onlarda haklı neyse kardeş şimdiden hayırlı teskereler geldiğinde çok ağlayacaksın kafana takma on gün sonra alışıosun çakı gibi oluosun hayırlı teskereler bende çarşamba dağıtıma gidecem sana haber weririm .
şimdi okurken yeni askere gidecek sandım arkadaşı meğer 2 ayı bitmiş bile ..zaman ne cabuk geciyor ..zoru atlatmışsın gerisi sabır sadece...
quote:
Orjinalden alıntı: blackbox46
ulan ben erzincandayım bea
kardeş boşversene allah aşkına çarşıya çıkacaksın 6 saat bi waktin olacak o 6 saattede benim yaptığım gibi sevdiklerinle iletişim kurmak için nette olacaksın her yerde kafe war we inanırmısın istanbulda böle kafe yok 2048 kb her yer :D
ben çavuş eğitim 3, bataryadayım 64 günlük askerim 75 gün toplam acemilik yapıyoruz ama sen liseyi bitirememişsin bunun için 28 gün temel muharebe eğitimi we askeri terbiye alıp dağıtıma gidersin çoğunluk arkadaşında dediği gibi kıbrıs we edirne gibi sınır bölgeler ama siz er olarak yapacaksınız her yerre dağıtım olabilir biz mesela o topun 155/39 KM çavuşu olacağız o yüzden bizi nerde o top warsa oraya gönderirler ama sizi her yere yollarlar çünkü ihtisas eğitimi almıyacaksınız her türlü asker olabilirsiniz şapkanız da normal asker şapkası mavi nefteli olacak korkma erzincan kral gibi yer tugay komutanı her yerde hatrını sorar yemekleri iyidir komutanları efendi adamlardır ama er bölüğü için aynı şeyleri söyleyemem biz daha şimdidden oraya eğitime gidiyoruzda çok eziolar ama haklılar konuşmayı bilmeyen adamlar war onlarda haklı neyse kardeş şimdiden hayırlı teskereler geldiğinde çok ağlayacaksın kafana takma on gün sonra alışıosun çakı gibi oluosun hayırlı teskereler bende çarşamba dağıtıma gidecem sana haber weririm .
sen cawuş taburusun bende özel taburum bende senin gibi askerlik yapıyorum sana top öğretiyorlar 75 gün bende ihtisas eğitimi alıyorum yani ben topcu er eğitim taburundaki 28 günlüklerden değilim bizim özel tabur ateş idare er eğitim bende 75 gün askerlik yaptım şu anda ewimdeyim dün geldim 20. zırhlı tugayı topcu taburu 1. 155/39 mm km obus bataryası şanlıurfa/merkeze düştüm
allah hayırlısı ile gidip gelmek nasip eylesin ben bayanım askerlik yapmadım ama asker yolu beklerim günü güne eklerim ahhh ahhhhhhhhhhhhhhhh annnele geçir son günlerini çok özlicene emin ol
sağolasın bacım bakalım daha şafak karanlık bitirmeye calışacağız zaten ben 460 ile yapayım gerisi sorun değil ceza mevzusu var bide askerde o kadar salak adam varki her şeye göz yum ama günde 10 kişi ile rahat kavga edersin ( erkekler icin gecerli ) neyse tekrar sağol
quote:
Orijinalden alıntı: korkut54
merhaba kardesim ben 1982/2 tertip olarak acemi birlik donemimi erzincan 59. topcu tugayinda yaptim.oncelikle sunu diyeyim erzincan'a geldimmi diye merak ettigin an kafani kaldir daglara bak bir dag goreceksin o dagda Ataturk'un resmini goreceksin evet bildigin resim dev gibi kocaman , erzincanin neresinden bakarsan bak o resmi goreceksin sabah oresimle yatip o resimle kalkicaksin 3 boyutlu yapilmis mukemmel bir resim ve resmin hemen altinda bu tugay, herneyse topcu kiyafeti normak bir kiyafettir yani normal asker kiyafeti sapkanin onunde ufacik bir mavi nefte olucak , ben sana sunu soyleyim cok iyi bir zamanda erzincan'a gidiyorsun cunku oranin ne sicagi nede sogugu cekiliyor , berbat bir havasi var ama sanslisinki sonbaharda oradan o zaman hava cok iyi oluyor, erzincanin meshur yerlerini veya merak ettigin gezilcek yerlerini falan hic bosuna merak etme 2 tane caddesi var "t" seklinde o kadar zaten gezemeye imkanin olmayacak sen dedigim gibi erzincani bosver.. dediklerimi iyi dinle , insallah en az lise mezunusundur, tugaya girmeden once yakinda bir yanda aynasi olan bir wc gir sacini basini guzelce sekillendir sakalin varsa kes parlak ol guzel kiyafetler giy, gir simdi tugay'a nobetci cavus ve kapidaki askerler yok bilet geldi yok torun geldi diye direk dalga gecicekler sakin uzulme takma bile , nobetci cavus seni oradaki yani kapidaki komutana yonlendirecek iste burasi cok onemli o komutanki ne komutan seni koskoca tugayda istedigi yere verecek dediklerimi yaptiysan guzelde konustuysan birazda felsefe yaptiysan "ozel cavus talimgah taburu" adinda tabura verirse yasadinnn , orasi adı gibi ozel bir tabur cavus egitimi aliyorsun resmen ders kitap egitim aliyorsun ve herkez egitimli iyi insanlar (dı benim zamanımda) diger taburlar pek iyi degil insallah sende ozel tabura dusersin , ben ozel tabura dustum 95 gun orada kaldim acemi olarak onbasi rutbemi aldim cavus adayi oldum yalniz benim boy pos 190boy - 90 kilo bu yuzden orada yedek komando secildim istememistim ama sectiler , haliyle egitimlerim basari ile gecti komando oldum ve diyarbakir/Lice (teror baskenti) ustabirligim cikti lice'dede topcu taburundaydim ama komando sifatindaydim oparasyona falan defalarca ciktim herneyse erzincan genelde kibris ve edirneye yolluyor buyuk bir ihtimal kibrisa gidersin tek tuk doguya yolluyor onlarda benim gibi komando secilenler, aklima gelenler bunlar 3 sene oldu askerligin biteli unuttum cogunu sende unutacaksin hic bri seyi kafana takma sadece AKILLI OL COK AKILLI OL KENDINI EZDIRME o zaman goreceksinki rahat gecicek askerlik, dedigim gibi sen erzincani bosver orada bir tanidik arama bosver senin erzincanla isin yok senin butun isin gucun o tugayin icinde butun askerlik bolumleri icinde bence en rahat topcudur haberin olsun, baska sormak istedigin varsa PM at ben sana yardimci olurum tamammi kardesim , al cantani vedalas herkezle bin otobusune veya ucagina ac ellerini oku bir FATIHA suresi bak nasil ALLAH yardim ediyor , hadi kocum gorusmek uzere hayirli tezkereler sana hoscakal.
