|
Yapay zekâ cenneti yaşanacak mı? Haftada 3.5 gün çalışma, kaliteli bir yaşam
-
-
Kaç kişi işten çıkarılacak bunun karşılığında
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
İşsizlik maaşı ile emeklilik sistemi tarzında olacaktır yani bit sorun olmaz işten çıkarılma aksine çoluğuna çocuğuna daha çok zaman ayıracak bir gün insanlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ 
100x100 piksel nedir arkadaş ya 4 K ile nokta gibi gözüküyor; 11 yıl önceki saçma imza kuralları var hala sitede, şaka gibi :D -
3.5 gün çalışmayla aynı maaşı almayı düşünmüyorlar herhalde.
-
Bu ülkede mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ ... -
Jeff Bezos doğru tespitte bulunmuş, insanın yapabileceği işleri makineler yapmaya başlayınca insanlar ne yapacak? eve ekmek götürmek için bir birini mi yiyecek yoksa pembe düşlerle hali hazırda ekonomisi bozuk ülkelerde yaşayanlar refah içerisinde mi olacak? bir devir kapanınca bunun getirleri olduğu gibi götürüsü de olur bunu unutmayın...
-
hicbir ticari kurum yasal bir zorunluluk olmadıkça sırf siz fazla tatil yapın diye kendi karini azaltmaz, sizi 5 gun calistirmak daha cok kazanmak varken neden 3.5 gun calistirsin. yada diyelim 3.5 gun calistiniz size neden 5 gun mesai parası odesin, bu calisanlar part time yada b2b olarak degelendirilecek calistiçgi saat uzerinden odeme yapılacak, bunun sokaktaki vatandaşin hayrına olma ihtimali yok.
-
Merak etme Türkiye de olmaz tabiki, Avrupa'da da olur zaten ilk
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ 
100x100 piksel nedir arkadaş ya 4 K ile nokta gibi gözüküyor; 11 yıl önceki saçma imza kuralları var hala sitede, şaka gibi :D -
7 güne çıkarmasınlar da :)
_____________________________ -
Bence beyaz yaka işlerin kotası azalacak açıkcası, insanlar daha çok yapay zekanın henüz yapamadığı işlere yönelecek.
Hizmet sektörü ve mavi yaka işler gibi. O yüzden sürekli binlerce kişi işten çıkarıyorlar. Az sayıdaki kotada işe girebilenler için olacak bu 3.5 gün olayı.
Geri kalanları ise işsizlik ve parasızlık bekliyor. Türkiye'de zaten olmaz, burası emek sömürü ülkesi. Bütün gün çalışıp yarım ekmek döner alacaklar yakında.
_____________________________ -
calisan memnuniyeti diye bir şey duymadın mı?
edit: bu Türk forumu değil mi. Tabiki duymadın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idontremember -- 9 Kasım 2025; 13:22:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Calisan memnuniyeti HR zirvasi , calisanlarin cogunu b2b calistirirlar, calisan rapor alamaz, izin kullanamaz, fazla mesai yapmak zorunda kalır, ihbarsiz isinden olur, ama hr calisan memnuniyeti anketi yapar, open door policy der. vs vs. bunları da gorduk , hem de avrupada büyük firmalarda.
Sirket benefitlerinin cogundan b2b calisanlar faydalanamaz. hakkini arayabileceğin bir yer de yok koca firmaya dava acman lazim çünkü sen kanun önünde calisan degil bir şirketsin.
bu yüzden freelancerlari b2b leri contractorleri olabildiğince kullanırlar. firmadan employment contract alabilmiş kisiler keyfini yasar tabi ama butun calisanlar onlardan ibaret değiller.
Cok fazla issiz var, 1 kisi almak icin ilan açıyoruz binlerce başvuru var ve 250 kisi butun kriterleri sağlıyor. hala bir isin varsa memnunsun iste daha kim neden ne yapsın senin icin. Cok key konumlarda calisan %0.01 haric kimse senin motivasyonunla memnuniyetinle ilgilenmez, mobbing idda edemeyeceğin kadar ilgilenirler o kadar. yasal zorunluluktan bir adim ötesini bulamazsın.
