Şimdi Ara

Yapay Zekanın geleceği çok parlak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Klasik yazılım öğrenin konusu değil, çünkü gelecekte herkes yapay zeka kodlamayı bilmek zorunda falan olmayacak. Ama bilenlerin büyük bir kısmı çok para kazanacak, orası kesine yakın. Zaten dünyada robotların ne seviyede ilerlediğini takip ediyor olabilisiniz. Fiziksel açıdan gelişmelerini bir kenara bıraksak bile yazılımsal açıdan doğal dil işleme falan çok gelişiyor .Ben de profesyonel değilim ama herhangi bir hobiden çok daha fazla ilgileniyorum. Buraya hepsini benim de bitirmediğim ama iyi olduklarını düşündüğüm birkaç kaynak bırakacağım. Özellikle kendim de lise öğrencisi olduğum için lise öğrencilerinin ilgisini çekmek istiyorum.

Stanford University Machine Learning (içeriği tamamen ücretsiz, videoları indirmek veya sertifika almak istiyorsanız 80$ bir ücreti var ancak financial aid seçeneğini seçip bu ücreti ödemeden bunlara sahip olabilirsiniz, ben bu şekilde aldım)

Khan Academy (bu sitede pek çok eğitim var ama benim öncelikle önerim matematik kısmını yalayıp yutmanız ki ben de henüz o seviyeden çok uzağım ama en azından haberim var bu siteden, yararlanmak isteyen başkalarının da haberi olması için buraya bırakıyorum)

Türkçe Udemy (Türkçe kaynak arayanlar ve direkt uygulama ile başlayıp o zevki tatmak isteyenler için güzel bir kaynak, ancak size her şeyi vermiyor maalesef)

Bunun dışında yeni başlayacak olup bir şeyler sormak isteyen olursa buraya da yazabilir, özelden de. Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• yapay zeka biliyorum fakat geleceği parlak falan değil. Şuanki fonksiyonlar hata yapmaya meyilli oldugu icin güven olmuyor

• HayatınıYaşayamayanAdam kullanıcısına yanıt
    Zaten bu sebepten pek çok kontrol yöntemi, farklı ağ modelleri vs geliştiriliyor. Geleceği olmadığı sonucuna nasıl vardın buradan onu da anlamadım. Pragmatist düşünelim, işe yarıyor mu? Evet, pek çok örneği de var. O zaman sorun yok.

• Astrian kullanıcısına yanıt

kullanım alanları dar. en az 30 senesi var

Günden güne genişliyor ve çok yatırım alıyor.

• vicdanı olan bir AI olmadığı sürece boş iş

yoksa sonumuz korku filmi gibi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrslimshady_reloaded kullanıcısına yanıt
    Ona veriler karar verir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

ya sen yapay zekayla ne kadar meşgulsun de böyle konusuyon. şuan haberlesme dısında yapay zeka pek kullanılması tavsiye edilmez. yüksek verilerin oldugu yerlerde machine learning kullanılır çünkü müthiş bir tasarruf sağlıyor. bunlar dısında hiçbir yapay zeka güvenilir degil

• Bu yapay zekaya bakınca gelecekte terminatör gerçek olur mu diye düşünmüyor değilim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • askeri robotlar yapılıyor şuanda ve ciddi yatırımlar olacak ilerleyen zamanlarda özellikle çin taraflarında

Yapay zekanın nasıl davranacağını veriler belirler, tam olarak buradaki neye kızdın?

Profesyonel değilim dedim ama hiç bilmiyor da değilim.
    Yapay Zekanın geleceği çok parlak
    Şu anki bilgisayar ekranımdan. Bir üniversite hastanesinin verileri ile bir proje yürüyoruz iki kişi. Ama zaten hiçbir şey de göstermesem öyle çok biliyorum da demedim zaten.

• Asıl onkolojinin geleceği parlak
    Bu gidişle hepimiz toptan kanser olacağız

• mrslimshady_reloaded kullanıcısına yanıt

O da olur hocam yakında ben hiç şaşırmıyorum.

