Şimdi Ara

Yanlışlıkla virüslü siteye tıklamak (Android)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kullandığım cihaz Galaxy s22. Sosyal medyada chrome üzerinden gezinirken yanlışlıkla muhtemelen virüs içeren bir siteye elimin kaymasıyla basabildim. Yeni sekme açıldı ve sayfa tam açılmadan geriye gidip kapatabildim (yaklaşık 2 saniye içinde). Bilinmeyen kaynaklardan indirme kısmını ayarlardan kontrol ettim, kapalıydı. Chrome indirilenler kısmında da herhangi bir indirme gözükmüyordu. Bitdefender total security ve Galaxy'de bulunan McCafee ile tarattım, bir şey bulunmadı.

Takıntılı bir insan olduğum için acaba virüs girmiş midir diye aşırı darlanmış durumdayım. Factory reset yapmalı mıyım, veya başka tavsiyeleriniz var mıdır? sürekli bankacılık işlemleri gerçekleştirdiğim için de biraz endişelendim.

Şimdiden yardımcı olabilecek herkese çok teşekkür ederim.

• Hocam dosyalara bakın dosyaların için de apk türü dosya var mı yine de kontrol edin. Genelde ben samsung internet browser tavsiye ediyorum.

Kolay kolay bir şey olmaz zaten cihaz tarama da yapacaktır sorun çıkmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beter.böcek kullanıcısına yanıt

Yanıtınız için teşekkürler. Apk kurulum dosyası klasörü boştu. Biraz yüzeysel baktım fakat herhangi bir anormallik görmedim. İndirilenlerde de eski dosyalar vardı, yeniye göre sıralama işini çözemedim, sanırım yoktu. Keşke linke tıklamadan önce sorması için bir seçenek olsaydı. İnsanın başına gelebiliyor bu tarz şeyler. 1 haftalık telefona da factory reset yapmak uygun olur mu bundan dolayı emin olamadım (tabii eğer virüs gibi durumlarda işe yarıyorsa).

• virüs gibi durumlarda işe yarar ama android eski android olmadığı için içiniz rahat olsun. güvenlik ve uygulama izinleri konusunda da istediğiniz izinleri kaldırıp geçici yapabiliyorsunuz.

dosyalarım kısmında zaten samsung yine ayrımı yapmış durumda. aynı fotoğraf ve videolar gibi apk dosyaları klasörü bulunuyor inmiş olsa bile kurulum olmadıkça bir sorun çıkartmaz 👍😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Google hesabımda virüs var
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.