< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Yapay Zekanın geleceği çok parlak






-
-
yapay zeka biliyorum fakat geleceği parlak falan değil. Şuanki fonksiyonlar hata yapmaya meyilli oldugu icin güven olmuyor
-
Zaten bu sebepten pek çok kontrol yöntemi, farklı ağ modelleri vs geliştiriliyor. Geleceği olmadığı sonucuna nasıl vardın buradan onu da anlamadım. Pragmatist düşünelim, işe yarıyor mu? Evet, pek çok örneği de var. O zaman sorun yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kullanım alanları dar. en az 30 senesi var
-
Günden güne genişliyor ve çok yatırım alıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
vicdanı olan bir AI olmadığı sürece boş iş
yoksa sonumuz korku filmi gibi olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ona veriler karar verir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ya sen yapay zekayla ne kadar meşgulsun de böyle konusuyon. şuan haberlesme dısında yapay zeka pek kullanılması tavsiye edilmez. yüksek verilerin oldugu yerlerde machine learning kullanılır çünkü müthiş bir tasarruf sağlıyor. bunlar dısında hiçbir yapay zeka güvenilir degil
-
Bu yapay zekaya bakınca gelecekte terminatör gerçek olur mu diye düşünmüyor değilim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
askeri robotlar yapılıyor şuanda ve ciddi yatırımlar olacak ilerleyen zamanlarda özellikle çin taraflarında
-
-
Asıl onkolojinin geleceği parlak
Bu gidişle hepimiz toptan kanser olacağız
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O da olur hocam yakında ben hiç şaşırmıyorum.
-
Yapay zeka denir mi bilmiyorum ama machine learning diye geçiyordur muhtemelen, şu an ciddi derece benim iş alanımda kullanımda zaten. Makine mühendisi olarak uğraştığım alan simulasyon. Bir parça üreteceksiniz diyelim. Bunu tasarlarken öncelikle tasarımcı kendi tecrübesine göre kırılmayacak şekilde bir tasarım gerçekleştiriyor. Sonra tasarımı analizciye gönderiyor yani benim bölüme. Biz de bu parçayı gerçek dünyada teste sokmuşuz gibi sanal ortamda simulasyona sokuyoruz ve tasarımın dayanıp dayanmayacağını söylüyoruz. Diyelim ki dayanıyor geometri tasarımcıya bir takım bildirimlerle geri gidiyor ve tasarımcı zayıf tarafları güçlendiriyor sonra tekrar analiz ediliyor. Bu sürece de optimizasyon deniliyor.
Şimdi insanlar istiyor ki tamam analizi yapıyoruz iyileştirmeleri uyguluyoruz ama bunu da program yapsın biz bir şeye dokunmayalım. O noktoda da design of experiment analizleri devreye giriyor. Nedir peki bu? Tasarımda belirlenen bir kaç parametre ile birkaç analiz gerçekleştiriliyor. Buradan gelen verilere göre program kendisi bir takım matematiksel modellere göre hangi parametreleri kullanarak hangi analizleri yapması gerektiğine karar veriyor. Bu analizlerin sonucuna göre öncesinde bizim belirlediğimiz kriterlere uygun en optimum sonucu buluyor ve nihai tasarımı ortaya koyuyor. Yani siz programa yapmak istediğiniz ürünü mevcut bir tasarımla veriyorsunuz ve programda size yapmanız gereken en optimum tasarımın nasıl olması gerektiğini söylüyor.
Şu anki teknoloji ile makinelerin üretimindeki yapay zeka işleyişinden bir kesit bu şekilde. Bir sunumda görmüştüm adamlar bilgisayara drone tasarlatmış ve bu tasarım sonunda optimum çıkan ürün uçan sincabın şekline birebir benziyormuş. Yani şu anki haliyle yapay zeka bunun gibi bir şey işte. İnsanların kafasında genelde düşünüp karar veren robotlar canlanıyor bu konudan bahsedilince.
-
Machine Learning yapay zekanın alt başlıklarından birisi olarak geçiyor hocam. Aslında benim ilgilendiğim alan daha çok orası ama hem başlığı dikkat çekici kılmak açısından hem zaten yapay zeka onu da kapsadığından yapay zeka yazdım. Sizin gibi bu sektörün içindeki birisinin bilgileri bu konuda çok değerli, eğer bildiğiniz kaynak vs varsa konuya yazarsanız sevinirim, hem diğerleri hem ben yararlanmış oluruz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kaynak yazmayı tabi ki isterim ama benim uğraştığım alan çok spesifik bir iş dalı. Direkt makine mühendisliği işi diyebilirim. Yazılımcı işi değil çünkü hazır program kullanıyoruz. Tabi o programı yazılımcılar yazıyor ama programı kullanabilmek için makine mühendisi olmak gerekiyor. Artı olarak genelde makine mühendisleri de ucundan yazılım ile uğraşır. O yüzden gerekli olduğu yerlerde programa yaptırmak istediğimiz spesifik işleri de kodlayarak ekleyebiliyoruz. Dediğim gibi optimizasyon işlemi yazılım oluşturmaktan çok yazılım aracılığıyla yapılan bir tasarım süreci. Bunun için de mühendislik altyapısına sahip olmak gerekiyor.
Ne demek istediğimi tam anlatabilmek için bir topology optimization çalışma örneği linki koyayım. Buradaki örnekte design of experiment yok mesela. Onun için de OptiSlang programını örnek verebilirim.
Ansys How To Videosyoutube
In this video, you will learn the process of reducing component weight while maintaining strength using topology optimization method. For any questions and support, join the ANSYS Student Community: https://studentcommunity.ansys.com/https://www.youtube.com/watch?v=uk9ujXf8BLM&feature=youtu.be
-
tarih tekerrür ederse hype döneminde bazıları kaymağını yer sonra ele güne düşer
-
Yapay zekanın geleceği olduğu 60 yıldır belli ancak yaygınlaşması ne kadar sürer bilemem.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok parlak falan filan da şu veri işleme olayı beni çıldırtmak üzere.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- en iyi ödev siteleri ücretsiz
- dosya alacağına haciz ekleme evrakı nedir
- ölüye neden pamuk tıkanır
- giderden fare gelmemesi için ne yapmalı
- kıbrıs gece kulüpleri yorumları
- exxen de neler var
- izafiyet teorisi nedir
- 5g nedir zararları
- çay emojisi
- sodyum iyon batarya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X