Şimdi Ara

Yapay Zeka Eğitimi Nereden ve Nasıl Alınır? (Kendi Yol Haritam ve Faydalı Kaynaklar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
49
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yapay zeka artık sadece teknolojiyle uğraşanların değil, hemen herkesin gündelik ve iş hayatında fark yaratmak için ilgilendiği bir alan haline geldi. Son yıllarda “Yapay zeka eğitimi nereden alınır, hangi kaynak en faydalı?” gibi sorular çok artmaya başladı. Kendi eğitim yolculuğumda ve etrafımda en sık karşılaştığım yöntemleri ve önerilerimi burada özetlemek istiyorum.

Yapay Zeka Eğitimi Nereden ve Nasıl Alınır? (Kendi Yol Haritam ve Faydalı Kaynaklar)

Yapay zeka eğitimi nedir, kimler için gerekli?

Yapay zeka eğitimi; makine öğrenmesi, veri bilimi, doğal dil işleme ve uygulamalı araçların nasıl kullanıldığını anlatan, teorik ve pratik kazanımlar sağlayan programlar sunuyor.

Bence yazılım/mühendislik öğrencileri, içerik üreticiler, girişimciler, iş dünyasında kendini geliştirmek isteyen herkesin temel seviyede de olsa bu eğitimlere göz atmasında fayda var.

Online Eğitim Platformları – Türkiye ve Dünya’dan Seçenekler:

• Pratik Okul: Türkçe, uygulamalı ve sektörel örneklerle zenginleştirilmiş özel eğitimler bulabilirsiniz.
    • BTK Akademi, Udemy Türkiye, İstanbul İşletme Enstitüsü: Başlangıçtan ileri seviyeye kadar çok sayıda yapay zeka kursu var.
    • Coursera, edX, Udacity, FutureLearn: Dünya çapında tanınan, genellikle İngilizce ama uluslararası sertifika imkânı sunan platformlar.

Üniversiteler & Akademik Sertifika Programları:

ODTÜ, Boğaziçi, Koç gibi üniversiteler ve MIT, Stanford, Harvard gibi global üniversitelerin dönemsel veya online programlarını takip edebilirsiniz.

Bootcamp ve Atölyeler:

Patika.dev, Kodluyoruz, Google AI Bootcamp gibi kısa süreli ve uygulama odaklı eğitimler iş hayatına atılmadan önce pratik tecrübe sağlıyor.

Nasıl bir yol izliyorum?

1. Önce temel seviyede, Türkçe ve uygulamalı bir eğitimle başladım (örneğin Pratik Okul veya BTK Akademi).
    2. Kendi tempomda veya eğitmen destekli olarak, küçük uygulamalar ve mini projelerle ilerledim.
    3. Sertifika almak kadar, öğrenilenleri projelerde veya GitHub’da uygulamak, kendimi en hızlı geliştirdiğim alan oldu.
    4. Çok kursa birden başlamak yerine, 1-2 temel eğitimi tamamlayıp ardından ileri seviye kaynaklara geçmek bana daha verimli geldi.

Pratik ipucu:

Yalnızca video izleyip “bilgi toplamak” pasif öğrenme yaratıyor; mutlaka bir proje ya da gerçek hayatta kullanabileceğin bir uygulama ile ilerlemeni tavsiye ederim.

Sizler de AI eğitimi aldınız mı, hangi platformları veya kaynakları önerirsiniz?

Farklı deneyim ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim!

Ek Kaynaklar / Daha Derinleşmek İsteyenlere:

En güncel uygulama örnekleri, gerçek marka senaryoları ve Türkçe anlatımla adım adım öğrenmek isteyenler için kendi hazırladığım:

Herkese iyi öğrenmeler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PratikEgitim -- 14 Temmuz 2025; 16:9:7 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.