Şimdi Ara

Yanlış Yaptığım Sorular İçin Yardımcı Olur Musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yanlış Yaptığım Sorular İçin Yardımcı Olur Musunuz?

    Arkadaşlar çalışırken yanlış yaptığım soruları sizinle paylaşmak istedim. Bana nerede nasıl bir hata yaptığımı söyler misiniz rica etsem?
    Not: Bu konuyu çalışmalarımda yanlış yaptığım soruları sizlerle paylaşarak bilgi alışverişinde bulunmak için kullanacağım.

    Teşekkürler Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blocktrade -- 13 Haziran 2017; 15:38:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 1) Cevabın doğru. "Keys" çoğul olduğu için "are" olacak. Her kim "is" dediyse yanlış. Ana dili İngilizce olan insanlar konuşurken bazen "Where's my keys?" derler hızlıca. Ama dediğim gibi, konuşma dili. Yanlış yani.

    2) Bunun kuralını nasıl anlatırım bilmiyorum ama evet; "very much", "so much", "too much" gibileri cümlenin en sonuna gelirler.

    3) Senin cevabın da doğru, sana söylenen cevap da doğru. İkisi de kulağa doğal geliyor, ikisinin de grameri doğru. "Often" cümlenin ortasına da gelir, sonuna da.

    4) Cevabın doğru. "Kadın kendi ellerini yıkayacak." demen lazım, o yüzden "her" gelecek. "Your" gelince "Kadın senin ellerini yıkayacak" oluyor ki çok mantıksız.

    5) Bunun cevabı "her" de olabilir, "me" de olabilir. "Her" olursa "Eşim ona aldığın hediyeyi çok beğendi."
    "Me" olursa "Eşim bana aldığın hediyeyi çok beğendi." İkisi de mantıklı ve doğru cümleler.
    Cümlenin neresini anlamadın, keşke onu da yazsaydın ama herhalde orada düşen "that" kafanı karıştırdı. "My wife likes the present that you bought her very much."

    6) "Ring someone up", "birini aramak" demek. "Aile" çoğul olduğu için "onları" yani "them" olacak. "Brown ailesi cuma günü onları aramamı istediler."

    7) Bunun cevabı "them" de olur, "it" de. "Them" olunca, "Camdan çocuklara bakıyor." oluyor. "It" olunca, "Camdan masaya bakıyor." oluyor. Bence çocuklara bakması daha mantıklı.

    8) Önce cümlenin doğru halini yazayım, sonra açıklayayım. "Peter went fishing. He caught a fish and gave it to his wife when he returned home.She/they cooked it for dinner."
    Balığı eve gelip eşine vermesinden anlıyoruz ki eşi adamla balık tutmaya çıkmamış. O yüzden eve sadece adam dönebilir. Böylece "...when he returned home." olması lazım. Senin cevabın doğru yani.
    En son boşluk "she" de olur, "they" de olur. "She" olunca yemeği sadece kadın hazırladı demek oluyor, "they" olunca yemeğin hazırlanmasına adam da yardım etti demek oluyor. İkisi de mantıklı, ikisi de doğru cümleler.

    9) Cevabın doğru. "George" bir erkek ismi olduğu için "She sometimes gets angry with him." olacak. "Bazen George'a sinirleniyor."
    Cümlenin öznesi "He" olsaydı "He sometimes get angry with her." olurdu. "George eşine sinirleniyor."

    10) "Him", "ona" ve "onu" demektir. "Onun eve döneceği günü iple çekiyor." diyor cümlede. Buradaki "onun" kafanı karıştırmasın. "Döneceği günü" geldiği için "O" sahiplik eki alıyor Türkçe'de. Ama İngilizce'de bu "He" ile söylenir. "Him" olursa "Onu eve döneceği günü iple çekiyor." olur.
    "...the day he comes back home..." --> "...eve döneceği gün..."




  • Hocam öncelikle elinize sağlık hepsine teker teker cevap vermişsiniz.
    Soruları dersimizingilizce sitesinde ki quizlerden aldım.

    Sanırım sitede hata var bazı konularda. Çünkü bu sorular üstünde 2 3 gündür çalışırken çok düşündüm soracak birini bulamayınca da karar veremedim.

    1-2-3-4. sorular tamamdır hocam.

    5. Dediğiniz gibio iki cümleyi birbirine bağlamakta sıkıntı yaşadım.That olayı hiç aklıma gelmemişti. Like var very much var dedim nasıl olacak. İmdada yetiştiniz.:)

    6.Bu deyimi sözlükten bakmıştım.Ama yine cümleyi anlamamıştım. Şimdi kafamda oturdu sizin cümlenize bakınca.

    7.Bende çocuklar olarak düşündüm o yüzden them yaptım ama sonra dedim ki acaba ilk cümlede ki nesne table olduğundan dolayı mı 2. cümlede de öyle düşünmemiz gerekiyor diye de düşünmekten kendimi alamadım.

    8.Bu soruya da çok düşündüm bende dedim karısıyla gitmemiş diye ama dinleyen olmadı :)

    9. Yine siteden kaynaklanan bir hata sanırım.

    10.Bu da bir kural gibi sanırım kalıplaşmış bir cümle..

    Teşekkür ederim elleriniz dert görmesin hocam..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.