Şimdi Ara

YAPAMADIGIM KOLAY YGS GEOMETRİ SORULARI(ACİL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YAPAMADIGIM KOLAY YGS GEOMETRİ SORULARI(ACİL)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 15.soruda çapraz kelebeklerden gidersen olur. 7/x = 6/9 şeklinde
    16.soruda da üste 10k ver sağdaki küçük üçgenden başla kelebeğe 9/5 çıkıyor galiba
    13.soruda şekli D kenarından eşkenar üçgene tamamlayıp açıları kenarları yazarsan bulursun
    10.soruda üçgenin kenar benzerliğinden DE 4 FK 8 geliyor ya.Ordan bi DEB üçgenine bak bi de DEC ye sonra FK dan çıkart.
    16 ya ve diğerlerine bakacağım fakat fotolar o kadar yavaş yükleniyor ki.Çok yüksek çözünürlükle atmışsın galiba.DFC-FBE kelebeğiymiş.DC 10K olunca BE de 5k oluyo.
    8.soruda öncelikle ADL-LMN kelebeğine bak.4 kat olduğundan AD de 3.4 ten 12 olacak.Ana üçgendeki 4/5 ten kenarın kalan kısmını 3 bulursun 12+3 ten 15 gelir.
    Diğer 10.sorunun cevabı 9kök3 mü ona göre anlatayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ASE- -- 1 Mart 2017; 0:21:26 >
  • Madem kolay neden çözemedin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -ASE- kullanıcısına yanıt
    hocam sağolun ama 16 da hangi kelebek? Hangisine bakacagimi şaşırdım

• 7 cmli 15.soruda da E den aşağıya çizgi indir.İndirdiğin nokta K olsun.AKF üçgeninde DC ye a dersen 1 e 2 den KF 2a olur. Sonra da BDE-EKF kelebeğine bak . Orda da BD DC ye eşit ve a zaten.Yine benzerlik yaz. a/2a = 7/x ten x 14 gelir
    hocam resim atabilir misiniz sözel olarak zor oluyor. Aynen çözünürlük yüksek valla kusura bakmayın.

• Kaçıncı soruları atayım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam merak ettigim sey su ozellikle çapraz kelebekleri nasıl buluyorsunuz? Ozel formulu mu var? 8 10 ve ikizkenar ucgen yani 15. Ve eskenar ucgen sorusu atarsaniz size minnettarim

• İlk soru açıortay teo.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayır özel bi durumları yok.çizimleri atabilirsem daha da anlaşılır olur zaten
    Tamam hocam bekliyorum

• Ne zor işmiş yahu resim yollamak.15-75 li olan yolda mefta oldu malesef.Onu da formülden çözmüştüm.İkizkenar üçgende tabandan yan kenarlara çizilen diklerin uzunlukları toplamı bir yan kenara ait yüksekliğe eşit diye bir şey var ya.Açıları 150-15-15 ve 90-60-30 diye de yazarsan göreceksin
    YAPAMADIGIM KOLAY YGS GEOMETRİ SORULARI(ACİL)YAPAMADIGIM KOLAY YGS GEOMETRİ SORULARI(ACİL)

• quote:

Orijinalden alıntı: -ASE-

Ne zor işmiş yahu resim yollamak.15-75 li olan yolda mefta oldu malesef.Onu da formülden çözmüştüm.İkizkenar üçgende tabandan yan kenarlara çizilen diklerin uzunlukları toplamı bir yan kenara ait yüksekliğe eşit diye bir şey var ya.Açıları 150-15-15 ve 90-60-30 diye de yazarsan göreceksin
    YAPAMADIGIM KOLAY YGS GEOMETRİ SORULARI(ACİL)YAPAMADIGIM KOLAY YGS GEOMETRİ SORULARI(ACİL)

Diger 10. soruyu cikaramadim hocam ben, 9 kok 3 ise cevap onu da anlatabilir misiniz

• O dediğim yükseklik muhabbeti cevabı 9kök 3 olan için
    Ayrıyeten MN yi sorduğunu mu anlamadın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ASE- -- 1 Mart 2017; 2:33:44 >
  • Hocam cevaplari da koyun da yaptik mi yapamadik mi bilelim
  • quote:

O dediğim yükseklik muhabbeti cevabı 9kök 3 olan için
    Ayrıyeten MN yi sorduğunu mu anlamadın

9kok3 luyu anlamadim hocam

birde 13. soruyu cikaramadim hocam. bir yerde fena bi hata yapiyorum ama nerede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SellYourSoul -- 1 Mart 2017; 2:40:34 >
  • Mesela burda DF+DE = BH . Soruda da 5+4 ten 9 geliyo bi yan kenara ait yükseklik 15-15-150 üçgeninde.BDC üçgeni de 90-60-30.Ordan 30 un gördüğü 9 çünkü diğer üçgenin yüksekliği.60 ın gördüğü de 9kök3 oluyo.
  • quote:

Mesela burda DF+DE = BH . Soruda da 5+4 ten 9 geliyo bi yan kenara ait yükseklik 15-15-150 üçgeninde.BDC üçgeni de 90-60-30.Ordan 30 un gördüğü 9 çünkü diğer üçgenin yüksekliği.60 ın gördüğü de 9kök3 oluyo.

Tamamdir hocam cok tesekkurler, bu kurali bilmiyordum, seneye hazirlaniyorum ben

• SellYourSoul kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.Seneye için başarılar .
  • quote:

Rica ederim.Seneye için başarılar .

Tesekkur ederim hocam basarilar dilerim size de
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.