Merhaba DH ailesi, Yapay zeka ile içerik üretimi artık Türkiye’de de günlük hayatın, iş ve eğitim dünyasının gerçeklerinden biri haline geldi. “Nerelerde işe yarar, gerçekten sektöre ne katıyor?” gibi sorular sıkça geliyor. Kendi deneyimlerim ve güncel Türkiye örnekleriyle pratik bir özet hazırladım: ![]() Hangi Sektörler ve Nasıl Kullanıyor? 1. Eğitim ve Online Kurslar: Online ders videoları, quiz’ler, animasyonlu içerikler ve Türkçe özet notlar artık yapay zekayla hazırlanıyor. Kendi deneyimim: ChatGPT ile ödev veya özet çıkartmak, Canva AI ile görsel üretmek, CapCut AI ile kısa ders videoları hazırlamak oldukça pratik. 2. Dijital Medya & Haber Siteleri: Haber özetleri, SEO uyumlu bloglar, başlık ve görsel üretimi yapay zekaya emanet. Webrazzi, Onedio gibi portalların editörleri 1 dakikada 500 kelimelik özet ve DALL-E ile başlık görseli oluşturabiliyor. 3. E-Ticaret & Dijital Pazarlama: Ürün açıklaması, otomatik sosyal medya postu, ürün videosu… Bir Trendyol satıcısı olarak Writesonic ile SEO uyumlu açıklamalar, CapCut AI ile 30 saniyelik tanıtım videosu hazırlamak büyük zaman kazandırıyor. 4. Sağlık, Hukuk, Danışmanlık: Chatbot veya ChatGPT entegrasyonuyla, ziyaretçilere anında yanıt ve rehber içerikler sunulabiliyor. Özellikle özel hastaneler ve hukuk büroları chatbot’ları çok kullanmaya başladı. 5. Yaratıcı Endüstriler (Reklam, Tasarım, Video): Reklam ajansları, sosyal medya içerik üreticileri ve YouTube kanalları için AI ile kreatif metin, slogan, özgün görsel (Midjourney, DALL-E), farklı sesler (ElevenLabs) ve senaryo önerileri üretiliyor. Türkiye’ye Özel Pratik İpuçları:
Sık Yapılan Hatalar & Dikkat Edilecekler:
Ek Kaynaklar / Pratik Uygulamalı Eğitimler: Gerçek örnekler ve güncel uygulamalarla kendi sektörünüzde fark yaratmak için: Sorusu olanlara, ya da kendi deneyimini paylaşmak isteyenlere özel mesajla da yardımcı olabilirim. Herkese bol ilhamlı içerikler! < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PratikEgitim -- 14 Temmuz 2025; 16:12:55 > |
Bildirim