Şimdi Ara

Yardım Edin Lütfen : HP PAVILION DV6-1144ET mi yoksa Acer AS6930G-9A4G32MN mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar eksen bilgisayardan almayı düşünüyorum dizüstü bilgisayarı. Öncelikle bunda hatam varsa bir belirtin,hani servis durumu nasıldır,garantide sorun olur mu vs daha önceden ordan alan varsa paylaşırsa sevinirim. Olmazsa hepsiburadadan alıcam mecbur.
    Neyse bütçem yaklaşık olarak 1750 - 2000 lira arası. Üstüne çıkamam, kafama yatan 2 ürün de bunlar:

1. - Acer AS6930G-9A4G32MN

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=20374

Özellikler:
    CPU : INTEL CORE 2 DUO IŞLEMCI
    İşlemci Modeli INTEL T9550 2,66GHZ 1066MHZ
    CPU Hızı (Mhz) 1066
    Ekran Boyutu (Inch) 16
    Ekran Cozunurlugu 1366X768
    Ekran kartı NVIDIA GEFORCE 9600 GT
    Ekran Kartı 1 GB HARICI
    Standart Sistem Belleği (MB) 4096
    Maks. Sistem Belleği (MB) 4096
    Sabit Disk (Gb) 320
    Devir Hızı (rpm) 5.400
    Optik sürücü tipi DVD SUPER MULTI DVD-R/RW COMBO
    USB 2 portu 4
    Kart okuyucu 5-1
    Tuş Dizimi Q TR
    Bluetooth VAR
    WLAN/Wi-Fi VAR
    Kamera VAR
    Agırlık Aralıgı KG 2,5 - 3
    İşletim Sistemi VISTA HOME PREMIUM - TR

2. HP Pavilion DV6-1144ET (VA124EA)

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=20119

Özellikler:
    Chip Seti Intel
    İşlemci Tipi Intel Core 2 Duo
    İşlemci P8700
    İşlemci Cache 3 MB L2 cache
    İşlemci FSB 1066Mhz
    İşlemci Hızı 2.53 Ghz
    Ekran Özelliği 15.6 " / 1366 x 768 WXGA HD BrightView
    Ekran Boyutu 15.6"
    Ekran Kartı ATI Mobility Radeon™ HD 4650
    Ekran Tipi WXGA Parlak Ekran
    Ekran Kartı Hafızası 1024 MB
    Max Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768
    Ram Tipi DDR2
    Sistem Belleği 4096MB 667MHz
    Sabit Disk Kapasitesi 320GB 5400RPM 8MB
    HDD Hızı 5400 RPM
    Optik Sürücü DVD Dual Yazıcı
    Klavye TR/Q
    Kablosuz İletişim Intel 802.11a/g/n
    Bluetooth Özelliği Var
    USB (Adet) ? 4
    FireWire Var
    10/100 Ethernet Var
    Paket İçeriği Notebook
    İşletim Sistemi MS Vista Home Premium
    HDMI Var
    E-Sata Var
    Webcam Var
    Parmak İzi Okuyucu Var
    Yüz Tanıma Yok
    Kart Okuyucu 5-in-1 (SD , MMC , MS , XD , MS PRO)
    Ağırlık 3,14 kg
    Boyutlar 37,85 cm (U) x 25,8 cm (G) x 3,4 cm (min. Y) / 4,1 cm (maks. Y)
    Pil 6 Hücreli

Evet arkadaşlar ben bu 2 si arasında kaldım. Ancak eğer tavsiyeniz varsa sunarsanız sevinirim, yoksa da siz hangisini tercih ederdiniz?

• Hp Pavilion DV6-1144ET
    http://www.sadecenotebook.com/default.asp?pid=2&uid=1867&u=Hp%20Pavilion%20DV6-1144ET

LG P510-UCPPMT
    http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=39067

Bu ikisini öneririm..

Lg nin kağıt üzerinde özellikleri çok iyi..ancak alet yeni olduğu için geniş çaplı bir incelemesi yok..

Değiştirme: eksen veya hb den alınacağını şimdi gördüm..Hp yi tavsiye ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechatronik -- 9 Temmuz 2009; 10:13:14 >

• Acer ın ekran kartı ddr2 Hp ise ddr3.Hp tavsiye ederim.Daha performanslı olacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mechatronik
    LG P510-UCPPMT

Lg nin kağıt üzerinde özellikleri çok iyi..ancak alet yeni olduğu için geniş çaplı bir incelemesi yok..

hocam lg'nin ekran kartı hakkında ne düşünüyorsun. 512mb ne kadar yarar sağlar diğer markalara göre?
  • yazan arkadaşlar sağolsunlar. şunu merak ediyorum daha çok kullanan var mı bu laptoplardan birini? hani şu iyidir şunda problem yaşarsın vs. diyebilecek? hp çok ısınıyor diyorlar ama?..
  • Daha önce bende DV6-1144et modelinden almayı düşünüyordum fakat şöyle birşey var. Kullanan arkadaşlar oyun oynarken gpu nun 85-90 dereceye kadar çıktığını söylüyorlar. Birde genel olarak kime sorsam hp alma,sürekli arıza çıkarıyor diyorlar. Belirttiğn acer hemen hemen dv6 ayarında ancak acer hakkındada kasa kalitesi ve ısınma sorununu yazan arkadaşlar var. kendim kullanmadım fakat diğer sitelerden falan okuduğum kadarıyla bu şekilde.

