Bildirim
YAPIM EKİ VE ÇEKİM EKİ AYIRAMAMA
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Hocam yapım ekini yapmaktan aklında tut. Yeni bir şeyler ürettiğini farzet. Yapım ekinin görevi de yeni kelimeler türetmektir. Bu şekilde kodla. Biraz saçma biliyorum ama ben bu şekilde aklımda tutuyorum
_____________________________ -
//
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towns -- 5 Mart 2021; 13:36:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Ayni dertten bende muzdaribim yapim eki olmayan eklerde çekim eki bulunmak zorundami ona gore bir yaklasim izlerim diye dusunuyorum
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
yok niye zorunlu olsun ki
örnek kal sözcüğü em YE gelirse kalem die değişir ancak kal sözcüğüde cümlede tek başına kullanılabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pansehir -- 21 Ekim 2018; 19:4:21 >_____________________________ -
Anladim hocam sizin dil bilgisi icin onerebileceginiz bir kanal var midir acaba ? _____________________________ -
Hocam naptin sen
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Türkçeyi katletmişsin hocam. Em diye bir ek yok zaten kalem kök halinde. Kal sözcüğüyle alakası yok.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Kalem kelimesinin kal kökünden türemediğini anlamak için özel bir yöntem yok, sadece düşünün hocam. Kalmaktan kalem nasıl olabilir? _____________________________ "We are playing for our lives, the referee gives us f*ck all" -
Arkadaşlar bende bilmiyorum dil bilgisini yeni başladım bilsem konu açmazdım sadece örnek vermeye çalıştım _____________________________
En Beğenilen Yanıtlar
|
//
|
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler