Şimdi Ara

Yapay Zeka Teknolojileri nereye gidecek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alphazero-Stockfish maçını bilirsiniz.Milyonlarca hamle hesaplayabilen satranç botu Google'ın geliştirdiği yapay zekaya yenik düştü ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.Henüz bu kadar genç bir teknoloji olmasına rağmen yapay zekanın geçmişimizde kullandığımız teknolojileri hem de en iyilerini alt etmesi kulağa ürkütücü geliyor.Bunun yanı sır uygarlığımız geliştikçe bu kullanım alanlarını arttırmak zorunda kalacağız.Sizce bu nereye nasıl bir şekil alarak gidecektir? Bazı fikirlerimi blogumda belirttim fakat sizin fikirlerinizi daha çok merak ediyorum.Bu nedenle mümkünse benim yazdıklarımı okumadan kendi fikirlerinizi yazın.Benim yazıma buradan ulaşabilirsiniz.İyi forumlar...







  • Takip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay zeka konusundaki ciddi endişelerden biri şu;

    Gelecekte yapay zekaya sahip olan araçlar ve cihazların sayısı çok yüksek olacak ve bir noktada birbirleri ile iletişim halinde olacaklar.

    Örneğin sürücüsüz araçlar gibi. Birbirlerini algılayıp kazaların önüne geçmek için kendi aralarında sürekli bilgi transferi yapabilecekler.

    Bu durum insansız silahlar, hava araçları ve robot asistanlar için de aynı olacak. Yani nesnelerin interneti mantığı ile hemen her elektronik cihaz internete bağlı olup, yapay bir bilince sahip olup olacaklar.


    Skynet firmasının ise şöyle bir fikri var. Evet Terminatör filmindeki Skynet ile aynı isme sahip olan bu firma bütün bu cihazlara kendi blockchain ciplerini entegre edip kendi kurdukları Skynet Open Network ağında birleştirerek tüm cihazların organize bir şekilde çalışmasını amaçlıyor.

    Ayrıca bu çip sayesinde bütün cihazlar blockchain networke erişim sahibi olacak, sürekli veri alışverişi yapacak, öğrenme becerisine ve kendi kendini organize etme becerisine sahip olacaklar.

    Üstelik cihazlar birbirlerine bağlı iken herhangi bir insan tarafından da müdahale edilemiyor olacak.
    Aynı zamanda insanlığın çıkarlarına ters kararlar vermelerinin de önüne geçilmiş olacağını söylüyorlar.

    Evet burda bir çelişki olduğu kesin. Zaten bu üzerine tartışılabilecek bir proje bana göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastmandar -- 12 Aralık 2018; 14:18:23 >








  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lost -- 13 Aralık 2018; 2:1:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.