Şimdi Ara

YARDIM - ECS A780VM-M2 5200 MT 1066MHZ DDR2 VGA AMD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar. Donanım haber ailesine yeni katıldım. AMD sistem toplamak istiyorum. Öncelikle web programcılığı yaptığımı belirteyim, çünkü sistemimi buna göre toplamam gerekiyor ve sistemi sadece iş maksatlı olarak kullanacağım. Sistemin web programlama, server ve grafik programlarıyla bana sorun çıkarmayacak şekilde çalışması kafi. Bunun dışında çok büyük bir beklentim yok. Öncelikle seçtiğim anakart hakkında görüş, fikir ve eğer kullandıysanız analizlerinizi bekliyorum. Başka bir anakart da önerebilirsiniz. Ama, önereceğiniz anakartta VGA çıkışı olması lazım. Ben İstanbul/Küçükçekmecedeyim. Ayrıca sistem toplayan bir firma iseniz ve istediğim standartlarda bir sistem toplarım diyorsanız. İrtibata geçelim. HEMEN İŞ KONUŞALIM.

Bu kartla ilgili internette çok ayrıntılı bir bilgiye rastlayamadım. Neyse, şimdi sorulara geçelim artık.

ANAKART : ECS A780VM-M2 5200 MT 1066MHZ DDR2 VGA AMD

ÖZELLİKLERİ :

YONGA SETİ :AMD 780V/SB700. Aslında, tercihim 780 yada 790G olurdu. Fakat, o kartlarda istediğim özellikleri pek bulamadım. Directx 10 destekliyor. Crossfire X yada Hybrid SLI de destekler mi?

F.FAKTÖR :Micro ATX. Minimum kaç watt power supply kullansam yeterli olur?

SOKET TİPİ :AM2+ (940pin) Athlon64 X2 Dual Core/ Athlon 64 / Sempron. Bunlar dışında diğer işlemci türlerini de destekler mi ve en uyumlusu hangisi olur?

FSB :5200/MT/s. Sanırım, bu oldukça yeterli.

BELLEK TİPİ :Dual Channel DDR2 800/667/533MHz. DDR3'ü de destekler mi?

BELLEK YUVASI :4 slot Max 4GB. Burası gelecek için beni biraz düşündürüyor. Tek slota 2GB ram taksam problem olur mu ve en uyumlu ram hangisi olur?

GRAFİK SLOTU :Bir adet 1 xPCI-E x16.

PCI :Bir adet PCI Express x1 ve iki adet PCI (PCI 2.2)

PORTLAR :PS/2 keyboard, PS/2 mouse, 4 adet usb, LPT, DVI connector, Gigabit Enhernet, Audio, VGA.

ATA :1 adet ATA, 6 adet SATA.

EK ÖZELLİKLER :

Bellek Kapasite: 8 GB 4 DIMM
    Grafik Arabirimi: ATI Radeon 3100 grafik
    Grafik Bellek: 1920MB paylaşımlı (Dinamik Hyper Memory)
    Tümleşik Ses: 8 kanal ses HD Ses
    RAID: Var Serial ATA RAID 0,1,10

Sabırla okuduysanız teşekkürler eder; Yardım, görüş, öneri ve fikirlerinizi beklerim.

YARDIM - ECS A780VM-M2 5200 MT 1066MHZ DDR2 VGA AMD

• Öncelikle aramıza hoşgeldiniz

Bütçeniz ne kadar bunu belirtebilir misiniz ? diğer bileşenler için uyumlu bir sistemi daha rahat toplayabiliriz.

Sorularınıza gelince;

Anakart bilgisi:

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Products/ProductsDetail.aspx?detailid=884&CategoryID=1&DetailName=Specification&MenuID=1&LanID=0

1- Directx 10 destekliyor. Crossfire X yada Hybrid SLI de destekler mi?

* Kartın üzerinde dx.10 destekli ATI™ Radeon 3100 grafik kartı var ancak Crossfire X yada Hybrid SLI dsteği yok.

2- Bunlar dışında diğer işlemci türlerini de destekler mi ve en uyumlusu hangisi olur?

