Şimdi Ara

Yarasalar 50 bin saat uçtu !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Balıkesir/Bandırma'da konuşlu 6. Ana Jet Üs Komutanlığı 161. Filo Yarasa bağlı F-16 Blok 40 Savaş uçağı 50.000 saat uçuş gerçekleştirmesi sebebiyle özel bir tasarımla boyandı.




    Muhammet METİN/Kokpit.aero

    Şubat 1994'de LANTIRN sistemi ile donatılarak gece görüş ve vuruş kabiliyetine kavuşan 161. Yarasa Filo, Türkiye'de bu kabiliyet ile tanışan ilk filo özelliği taşıyor. Türkiye, LANTIRN sistemini Amerikan Hava Kuvvetleri'nden sonra kullanan ikinci konumunda.

    LANTIRN pilotları 161. Filo tarafından eğitiliyor. Özellikle F-16'da gece uçuş saati yüksek pilotlar tercih ediliyor. Akademik ve simülatör uçuşlarıyla önce yer eğitimi veriliyor. Daha sonra önce iki kişilik eğitim amaçlı kullanılan F-16D, ardından da tek kişilik F-16C uçaklarıyla orta ve alçak irtifada eğitim yapılıyor.

    Gündüz Kartal Gece Yarasa çağrı adını kullanan 161. Filo Gece görüş kabiliyeti özelliği ile başta Marmara ve Ege Bölgesine havadan gelebilecek tehditlere karşı gece-gündüz ülke savunması görevini icra ediyor. Bunun yanında terörle mücadele kapsamında yurt içi ve Kuzey Irak'a düzenlenen hava operasyonlarında da aktif olarak görev aldılar.


     Yarasalar 50 bin saat uçtu !



    Kaynak: kokpitaero



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snipertalent -- 10 Kasım 2013; 14:01:10 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.