şöylede bir durum var,atıyorum hp 1000 tane laptop satıyor ve 50 sinde arıza çıkarıyorsa acer 200 tane satıyor ve 30 tanesinde arıza çıkarıyor. Yani hp çok satıldığı için arıza sayısı fazla gibi görünsede oran olarak daha az çıkarıyor. bunu da göz önünde bulundur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tabip

Daha önce bende DV6-1144et modelinden almayı düşünüyordum fakat şöyle birşey var. Kullanan arkadaşlar oyun oynarken gpu nun 85-90 dereceye kadar çıktığını söylüyorlar. Birde genel olarak kime sorsam hp alma,sürekli arıza çıkarıyor diyorlar. Belirttiğn acer hemen hemen dv6 ayarında ancak acer hakkındada kasa kalitesi ve ısınma sorununu yazan arkadaşlar var. kendim kullanmadım fakat diğer sitelerden falan okuduğum kadarıyla bu şekilde.

şöylede bir durum var,atıyorum hp 1000 tane laptop satıyor ve 50 sinde arıza çıkarıyorsa acer 200 tane satıyor ve 30 tanesinde arıza çıkarıyor. Yani hp çok satıldığı için arıza sayısı fazla gibi görünsede oran olarak daha az çıkarıyor. bunu da göz önünde bulundur.

Aynen hocam.Bende pavillionu var 3 kere arızaya gitti.Şimdide ekran ayrıldı 4. ye yol göründü.Ah ne pişmanım..

• şöylede bir durum var,atıyorum hp 1000 tane laptop satıyor ve 50 sinde arıza çıkarıyorsa acer 200 tane satıyor ve 30 tanesinde arıza çıkarıyor. Yani hp çok satıldığı için arıza sayısı fazla gibi görünsede oran olarak daha az çıkarıyor. bunu da göz önünde bulundur.

çookk doğru tespit Hp lerde fazla arıza çıkıyor gibi gözükmesinin tek sebebi budur...diğer markalarla oranlama yaparsanız hp nin oranı çok düşük çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halloven -- 10 Temmuz 2009; 11:01:11 >
  • Yani sonuçta adamlar kasıtlı olarak bozulsun diye mal üretmiyolardır. Şans işi,senin aldığın hiç arıza yapmaz,benim aldığım servisten çıkmaz.
  • Peki aynı ayarlarda toshiba önerebilir misiniz tabii yine aynı şekilde 2000 lira üzerine çıkamam.

Yorum yazan herkese teşekkür ederim. Kafama yatan şu an iç,n hp ama beklemedeyim.
  • http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=38148

Bütçeyi 80 lira aşıyor, ancak bu model Vatan Bilgisayar dışındaki yerlerde 2500 TL gibi bir fiyata sahip.

Bana göre fiyatını haketmese de Toshiba'nın fiyat/performans oranı yüksek bir modeli.
  • hp alıcam büyük ihtimal arkadaşlar. sağolun.
  • hocam hp bölümünde dv6 1144et ile ilgili bir çok kullanıcı ve yorumlar var.Açıkçası ben acer hakkında çok iyi şeyler duymadım.Tabi bunu genellemek yanlış bir tutum olabilir.Hplerin
    dv 6xxx serilerinde sorun olduğunu duymuştum.Ben dv6 1144et kullanıyorum .Isınma var ama olması gayet normal üzerindeki ekran kartıyla.Performansı gayet güzel.Ayrıca ekran kartı ddr3 ve f/p olarak gayet güzel bir ürün.Şarj cihazında tiz bir ses çıkıyor bazılarında (mesela bende) ama teknik servis 3 hafta içinde yeni bir şarj aleti gönderecek.Acer hakkındaki teknik servis yorumları beni çok tatmin etmedi.Hpyi tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mechatronik

Hp Pavilion DV6-1144ET
    http://www.sadecenotebook.com/default.asp?pid=2&uid=1867&u=Hp%20Pavilion%20DV6-1144ET

LG P510-UCPPMT

Bu ikisini öneririm..

Bende çok feci bir şekilde bu 2 alet arasında kaldım. 1-2 gün içinde alıcam. İkiside gayet güzel hangisini seçsek ?

• hakkaten ya...bende tam lıcam dedim hp yi..ramlarin 667 olduğunu gördüm..800 olmadığı için almamış forumda biri..degermi sizce
  • quote:

Orjinalden alıntı: browser90

hakkaten ya...bende tam lıcam dedim hp yi..ramlarin 667 olduğunu gördüm..800 olmadığı için almamış forumda biri..degermi sizce

kardeşim alan biris söyledi ya hp'nin ramleri 800mhz

taviseyem hp den yana
  • doğrudur hocam..bende bi kullanıcısına sordum şimdi 800Mhz miş...Yarın alıyorum..hayırlı olsun..
  • laptopu bugün aldım. İlk işim belleğine bakmak oldu. Ram 800mhz arkadaşlar. rahat olabilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.