• Yapay zeka denir mi bilmiyorum ama machine learning diye geçiyordur muhtemelen, şu an ciddi derece benim iş alanımda kullanımda zaten. Makine mühendisi olarak uğraştığım alan simulasyon. Bir parça üreteceksiniz diyelim. Bunu tasarlarken öncelikle tasarımcı kendi tecrübesine göre kırılmayacak şekilde bir tasarım gerçekleştiriyor. Sonra tasarımı analizciye gönderiyor yani benim bölüme. Biz de bu parçayı gerçek dünyada teste sokmuşuz gibi sanal ortamda simulasyona sokuyoruz ve tasarımın dayanıp dayanmayacağını söylüyoruz. Diyelim ki dayanıyor geometri tasarımcıya bir takım bildirimlerle geri gidiyor ve tasarımcı zayıf tarafları güçlendiriyor sonra tekrar analiz ediliyor. Bu sürece de optimizasyon deniliyor.

Şimdi insanlar istiyor ki tamam analizi yapıyoruz iyileştirmeleri uyguluyoruz ama bunu da program yapsın biz bir şeye dokunmayalım. O noktoda da design of experiment analizleri devreye giriyor. Nedir peki bu? Tasarımda belirlenen bir kaç parametre ile birkaç analiz gerçekleştiriliyor. Buradan gelen verilere göre program kendisi bir takım matematiksel modellere göre hangi parametreleri kullanarak hangi analizleri yapması gerektiğine karar veriyor. Bu analizlerin sonucuna göre öncesinde bizim belirlediğimiz kriterlere uygun en optimum sonucu buluyor ve nihai tasarımı ortaya koyuyor. Yani siz programa yapmak istediğiniz ürünü mevcut bir tasarımla veriyorsunuz ve programda size yapmanız gereken en optimum tasarımın nasıl olması gerektiğini söylüyor.

Şu anki teknoloji ile makinelerin üretimindeki yapay zeka işleyişinden bir kesit bu şekilde. Bir sunumda görmüştüm adamlar bilgisayara drone tasarlatmış ve bu tasarım sonunda optimum çıkan ürün uçan sincabın şekline birebir benziyormuş. Yani şu anki haliyle yapay zeka bunun gibi bir şey işte. İnsanların kafasında genelde düşünüp karar veren robotlar canlanıyor bu konudan bahsedilince.

• trkgncr kullanıcısına yanıt
    Machine Learning yapay zekanın alt başlıklarından birisi olarak geçiyor hocam. Aslında benim ilgilendiğim alan daha çok orası ama hem başlığı dikkat çekici kılmak açısından hem zaten yapay zeka onu da kapsadığından yapay zeka yazdım. Sizin gibi bu sektörün içindeki birisinin bilgileri bu konuda çok değerli, eğer bildiğiniz kaynak vs varsa konuya yazarsanız sevinirim, hem diğerleri hem ben yararlanmış oluruz.

Kaynak yazmayı tabi ki isterim ama benim uğraştığım alan çok spesifik bir iş dalı. Direkt makine mühendisliği işi diyebilirim. Yazılımcı işi değil çünkü hazır program kullanıyoruz. Tabi o programı yazılımcılar yazıyor ama programı kullanabilmek için makine mühendisi olmak gerekiyor. Artı olarak genelde makine mühendisleri de ucundan yazılım ile uğraşır. O yüzden gerekli olduğu yerlerde programa yaptırmak istediğimiz spesifik işleri de kodlayarak ekleyebiliyoruz. Dediğim gibi optimizasyon işlemi yazılım oluşturmaktan çok yazılım aracılığıyla yapılan bir tasarım süreci. Bunun için de mühendislik altyapısına sahip olmak gerekiyor.

Ne demek istediğimi tam anlatabilmek için bir topology optimization çalışma örneği linki koyayım. Buradaki örnekte design of experiment yok mesela. Onun için de OptiSlang programını örnek verebilirim.

Yapay Zekanın geleceği çok parlakAnsys How To Videosyoutube
    In this video, you will learn the process of reducing component weight while maintaining strength using topology optimization method. For any questions and support, join the ANSYS Student Community: https://studentcommunity.ansys.com/
    https://www.youtube.com/watch?v=uk9ujXf8BLM&feature=youtu.be

• tarih tekerrür ederse hype döneminde bazıları kaymağını yer sonra ele güne düşer

• Yapay zekanın geleceği olduğu 60 yıldır belli ancak yaygınlaşması ne kadar sürer bilemem.

• Çok parlak falan filan da şu veri işleme olayı beni çıldırtmak üzere.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.