* İşlemci uyumluluk listesi:http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Support/CPU_Support_Model.aspx?detailid=884&MenuID=69&LanID=0

Burada bütçeye bağlı olarak, AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 7750 ve 7850 (110-130 lira) f/p olarak bu iki işlemci güzel seçim olabilir.

Daha üst seviye için; AMD Phenom™ II Triple-Core 710 ve 720 (220-290 lira) arasındaki işlemciler olabilir.

3- DDR3'ü de destekler mi?

* Hayır desteklemez.

4- Tek slota 2GB ram taksam problem olur mu ve en uyumlu ram hangisi olur?

* Max. 4GB destekliyor aslında 4 slot boşuna tasarlanmış 2*2 800mhz'lik kit takıldığında 2 slotta yeterli olurdu. 1*1 + 1*1 yapılabilir ama gerek yok 2*2 yeterli olur ve yer kaplamaz montajda da.

5- Micro ATX. Minimum kaç watt power supply kullansam yeterli olur?

* Çok yüksek bir güç kaynağına gerek yok 12cm fanlı olan 350w FSP-Aopen-High Power gibi ürünler yeterli olur.

Daha iyi bir anakart seçilebilir aslında az fark ile, üzerinde HD3200 ya da HD3300 ekran kartı olan bir ürün bulunabilir.

Bütçe belirtin siz en güzel fiyat / performans sistemini kuralım size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 20 Haziran 2009; 3:39:29 >

• Hocam neden bu kadar ucuz bir anakart seçtiniz.25-30lira daha koyun üstüne hem onboard vgası daha güçlü hem de her türlü AMD işlemciyi çalıştırabilecek bir anakart alın.Bir de yukarıda yazdığınız anakartın bellek desteği sizin aşağıda vediğiniz özellik listesinde 8gb görülüyorYani 4tane bellek slotu boşa değil.Ancak başka bir anakart tavsiye edevek olursam, çokça tavsiye edilen ECS A780GM-A ULTRA BLACK gayet iyi olur.Hemen her türlü çıkışa sahip.Hiç bir sıkıntı olmaz.İşlemciyi ucuz bişey istioyorsanız AMD X2 7750-7850 alın (2.8ghz 3mb)
    110-120 tl arası..Bellekleri de 2x2 kit alın.350w power rahatlıkla iş görür.Kasa alacaksanız yine 300-350w iş görür..Şimdi exadan baktım.Anakart+işlemci+bellek+Power..

ECS A780GM-A ULTRA BLACK
    AMD X2 7750 2.7GHZ 3MB
    4GB(2X2) KINGSTON HYPER-X 1066 CL5
    HIGHPOWER 350W Sessiz Psu

Toplam: 460 TL kdv dahil.
    Daha ucuza çıkarmak isterseniz parçalar kırpılarak 350-400e kadar indirilebilir.

• LEON-X hoşbulduk. Bu arada hemen cevap döndüğünüz için teşekkürler.

Başta söylediğim gibi web programlamayla ilgileniyorum ve tamamen iş için kullancağımdan, fiyat konusunda fazla ürkek davranmayacağımı belirteyim. Öncelikle, anakartım ileriye dönük bir kart olmalı ve beni uzun süre götürmeli. AMD istediğimi biliyorsunuz. Yazılım için kullandığım programlar haliyle çok ağır programlar olduğundan ve hele SQL ve APACHE de işin içinde olunca problemsiz bir sistem lazım. Anakart maliyeti 200TL'ye kadar makbul. Bu fiyata kadarki anakartta kullanabileceğim işlemci ve ram maliyetinden asla kaçmam. Benim için hız değil, en iyi performans önemli. Özellikle en uyumlu işlemci ne ise onu kullanmak isterim. O nedenle overclock türünde bir anakart da olabilir. Ram için ddr3 illaki mühim değil, ama minimum 8gb olmalı. Grafik bazlı çok yoğun çalışmasam da Dx 10, Crossfire X yada SLI desteğini yinede istiyorum. Monitör almayı düşünmediğimden, eski tip monitörümle çalışıyorum. O yüzden illaki VGA çıkışı olmalı. Temel isteklerim bunlar. Zaten gerisi de teferruat.

Çok ince eleyip sık dokuyorum galiba..

