Bildirim
YAPAMADIGIM KOLAY YGS GEOMETRİ SORULARI(ACİL)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
15.soruda çapraz kelebeklerden gidersen olur. 7/x = 6/9 şeklinde
16.soruda da üste 10k ver sağdaki küçük üçgenden başla kelebeğe 9/5 çıkıyor galiba
13.soruda şekli D kenarından eşkenar üçgene tamamlayıp açıları kenarları yazarsan bulursun
10.soruda üçgenin kenar benzerliğinden DE 4 FK 8 geliyor ya.Ordan bi DEB üçgenine bak bi de DEC ye sonra FK dan çıkart.
16 ya ve diğerlerine bakacağım fakat fotolar o kadar yavaş yükleniyor ki.Çok yüksek çözünürlükle atmışsın galiba.DFC-FBE kelebeğiymiş.DC 10K olunca BE de 5k oluyo.
8.soruda öncelikle ADL-LMN kelebeğine bak.4 kat olduğundan AD de 3.4 ten 12 olacak.Ana üçgendeki 4/5 ten kenarın kalan kısmını 3 bulursun 12+3 ten 15 gelir.
Diğer 10.sorunun cevabı 9kök3 mü ona göre anlatayım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ASE- -- 1 Mart 2017; 0:21:26 > -
Madem kolay neden çözemedin ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam sağolun ama 16 da hangi kelebek? Hangisine bakacagimi şaşırdım
7 cmli 15.soruda da E den aşağıya çizgi indir.İndirdiğin nokta K olsun.AKF üçgeninde DC ye a dersen 1 e 2 den KF 2a olur. Sonra da BDE-EKF kelebeğine bak . Orda da BD DC ye eşit ve a zaten.Yine benzerlik yaz. a/2a = 7/x ten x 14 gelir -
hocam resim atabilir misiniz sözel olarak zor oluyor. Aynen çözünürlük yüksek valla kusura bakmayın.
Kaçıncı soruları atayım -
Hocam merak ettigim sey su ozellikle çapraz kelebekleri nasıl buluyorsunuz? Ozel formulu mu var? 8 10 ve ikizkenar ucgen yani 15. Ve eskenar ucgen sorusu atarsaniz size minnettarim
İlk soru açıortay teo.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
hayır özel bi durumları yok.çizimleri atabilirsem daha da anlaşılır olur zaten -
Tamam hocam bekliyorum
-
-
O dediğim yükseklik muhabbeti cevabı 9kök 3 olan için
Ayrıyeten MN yi sorduğunu mu anlamadın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ASE- -- 1 Mart 2017; 2:33:44 > -
Hocam cevaplari da koyun da yaptik mi yapamadik mi bilelim -
quote:
Orijinalden alıntı: -ASE-
O dediğim yükseklik muhabbeti cevabı 9kök 3 olan için
Ayrıyeten MN yi sorduğunu mu anlamadın
9kok3 luyu anlamadim hocam
birde 13. soruyu cikaramadim hocam. bir yerde fena bi hata yapiyorum ama nerede
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SellYourSoul -- 1 Mart 2017; 2:40:34 > -
-
quote:
Mesela burda DF+DE = BH . Soruda da 5+4 ten 9 geliyo bi yan kenara ait yükseklik 15-15-150 üçgeninde.BDC üçgeni de 90-60-30.Ordan 30 un gördüğü 9 çünkü diğer üçgenin yüksekliği.60 ın gördüğü de 9kök3 oluyo.
Tamamdir hocam cok tesekkurler, bu kurali bilmiyordum, seneye hazirlaniyorum ben
-
Rica ederim.Seneye için başarılar . -
quote:
Rica ederim.Seneye için başarılar .
Tesekkur ederim hocam basarilar dilerim size de
Benzer içerikler
- kitapseç güvenilir mi
- nacl molekül mü
- karabağlar erkek öğrenci yurdu
- yds kazanınca ne olur
- tam kareye tamamlama yöntemi
- telegram indirim kanalları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X