Şimdi Ara

Yaptıklarım ve Tavsiyelerim (mf3 hariç sayısallar) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
53
Favori
7.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cnr.caner

*Çıkması muhtemel soruları tanıdığınız an az soruyla çok iş yapabilirsiniz demektir.
    *Lys en önemli şey en az 2 tane kaledir

İBRET ALINDI.

genelde böyle konuları pek tırt ve "birkaç tavsiye vereyim arada da havamı atayım" kafasında bulurum.Ama bu konu gerçekten kafama yattı gayet de faydalı oldu benim için.

ben bu sene mezuna kaldığımdan gerçek anlamda çalışmaya geç başlıcam .Sadece ,boş durmamak için ygs güvender mat sb + karekök ygs mat denemeleri almıstım.yazını okuduktan sonra güvenderde kalan mantık kümeler işlem mod gibi ufak tefek konularla uğraşmamaya karar verdim.30 karekök denemesinden de yaklaşık 15 tanesini çözmüştüm. 33-39 arasında oynuyorum.Onu da çözmeyi birakıyorum artık.

neydi "Asla yettiğinden fazla çalışma"

cümlemde -de ekini unutmuşum iyi mi.

yettiğinden fazla çalışma laflarım tamamen salıverme olarak anlaşılmasın, bundan çok korkuyorum. kendinize güvendiğiniz ve artık tamam dediğiniz vakit fazlasına girmeyin işi motivasyonunuza bırakın, rahatlık sağlar demek istedim. sınavı ***ikinize takmayın mesajı çıkmasın yani. :D yeteri kadar dediğim senin için 5 testtir, başkası için 15 testtir sakın ben yettiği kadar dedim diye sırf çok çalışmamak için salmayın yani.

ve söylediğim cümleler, aforizmalar :D tamamen karşılığını aldığım tezlerdir. aksi gayet tabii düşünülebilir ve söylediklerim size tamamen başarı vaad etmez sadece tavsiyedir. uygulanmış ve başarılı olunmuş düşüncelerdir.

söylediklerimi beğendiğiniz, teşekkürü esirgemediğiniz için teşekkür ediyorum hepinize.

• Faydalı konu, bilgiler için teşekkürler. Özellikle kitap tavsiyeleri işime yarayacak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reyerdem

Faydalı konu, bilgiler için teşekkürler. Özellikle kitap tavsiyeleri işime yarayacak..

teşekkür ederim. bir süre uplayacağım üzgünüm dh. çok kişi soruyor pmliyor, konu açıyor. faydalı olabilecek bir konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.M

quote:

Orijinalden alıntı: Reyerdem

Faydalı konu, bilgiler için teşekkürler. Özellikle kitap tavsiyeleri işime yarayacak..

teşekkür ederim. bir süre uplayacağım üzgünüm dh. çok kişi soruyor pmliyor, konu açıyor. faydalı olabilecek bir konu.

Bu konu düşmez merak etme :)
  • Motivasyon için ne önerirsiniz?. geçen sene, 11. sınıfta acayip kastım. günde 7-8 saat belki daha fazla ders çalışıyordum. ama mesela 2 saat çalışıyorum, bakıyorum sıkıntı geldi aklımı sokaktan geçen araba sesine bazen evdeki gürültüye alt kattan gelen velet seslerine olur olmadık alakasız şeylere takıyordum buyüzden verim alamıyordum(bi bıkkınlık gelir fırlatıp atasın gelir kitabı defteri o aralar)
    Derse motive edecek şeyler lazım.

Birde ben ne olursa olsun gerekirse gece 2 ye kadar uyumayacağım ama ygs ye kadar türev,limit,sistemleri bitirmeyi düşünüyorum (integrali sonraya atıcam). yok diyorlar zamanın olmaz falan, o kadar mı yoğun oluyor ?
  • güzel konu, benim işime yaramaz artık ve lakin bu mesajı uplayıcı olarak kullanayım bari.
  • yazdıklarından bi tek kaynak kitap tavsiye bölümünü okudum teşekkür ettim
    fakat birey mat 2 mithiş bişey onu da tavsiye ederim ben bazı mallıklar yapıp sattım

dershaneye hiç gitmedim kara kara düşünüyordum yapamadığım konuları soruları
    kime sorucam diye mezunum bi de okul da yok mıçtım diyordum yıllardır sanalda
    boş takılıyormuşum görüldüğü üzere erim iyiki varsınız yardımsever dhciler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Behindofthedarkness

Motivasyon için ne önerirsiniz?. geçen sene, 11. sınıfta acayip kastım. günde 7-8 saat belki daha fazla ders çalışıyordum. ama mesela 2 saat çalışıyorum, bakıyorum sıkıntı geldi aklımı sokaktan geçen araba sesine bazen evdeki gürültüye alt kattan gelen velet seslerine olur olmadık alakasız şeylere takıyordum buyüzden verim alamıyordum(bi bıkkınlık gelir fırlatıp atasın gelir kitabı defteri o aralar)
    Derse motive edecek şeyler lazım.

