Şimdi Ara

Yaptığım kuş(Kumru) yuvasında yumurta var 2. Gün

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, kapattığımız balkonun duvarına bir kuş yuvası yapıp bırakmıştım kışın başında. Bugün baktım ki bir kuş yuva yapmış. Yuvada da yumurta var. Güvercin yumurtası olabilir. Yada şu güvercine benzeyenbiraz daha ufak, koyu kahve veya sütlü kahve renginde çok sevimli güvercine benzeyen kuşlardan da olabilir.adıneyditam hatırlayamadım. Bugün 1.ci gün. Bakalımne olacak. Benim tahminim bir problem çıkmazsa 25 gün sonra dede olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ne_var_ne_yok -- 18 Nisan 2007; 0:54:12 >

• Bizim balkonada yumurtladı lar ama. Yumurtanın çatlamasına yakın yumurtayı alıp gidiyorlar birşekilde fazla ümitlenmede belkide gitmezler dede olursun
  • Güzel yaw
  • anammm. kuşlara bayılırım hele ki kumrulara. onların yumurtlama zamanları belki onun yumurtasıdır.

çok güzel bir iş başarmışsın tebrik ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: irfanyus

anammm. kuşlara bayılırım hele ki kumrulara. onların yumurtlama zamanları belki onun yumurtasıdır.

çok güzel bir iş başarmışsın tebrik ederim

Evet, Sağol ya, bi türlü hatırlayamadım dün gece ismini. Bu sabah baktım, KUMRU Hanımefendi kuluçkaya yatmış.. bizim pencerelerde dolaşan kumrular olmalı bunlar. Pencere dışına arada sırada artan masa kırıntılarını, bulgur vs yemek ve sofra artıklarını bırakırdık. Sağa sola, eğreti yerlere yuva yapmaya çalışırlardı. Ya rüzgar yada şehir şahinleri, ( gözümle gördüm güvercin veya kumru avlıyor park etraflarından ) yüzünden yuvaları hep yıkılıyordu.

Bende dayanamadım geçen sonbaharda, bi kaç marangozu dolaştım. Artık tahta parçalarını, kuş yuvası yapacağım diye istedim. Bi kaç çivi, testere ve çekiçle bu yuvayı yaptım. Önceden yuva giriş deliğini biraz küçük yapmıştım sonra büyüttüm 15-20 gün önce. Belki tesadüfi oldu çünkü bu zamanların Kumruların yuva yapma zamanı olduğunu bilmiyordum. Güvercinler heryerde yuva ayapabiliyorlara ama Kumrular biraz fazla nazlı bu konuda. Çok da şeker şeyler. Ben de çok seviyorum Kumruları.

Bu resmi az önce çektim. Beni gördü ama hiç yerinden kımıldamadı.

o tarafa güneş geldii için deliği çok karanlık çekti. Karanlık deliğin rengini açarken yuvanın da rengi aşırı açıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ne_var_ne_yok -- 17 Nisan 2007; 9:28:53 >

• hayvanı fazla rahatsız etme ama. yoksa yumurtaya yatmaktan vazgeçip gidebilir. çok ürkektirler çünkü bunlar
  • Karşı ağacada bitanesi yuva yapmıştı yumurtlamış sabah akşam ayrılmadan durdu 2hafta falan.Sonra 2 tane çıktı etrafında kargalar dolaşıyordu ya onlar birşey yaptı yada agacın tepesinden yere düştüler

Ayrıca kumruların hepsi oylemidir bilmem ama buradaki 2-3 kumruya elimle arasında30-40 cm kalana kadar yaklaşıyorum kaçmıyorlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kumru Yavrusu 2 Haftalık
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bütün gün kuluçkaya yattı ama gece yok yerinde. Nereye gitti bu kız yaw ?

2.ci yumurtaya yapacak da çıkış süreleri aynı olsun diye mi ara veriyor acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ne_var_ne_yok -- 18 Nisan 2007; 0:56:13 >
  • ben geçen kadıköydeki "şifa deposu" diye bilinen meyva sucuların tabelasının orda gördüm. şifayı içerken kafayı bir kaldırdım kumru yatmış oraya eşi de geldi ağzında bir küçük dal parçasıyla. kaçmıcağını bilsem alıp sevicem o derece severim.

eski evde de balkondaki mandal sepetimize yuva yapardı. bir çiftimiz vardı. sırf onlar için buğday alırdım ama bir süre sonra güvercinler rahat bırakmadı

çok ürkek bunlar. kaç kere annem farkına varmadan balkona çıktı bunlarda yumurtayı bırakıp gittiler
  • Tebrik ederim dostum.keşke bütün insanlar diğer canlılara karşı hep böyle duyarlı olsa.Hepsinin doğal yaşam alanlarını elinden alan biz insanlarız.Ben de kendi adıma 3 tane sokak kedisi besliyorum evimde ama ancak okadar işte.Daha fazlasını yapmaya ne maddi ne manevi gücüm yeter.
  • çankaya üniversitesinde okuyorum. Bugün bir baktım ders esnasında bir dişi kuş telaşlı telaşlı camın kenarındaki ağaçta yuvasını yapıyor. İzlemesi o kadar keyifliydi ki anlatamam. Her bir dalla teker teker uğraşması, didinmesi çok hoştu. Bakalım yavrular çıkınca ne olacak.
  • Dinazor yumurtası olabilir dikkat et
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.