Kimsenin umrunda degil , herkes karliligini artırma ve shareholder´lari memnun etmenin derdinde. Giderleri azaltmak icin ellerinden geleni yapan şirketler senin mutluluğunla degil hissedarların mutluluğuyla ilgileniyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inzfatih -- 9 Kasım 2025; 22:26:25 >_____________________________ Tesla Model Y (satildi)
mini cooper E
nissan leaf(satildi)
-
gördük dediğin nedir? bizzat büyük şirketlerde mi çalıştın?
Alıntı
metni:hala bir isin varsa memnunsun iste daha kim neden ne yapsın senin icin bu kafayı anlamıyorum. işlerin durumu da çok kötü. sadece iş için hayat yaşamaya başladığımı fark edince önceki iki işimden de ayrıldım. şuan 3. işimdeyim. eğer bu işte de benzer bir kafa görürsem hollanda'ya kalıcı olarak yerleşeceğim. haftada 36-40 saat çalışır, kafamı yaslarım. en azından türkiyedeki yüksek enflasyondur, seçimdir falan fistan derdim olmaz.
işim var diye mutlu olmadım, ben bunun eninde sonunda toplumda bir patlamaya sebep olacağına inanıyorum çünkü paranın dağıtımı gittikçe adaletsiz bir şekil almaya başladı. çalışma koşulları pandemiden itibaren gittikçe kötüleşti. pandemide büyüyen şirketler adeta delirmiş durumdalar. fakir ile zengin arasındaki mesafe gittikçe artmaya başladı. çok mba kafasıyla yazmışsın bu dediklerini anlıyorum ama insanın sahip olabildiği tek şey ümit yani. ben daha iyi bir iş arayışındayım her zaman, kafamı dinç tutup iyi bir gelir elde edeceğim bir iş bulacağıma inanıyorum. aynı şekilde diğer çalışan arkadaşların da bir şekilde böyle bir şirkette toplanacaklarına inanıyorum. bunun önceden yaşandığını gördük. hatta ve hatta big tech'in patlama esnasında insanlar çalışmasa bile yıllık 200-300 bin dolar kazandıklarını dahi gördük. birileri yetenekli insanları bir şekilde çekecekler. ya bu olacak ya da ortadaki bu sahte büyümeden kaynaklı hepimiz "lordlarımızın" kölesi olacağız sadece.
-
quote:
çalışma haftasının üç buçuk güne düşeceğini öngörüyor. Dimon her işin hatta her uygulamanın kalıplarının yapay zekâ tarafından optimize edileceğine inanıyor. Bu sayede insanlar daha az çalışarak daha kaliteli yaşam sürebilecek.
Zırva! Kapitalist sistem eğer sen bir işi 3.5 günde bitiriyorsan o zaman seni çalışmıyor olarak görür ve senin haftada 5-6 gün çalışır duruma gelecek şekilde ya sana ek işler verir ya da iş yükünü gerekirse işçi çıkararak arttırma yoluna gider. Böylece işçiler çıkarılırken kalanlara da onların işleri yüklenir. Çalışanlar yine sömülür sermaye sahipleri daha çok kazanır. Tamamen gerçek dünyayla alakası olmayan plaza tiplerinin birtakım zırvaları olmuş. Ayrıca işçiler çıkarılıyor ve alttan gelen nesil bile iş bulamıyorken kim ne yapsın sizin otomasyonunuzu, yapay zekanızı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
teknoloji devi iki farklı firmada toplam 7 sene calistim , toplamda avrupada 20 yıldır IT sektöründeyim, orta düzey yoneticilik te yaptım, developer olarak ta calistim consultant olarak ta.