Birde ben ne olursa olsun gerekirse gece 2 ye kadar uyumayacağım ama ygs ye kadar türev,limit,sistemleri bitirmeyi düşünüyorum (integrali sonraya atıcam). yok diyorlar zamanın olmaz falan, o kadar mı yoğun oluyor ?

üzgünüm ama zaten başka şansın yok. limit türev ilk dönem bitmeli zaten, okulda hoca bitirmese de bitirmeye çok yaklaşır. sen de yarıyıl tatilinde son vuruşu yaparsın. sistemleri bizim hoca ilk dönem bitiriyordu durdurmasak yani gayet yetiyor vakit. sistemleri bitirmek ne kadar gerekli bunu düşünmelisin bence

motivasyon işi inanılmaz derecede kişisel bir şeydir. forumda hedefini duvara yaz diyenini de gördüm. istediğin üni ve bölüm hakkında hayal kur diyen var. dersten kopmamak için hap alan var. çeşit çeşit metodlar var.

ben ygsden sonra mat fiz geo kimya yani tamamen alan derslerime yoğunlaşıyor olmanın verdiği motivasyonla çalıştım. çünkü özellikle mat ve fiz olmak üzere bu 4 dersi seviyordum. sevmediğiniz şeyde başarılı olamazsınız diyorlar ya işte ben severek çalıştım. yakın arkadaşlarım mms atardı çözüp mmslerdim zevkle ya da forumda aynı şekilde. ben ekstra bir şey yapmadım yani, sadece " bunu yapmam gerekiyor" kafasına girdim. bi şeyler yolunda gittikçe zaten artık iş üniden çıktı kişisel zevke girdi. üni hayali değil üniyi kazanacak olmaz, bir şeyi başarıyor olmak duygusu ateşledi beni.
    bazılarında bu yoktur. kafası çalışabilecekken başarı umrunda olmaz ve sınıfta kalmalar, ***tirnameyle geçmeler falan filan. bu hırssızlık sizi çöpe çevirir.

tam olarak dediğim kafaya erişirseniz misafir çocuğunun salondaki çığlıkları da sizi rahatsız etmeyecektir. (tabi dikkat eksikliği ve ya zihinsel bir probleminiz yoksa)

@poüyk
    tavsiye listem mat ve bio için gayet zayıf oysa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.M -- 21 Ağustos 2012; 2:34:54 >

• Güzel bir konu hazırlamışsın teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Mr.M
    "@poüyk
    tavsiye listem mat ve bio için gayet zayıf oysa."

ne demek istedin anlayamadim? Bu arada upumu da yaptim

• quote:

Orijinalden alıntı: poüyk

@Mr.M
    "@poüyk
    tavsiye listem mat ve bio için gayet zayıf oysa."

ne demek istedin anlayamadim? Bu arada upumu da yaptim

upunu yeyim.

mat ve bio için yazdıklarım pek geniş seçenek sunmuyor demek istemiştim
  • Güzel konu verdiğin bilgiler için teşekkürler. Bu arada Fizik ve geometrim zayıf hangi kaynakları önerirsiniz?
  • Konu güzel olmuş teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalopera -- 25 Ağustos 2012; 0:55:39 >
  • hocam ellerinize saglik cok guzel konu olmus sormak istedigim bir soru var acaba tarih cofrafyaya zaman ayirdinizmi cok bi getirisi yok biliyorum ne zaman calismak faydalidir pek bi sey hatirlamiyorum dogrusu
  • ben öncelikle tebrik ederim başarından dolayı benim merak ettiğim şey şu konular belli bir süre önce bitiyor onları unutmamak için ne sıklıkta deneme yaptın birde matematikde sorun yaşıyorum geometriyle birlikte fende ise sorun yok diyebilirim nasıl o kadar mükemmeleştirdin o iki dersi benimde belli bir temelim var çok çalışmasamda yatmadımda
  • Eyvallah hocam

• başarınızdan dolayı sizi çok çok tebrik ediyorum ama ne yazıkki ben aklı sonradan başına gelenlerdenim of of . Mezuna kaldım bu sene tabir yerindeyse it gibi çalışacağım. Inşallah sizin başarınız kadar olmasa bile iyi bir başarı elde ederim.. ( hedef= odtü de mühendislik. Ama hangi müh.diye sorarsanız eğer inanın ona bende karar veremiyorum...) Zaman ayırıp tavsiyelerinizi yazdığınız için teşekkürler.

• Öncelikle teşekkürler
    en mantıklı tavsiyeler (forumda ki okuduklarım arasında)
    acaba ygs den önce hangi lys konuları bitirilmeli ygs lys arasında hepsi yetişmeyecek farkındayım tüm yaz ygs ile uğraştım biyoloji fizikten optik vs. Başkada konum kalmadı 11.sınıfın son zamanlarında girdiğim son deneme (dershane yapıyordu) 383 civarı bişey aldım. Üstüne yazın çalışmam filan. 400 ü bulursam ilk denemede :) derece yapabilir miyim acaba? Diye düşündüm :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Teknogezgin

Güzel konu verdiğin bilgiler için teşekkürler. Bu arada Fizik ve geometrim zayıf hangi kaynakları önerirsiniz?

