Haftaya final sınavım var.Sınavda listening(Muhtemelen no taking şeklinde olacak), reading , writing(Essay yazacağız).
Puanlama 100 üzerinden olacak ve benim 80 almam lazım en az.Şimdi nasıl bir çalışma planı yapmalıyım?
-Kelime bilgim çok iyi olmadığı için readingde ilk 2 sınavda baya bir sıkıntı yaşadım.Zaten bu tip boşluk doldurma(Moch Exam) sınavında grammer yapısı uyan şıkla çözüyorum genelde , çünkü kelime bilgim gerçekten kötü.Buda temelimin iyi olmamasından kaynaklanıyor.
-Listening kısmına gelirsek çok zor anlıyorum , ama durum şu ki anlama problemi kelimeden kaynaklı değil.Eğer kelimeleri duyabilsem ve anlamını bilmesem yine tamam diyeceğim ama bir konuşma başlıyor , kelimeleride yutuyorlar hıp hızlı konuşuyorlar , kötürüm sakat gibi konuşuyorlar hiç bir şey duyamıyorum.Bunu nasıl düzeltebilirim?
-Writing kısmında ise , kelime eksikliğinden kaynaklanan problem mevcut ama şöyle bir durum var burda.Mesela essay yazacağız ve 200 kelimemi olsun dedi.Ben yapamıyorum , Essay'i yazıyorum , genelde konuyla ilgili aklıma 3 major ve herbirine 1 er tane minor geliyor.intruction ve conclude ile essayi yazıyorum.Fakat kelime 100 civarı oluyor.
Aynı şekilde Essay harici normal paragrafta 120-150 arası kelime istiyor , benim 80 lerde kalıyor.Majoru'mu az yapıyorum?Ama aklıma yazıcak bir şey gelmiyor , aklıma yazıcak bir şey gelse kelime bilmediğimden yine tamam diyeceğim.
Ne yapmam lazım arkadaşlar?Yardımlarınızı bekliyorum acil olarak,
Bugün şöyle bir şey yapmayı düşünüyorum, Kitaptaki 1 den 7.ci üniteye kadar olan konular içerisindeki kelimelerin çıkartılmış olduğu(Hocanın dağıttığı) bir kağıt var.Öncelikle onları anlamlarıyla yazarak kelimelere çalışacağım.Bu sanırım , tamamiyle olmasada , Bana kelime anlamında(Sınavda) %80-85 lik bir performans artışı yaptırır.
Yarında bu kelimelere devam edeceğim (Uzun çünkü anca biter) , cuma için bir şey düşünmedim ama cumartesi ve pazar oturup en baştan tüm grammer , tense vs hepsini halledip 1 adet essay yazacağım.Birde pazartesi boşluğum var , yani cuma ve pazartesi için bir şey düşünmedim henüz.
Sizler ne düşünüyorsunuz?Tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı?
bunların hiç biri 1 haftada halledilmez. Dönem boyunca bunlar üzerinde çalışman lazımdı.