merhaba rahtasız ediyorum belki ama internette erzincan 59. topçu tugayı ile ilgili bilgi ararken sizin 2006 daki konuşmalrını okudum belki üzerinden 3 sene geçti ama bana yardımcı olabilir misiniz acaba ?? ben nişanlıma mektup yollamak istiyorum. biliyorum çağımız değişti gelişti telefon war internet war diceksiniz belki ama o muktubun heycanı çok farklı olur hem ilerde anımız olur onunla o yüzden böle bişi yapmayı düşünüyorum. fakat ben erzincan 59. topçu tugayının adresini bilmiyorum. uzun bi süre geçmiş askerliğini yapalı ama hatırlar mısınz bilmiyorum. ama bana hatırlıyorsanız eğer adresi verir misiniz. bna geri dönerseniz en kısa zamanda çok sevinirim. şimdiden iyi günler dilerim hepinize...
vay be neleri de okudum nostalji yaptım... hey gidi hey...
masum_melek, açık adres yazman gerektiğini sanmıyorum
erzincan 59. topçu tugayı olarak göndersen de yerine ulaşacağına eminim yeter ki adı soyadı ve rütbesini / bulunduğu yeri doğru ve okunur yaz...
bu arada hayırlı beklemeler...
Ben de öyle bir şansı dede tarafından Erzincan'lıyım ama babam dahil ben de İstanbul doğumluyuz, askerliği 305 KD olarak Agu 2005-Ocak 2006 arasında 59 Topçu'da kısa dönem er olarak yaptım ben de. Yani memlekette askerlilk yaptık gibi bir şey oldu.
Erzincan'a daha önce gitmediğimden, beni en çok şaşırtan oranın modernliğiydi. Doğu'nun Paris'i de derlermiş ben öyle duydum ama gerçekten de İstanbul'dan giden birisi hiç mi hiç zorluk çekmez, gayet modern bir kent.
Ancak 59. Topçu Tugayı unutmamak gerekir ki bir eğitim tugayı, yani nüfusu fazla ve çoğu Topçu Er Eğitim Bölüklerinden oluşuyor, buranın eğitim seviyesi biraz altlardaydı benim gittiğimde, bazen gerçtekten de sorunlu askerlere (jiletçi, mahkum vs. gibi) eğitim ve hayat dersi vermek zorunda kaldık.
Ama ne diyeyim zor günler geçse de şu an dönüp baktığımda oradaki anılarımı arıyorum valla, tabii kısa dönem olunca vazkit çabuk geçiyor onun da etkisi vardır, mesela dayım da çook eskilerde orada yapmış askerliği, ama konuştuğumuzda "aman bana oranın ağzını adına alma" der
Babamın görevi dolayısıyla Erz. bulundum...Tek kelime rahat geçer
quote:
Orijinalden alıntı: renzokuken
vay be neleri de okudum nostalji yaptım... hey gidi hey...
masum_melek, açık adres yazman gerektiğini sanmıyorum
erzincan 59. topçu tugayı olarak göndersen de yerine ulaşacağına eminim yeter ki adı soyadı ve rütbesini / bulunduğu yeri doğru ve okunur yaz...
bu arada hayırlı beklemeler...
teşekkür ederim ya nasıl yapcağımı bilmiyodum ama inşallah dediğin gibidir. yalnız bu 59. topçu tugayı erzincanın hangi ilinde acaba bunu bliyo msun yaa ?? çünkü mektubu yazmam için posta kodu lazımmış yada postakodunu biliyo musun ???
lütfen cevap verin postakodunu bilen var mıııı ????
selam masum melek benimde sözlüm erzincanda askerliğini yapıyor posta kodu 24120 allah kavuştursun
şükür sonunda buldum yaa çok saolun arkadaşlarr sekersey123 amin allah tüm askerlerimizi sevdiklerine sağ salim kavuştursun inş.. hepnize ei günler =) sekersey123 sözlün ne zmn gitti acaba yanlş anlamzsan sorablr myim ?? =)
önemli değil yardımcı olabildiysem ne mutlu bana benim sözlüm 20.08.2009 tarihinde teslim oldu ben mektup yolluyorum fakat gitmiyor sende bana adresi yazamısın rica etsem belki yanlış yazıyorumdur
belki çok geç olcak ama canım ya sözlünün taburuna göre değişio mesela bnm sözlüm erzincan 59. topçu er eğitim tugayı çavuş eğitim taburu 3.batarya dedim mi adresine ulaşıo buna göre düzenlersn artık =)