Turkiyede hiç calismadim. hintlilerle de cinlilerle de calistim amerikan firmasında calisip yüzlerce hintlinin nasil outsource edildiğini de gordum.
benim tecrubeme gore insani degerlere en cok onem veren firmalar İskandinav firmalar ve bazı kucuk aile formatında calisan eleman kaçırmak istemeyen startuplar. Büyük firmalar ismini deger olarak satıyor, sırf o ismi cvde yazabilmek icin mobbinge de göz yumuyorsun.
bilinen bir Amerikan tech firmasında uzun sure developer olarak son birkaç ayimda yonetici olarak calistim, kapitalist mantıkta calisanin mutluluğu diye bir hedef hiçbir zaman olmadı. Onceden bilgi kaçmasın diye calisanlari tutmak istiyorlardı, Elon Musk layoff yaptıktan sonra diğer firmalar da bunu takip etti.
Sahsen sansliyim, en popüler donemde en iyi firmalardan birinde calisip birikim yapabildim, ayni firmada calisan arkadaşlarımdan kazandigini tüketen lüks yasayanlar issiz kaldiklarinda cok zorlandılar, ben 3 ay sonra daha iyi maasla is buldum ama 2 yıl boyunca is bulamayan da var, eski maasinin yarısına razi olanda var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inzfatih -- 10 Kasım 2025; 21:54:29 >
-
hocam ben de bu yüzden genelde işte mobbingtir baskıdır böyle şeylerin olmadığı yerlere girmeye çalışıyorum. 3 yıldır çalışıyorum tamam yeniyim ama ben böyle bir hayat istemiyorum. özellikle türk şirketlerinde çalışırken bu işler yetişecek demelerinin tek sebebi aptallık ve iş bilmezlik. yabancı bir şirket baskı yapsa razı olurum bir şekilde çünkü dolarladır stock opsiyonlarıdır bir sürü imkan sunuyor en azından. türk şirketlerinde bak en iyi ihtimalle sana bir takdir belgesi verirler ya da birkaç maaş ikramiye ama çalışmayan adam da alıyor onu. türkiye tamamen şov üzerine kurulu. sen eşek gibi çalış didin saatlerinden hayatından okulundan falan ayır ne yaparsan yap tatmin olmazlar. türkiyede artık enflasyon oranına göre maaş zammı dahi vermeyen şirketler var. kafaları tamamen iş veriyoruz ya kardeşim daha ne istiyorsuna girdi.
tekrar imkanım olursa devlete gireceğim türkiyede. olmazsa biraz sakin ortamı olan bir özel şirkete girerim ama uzun vadede ben bu meslekten emin değilim. tamam AI'ın bizim yerimizi alacağına inanmıyorum ama bu iş bilmezlik ortamı, sürekli mesai yaptırma güdüsü falan yüzünden ben yöneticiliğe yükselmek istiyorum.
bi defa karşınızda birey olamamış, olmaya da çalışmayan, her acı çektiğinde şükreden ya da iyi ihtimalle karşısına çıkan ilk adama salya sümük bagiran, fosfor tüketmeyen bir halk var. Bu şartlarda dünyadaki yenilikler gelir adaletsizliğini düzeltirken , bizde aynı etkiyi yapacağını düşünmüyorum.
Bir defa burada bir toplum yok kabile var herkes bir çeşmenin başına oturmuş az ilerisindeki kuru ekmek yiyen adamı şeyine takmıyor o yüzden çocuk yapmayin.
-
ne yazikki toksik ortam heryerde var, ama en azından yurtdisinda euro dolar olarak Maas alınca bunun kahri çekiliyor, gelecek konusunda haklisin, ne olacagini kimse bilmiyor, ben bugun yeni mezun olsam bu sektöre girmezdim, biz en guzel donemlerini görebildik, o zamanlar harcadigin efora degiyordu.
bu sektörde calisacam diyorsan ne yap ne et yurtdisina gitmeye cabala derim. en azından yasadigin stresin karsiliginda birikim falan yaparsın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inzfatih -- 10 Kasım 2025; 22:08:08 >
En Beğenilen Yanıtlar
|
Kaç kişi işten çıkarılacak bunun karşılığında
|
Benzer içerikler
- gmail toplu mail silme
- resim boyutu küçültme
- x beğenileri gizleme
- instagram arama geçmişi silme
- whatsapp hatırlatıcı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
Hızlı