Şimdi Ara

Yapay zeka sayesinde klavye sesiniz yüzünden verileriniz çalınabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yapay zeka sayesinde klavye sesiniz yüzünden verileriniz çalınabilir
    Eğer sık sık konferans görüşmesi yapıyorsanız mikrofonunuz açıkken bilgisayarınızda bir şeyler yazmayı yeniden düşünmek isteyebilirsiniz. Zira yapılan son çalışmada İngiliz araştırmacılar konferans görüşmelerinde klavye tuş vuruşlarını çözmek için yapay zekayı başarılı bir şekilde eğitti. Eğitilen model, son derece yüksek doğruluk oranıyla sadece yazı sesinizi dinleyerek ne yazdığınızı belirleyebiliyor.



    Klavye sesiniz yüzünden verileriniz çalınabilir



    Yapılan araştırmada insanların bir şifre yazarken genellikle ekranlarını veya klavyelerini gizlediklerini ancak klavyelerinin sesini gizlemek için genellikle hiçbir şey yapmadıklarını belirtiyor. Bununla birlikte yapay zeka ise hassas e-postalar veya belgeler de dahil olmak üzere bilgisayarınızda yazmış olduğunuz hemen her şeyi doğru bir şekilde tespit edebiliyor. Makaleye göre, yapay zeka yakındaki bir telefon tarafından kaydedilen tuş vuruşlarıyla eğitildiğinde yüzde 95 doğruluk oranına ulaştı. Kayıt işlemi Zoom görüşmesi tarafında yapıldığında ise modelin doğruluğu yüzde 93 oldu.



    Yapay zeka sayesinde klavye sesiniz yüzünden verileriniz çalınabilir
    Araştırmaya göre yapay zeka çoğu durumda mükemmel bir şekilde yazılanı belirleyemiyor ancak genellikle yaptığı hata, bir tuş vuruşunu kaçırmayı veya yanlış algılamayı içeriyordu. Dolayısıyla bu küçük yanılgı bilgisayar korsanlarının işini ciddi oranda kolaylaştırmaya yetebilir.



    Ayrıca Bkz.Bing yapay zekası mobil Chrome ve Safari tarayıcılara geliyor



    Bununla birlikte elbette yapay zekanın çalışması için öncelikle eğitilmesi gerekiyor. Sadece eğitim de yeterli değil, aynı zamanda saldırganın hedefin klavyesinde tuş vuruş seslerini en azından temiz bir şekilde kaydetmesi gerekiyor. İlgili çalışmada yapay zeka bir MacBook Pro ve iPhone 13 mini kullanılarak eğitildi. Araştırmacılar daha sonra bilgisayarda her bir tuşa 25 kez bastı ve yaklaşık 15 santim uzaklıktaki telefonla bu sesleri kaydetti.



    Ancak ciddi bir şekilde endişelenmeye de gerek yok zira çoğu kişi farklı bir klavye veya dizüstü bilgisayar kullanıyor. Bunların çoğunda klavye sesi neredeyse tamamen farklı. Dolayısıyla modelin hedefe uygun olarak eğitilmesi önemli. Kendinizi korumak için ise hassas bilgileri yazarken yazma sitilinizi değiştirebilir veya arka plan gürültüsü oluşturabilirsiniz.




    Kaynak:https://www.pcmag.com/news/ai-can-now-steal-your-passwords-by-listening-to-your-keystrokes
    Kaynak:https://arxiv.org/abs/2308.01074







  • seri basma hızı veya steryo derinlik ölçümü noktasında bu mümkün.

    mic mono ise ve sallana sallana yazıyorsanız bir tek akustik derinlik noktasında bir güvenlik açığı kalıyor.

  • Zaten işletim sistemi ve internetle her şeyimiz gözetim altında değil mi?

  • Benim bilgileri çalabilirler.Borçlarımı kapatır bir hayırsever belki.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.