Bildirim
yardım edin çıldırcam
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Bi termal macun yenilesene
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: svaaa
Bi termal macun yenilesene
termal macun yok :D ama içine adam koydu :D -
-
-
-
-
Bilgisayarcı daha çok para alır macunu kendiniz alın ve sürün. Ama ne olursa olsun fırın gibi olmuş başka bir terslik mi var acaba. -
macun sart dedik sana -
Sensorlerde problem oldugunu dusunuyorum islemci o sicaklikta calistigini hic gormedim dogrusu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: momenty
Sensorlerde problem oldugunu dusunuyorum islemci o sicaklikta calistigini hic gormedim dogrusu
Yok çalışan var ama en üst overclock değerlerinde extrem soğutucularla o sıcaklıkta kalıyolar normalde yanar gider
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Sistemi geri gotur yada biosu guncelle çunki anakartın termometresi bozulmuş 122 dereceye gelemez ki işlemciler 105 dereceden sonra otomatik olarak kendini kapatır.hem mantıklı dusunsene 122 dereceye gelse işlmeci, işlemcinin kimyası bozulur içi erir.yada aşırı ısıdan anakart zarar gorur.
bu işte bi iş var hocam anakartlar genelde 80 dereceye geldi mi sistemi kapatır. termal macun yok diye bir bahane olamaz, macunsuz soğutma olmaz. yani metalli soğutmalarda. bir an önce termal macunu yenileyin ve sistemi kesinlikle çalıştırmayın çok riskli. öyle dandik beyaz macunlardan da almayın, tabi hiç olmamasından iyidir ama. thermaltakein şırınga şeklinde macunları var gri. soğutucunun üstündeki fanı temizleyin soğutucunun metalleri arasında toz kalmasın. soğutucunun işlemcinin üstüne tam oturduğundan emin olun. öte yandan anakartın biosunu güncelleyin. bazı kasalar vardır kapağı kapalı olduğunda daha iyi soğutur çünkü onların iyi hava sirkülasyonları vardır. hava sirkülasyonu açısından yapabileceğiniz bir şey varsa (fan falan) bir de onları sağlayın bakalım ne olacak
-
senin soğutucu boşta sallanıyor olmasın? -
İnsanları yanlış bilgilendirme 80 derece değil 105 ila 110 derece arsında kendini kapatır.forumda birçok kişinin pcsi 80+ üzerinde çalışıyor ne yani onlarınki sürekli kendinimi kapatıyo tabiki hayır.😠
Bu arada dediğim gibi termometresi yani usıyı olcen devre vs bozulmuş veya sorun olmuştur.bios pilini çıkar 10sn sonra geri tak olmazsa biosu güncelle gine olmasa yakındaki servise ver yapsınlar anakartı.
Aklıma bi'şey geldi soğutucunun ayakları iyi oturmuşmu diye bir bak bitanesi bile çıkık olsa etki eder. Yada soğutucuyu çıkar tekrar tak.
ben yanlış bilgi veriyorsam sen de yanlış bilgi veriyorsun benim anakartım 80 derecede kapatıyor ne olacak acabaa senin dediğin gibi 105 derecede kapatan bir anakarta sahip mi arkadaş kullandığı işlemci belli -
Sallama hiç bi anakart 80de kapamaz hiç rastlamadım nedense 80 de kapatan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- işlemci ghz arttırma
- ryzen 5 5500 vs 5600
- pbo enhancement nedir
- laptop işlemci değişir mi
- fan kontrol programı
- amd işlemci sıralaması
- kirin 9010
- ryzen 5 9600
- cpu nedir
- intel core ultra 9 285k
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X