Kullandıklarımı yazdım. Fizik için Palme ve Fen Bilimleri harika kitaplar. Geometri için karekök mükemmeldir.

quote:

Orijinalden alıntı: -TOSUN-

hocam ellerinize saglik cok guzel konu olmus sormak istedigim bir soru var acaba tarih cofrafyaya zaman ayirdinizmi cok bi getirisi yok biliyorum ne zaman calismak faydalidir pek bi sey hatirlamiyorum dogrusu

Coğrafyam lise boyunca iyiydi ve sevdiğim bir dersti hocamdan dolayı. Bu yüzden okul sınavları için çalışmam yetti. YGS de de 11d 1y yaptım. Tarih dersinden nefret ederim, hayatım boyunca çalışmadım ygsde de 1 soru dahi çözmedim vakit yetmediğinden

quote:

Orijinalden alıntı: Sınavkolik

ben öncelikle tebrik ederim başarından dolayı benim merak ettiğim şey şu konular belli bir süre önce bitiyor onları unutmamak için ne sıklıkta deneme yaptın birde matematikde sorun yaşıyorum geometriyle birlikte fende ise sorun yok diyebilirim nasıl o kadar mükemmeleştirdin o iki dersi benimde belli bir temelim var çok çalışmasamda yatmadımda

dersane denemeleri ve zaman denemeleri konular bitene kadar tekrar ve eksikleri görme açısından eşlik etti. konular bitince belirli sıklıkla deneme çözmek gibi bir şey yok zaten, sürekli deneme çözmelisiniz. Günde 1 iyidir, sonlara doğru hız amaçlı günde 2 ye çıkardım.

quote:

Orijinalden alıntı: azmuz

başarınızdan dolayı sizi çok çok tebrik ediyorum ama ne yazıkki ben aklı sonradan başına gelenlerdenim of of . Mezuna kaldım bu sene tabir yerindeyse it gibi çalışacağım. Inşallah sizin başarınız kadar olmasa bile iyi bir başarı elde ederim.. ( hedef= odtü de mühendislik. Ama hangi müh.diye sorarsanız eğer inanın ona bende karar veremiyorum...) Zaman ayırıp tavsiyelerinizi yazdığınız için teşekkürler.

Ben teşekkür ederim ilginizi esirgemediğiniz için. Aklı sonradan başına gelenlerdenseniz yazdıklarımın fazlasını yapmanız tabii ki şart :D

quote:

Orijinalden alıntı: Cetger

Öncelikle teşekkürler
    en mantıklı tavsiyeler (forumda ki okuduklarım arasında)
    acaba ygs den önce hangi lys konuları bitirilmeli ygs lys arasında hepsi yetişmeyecek farkındayım tüm yaz ygs ile uğraştım biyoloji fizikten optik vs. Başkada konum kalmadı 11.sınıfın son zamanlarında girdiğim son deneme (dershane yapıyordu) 383 civarı bişey aldım. Üstüne yazın çalışmam filan. 400 ü bulursam ilk denemede :) derece yapabilir miyim acaba? Diye düşündüm :)

Fizik için Mekanik adına her şey bitmeli diyebilirim.
    Kimya için organiği okulda kaçırmamanızı, onun dışında dersanede derslere fransız kalmayacak kadar takip etmeniz yetecektir. 11. sınıf kimya konuları kektir, 10u sağlam oturtun dersanede 11. sınıf kimyasına ygs ye kadar fazla vakit ayırmanıza gerek yok kanısındayım.
    matematikte ben okula denktim açıkçası, bir şey diyemem bu konuda. trigo ve türev mantığınız sağlam bi şekilde oturmuş olmalı ygsye kadar, bunu söyleyebilirim sadece.

• Söylediklerinizi dikkate aldım gün gün program bana göre olmasada. Genel bir planlama yaptım.
    15 kasımı hedef olarak koydum matematik türkçe fizik kimya sosyal bitirip soru bankalarını bitirmek (onlarıda belirledim kafamda). Son günlere kadar geometri ve biyoloji mantıktan çok alışkanlık ve ezber olduğunu düşündüğümden son günlere kadar geometri ve biyolojiye çalışmayı düşünüyorum.
    15 kasım şubat 15 arası kafamda konular belirledim yazdım. Dershane hocasıylada konuşacağım neyi ne zaman işleyeceğimize göre ayarlama yapabilirim tekrar.
    Bugünde ntde denemelere baktım. Son 1 ay günlük bir ygs denemesi yapmayı düşünüyorum lys filan bırakırım o ay sadece ygs ve eksikler.
    Böyle bi planlama kurdum kendimce ne olacak bakalım :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.