Neyse, bana yardımcı olabilecekseniz bu istekler doğrultusunda görüşelim.

Sizin yeriniz nerde İstanbul'da?

• SAPPHIRE AMD 790GX/DDR2 1066mhz --- 220 lira (ATI CrossFireX Technology) / SB750
    AMD Phenom II 810 X4 Quad Core (2.6 GHz) 6MB --- 290 lira
    OCZ Platinum XTC 4 GB (2*2) 1066 MHz DDR2 RAM CL5 --- 150 lira
    SAMSUNG 320GB 16MB SATA II --- 80 lira
    SAMSUNG 22X SATA DVD-RW --- 40 lira
    A-Open 350W 24 Pin Güç Kaynağı 12cm fanlı --- 55 lira

835 lira kdv dahil.

Bellekler 2*2 şeklinde 4GB, isterseniz 2GB tek modül daha alıp 6Gb yapabilirsiniz bence yeterli de gelir... İşlemci performansı da önemli bana göre Quad işlemci yapacağınız işe bence uygun olur.

Anakart detay:

http://www.exa.com.tr/sapphire/anakartlar/sapphire_amd790gxddr2-328-7702.html

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?psn=000102&pid=240

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 20 Haziran 2009; 4:09:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: LEON-X

SAPPHIRE AMD 790GX/DDR2 1066mhz --- 220 lira (ATI CrossFireX Technology) / SB750
    AMD Phenom II 810 X4 Quad Core (2.6 GHz) 6MB --- 290 lira
    OCZ Platinum XTC 4 GB (2*2) 1066 MHz DDR2 RAM CL5 --- 150 lira
    SAMSUNG 320GB 16MB SATA II --- 80 lira
    SAMSUNG 22X SATA DVD-RW --- 40 lira
    A-Open 350W 24 Pin Güç Kaynağı 12cm fanlı --- 55 lira

835 lira kdv dahil.

Bellekler 2*2 şeklinde 4GB, isterseniz 2GB tek modül daha alıp 6Gb yapabilirsiniz bence yeterli de gelir... İşlemci performansı da önemli bana göre Quad işlemci yapacağınız işe bence uygun olur.

Anakart detay:

http://www.exa.com.tr/sapphire/anakartlar/sapphire_amd790gxddr2-328-7702.html

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?psn=000102&pid=240

Gayet güzel.İşlemciyi 60-70lira daha verip x4 940 da yapabilirsiniz.Yoksa gayet iyi işlemcidir.Aopenler biraz sesli çalışır benim bildiğim. Benimki aopen kamyon gibi çalışıyo mesela , hiç iyi değil.Highpower 350w daha sessiz ve güvenilir.Bu değişiklikler yapılabilirse mükemmel olur

• Üstad harkulade bir sistem yaratmışsınız. Teşekkür ederim. Tam istediğim gibi bir sistem.. Anakarta özellikle hayran kaldım. Bu arada bende DVD-RW var. Bir de Creative SoundBlaster 5.1 ses kartım var kolonlarla birlikte. Bu anakarta uyar mı bilmiyorum? Ses kartı neyse de kolonlar ziyan olmaz umarım. Ha bir de kart okuyucu lazım. Görüşelim mutlaka. Ben özel mesaj attım size. Telefonumu da bıraktım oraya.

Görüşürüz, iyi sabahlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 575m dostum sağol cevaplandırdığın için. Aslında içimi okudun biliyor musun? ECS'ye ilk baktığımda bende ECS A780GM-A ULTRA BLACK modelini çok beğendim. Fakat, forumda o kartla ilgili ayrıca bir konu açmışlar. İşlemcide çok ısınma ile ilgili bir problem var, vs. diye yorumları görünce birden hevesim kaçtı. O nedenle düşük modellere bakmak zorunda kaldım. Yoksa fiyat konusunda bir çekincem yok. Bunun dışında, bir de ben illaki VGA port çıkışı istediğim için, mecburen vazgeçmek zorunda kaldım bu karttan. LEON-X'in çıkardığı donanım mükemmel gerçektende. Çok hoşuma gitti. Sende cevapsız bırakmadığın için sağolasın..

Görüşürüz, iyi sabahlar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.