< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savaskursun -- 14 Eylül 2023; 9:26:1 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savaskursun -- 14 Eylül 2023; 9:26:1 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John WICK -- 31 Aralık 2018; 13:31:29 > |
|
|
merhaba iyi geceler. benzer bir durumu yaşamaktayım, yaklaşık 3 ay önce 20 saat süren burun kanaması şikayeti ile hematolojiye gittim. bazı testler yaptılar temiz çıktı ancak hemoglobin 18.0 dayanmıştı acil olarak filebotomi yaptılar. kan sonuçlarımda kan çok yüksek wbc seviyesi normal ancak trombositler çok düşük 85 kanda görülen peliferik saymada 110 degrinde. dalak ve karaciğer aynı anda büyük. dalak 190 mm karaciğer 185 mm ölçüldü. hemen jak2 mutasyon testi istediler mutasyon şüphesi var dediler kan verdim 15 gün sonra jak2 test sonucu çıkacak ama ben eminim negatif olacak. çünkü bende sizin gibi yıllardır tek burun nefes alıyorum ve daha kbb ye gitmedim. burnum eğik tek kanal sürekli tıkanıyor. ve son 3 yıldır kronik bir öksürüğüm var ve geniz akıntısı bunu takip ediyor. göğüs hastalıklarına gittim akciğerler temiz. ama solunum yetersiz oldugunu biliyorum. komsum da da aynı durum var idi folik asit vermişler kan hücreleri oksijenlenemiyormuş bu yüzden dalak ve karaciğer aynı anda büyüyormus. kan fazlalığıda var idi. benim size sormak istediğim bir kaç soru var bu olayları başınızdan geçirmişsiniz. sizde de dalak büyümesi ve trombosit azalması varmıydı? çünkü araştırdığım tüm jak2 lerde eğer durum pozitif ise trombositler yükseliyor bende durum tersine. portal ven de geri kaçma varmıydı? bende renkli dopler sonucunda portal ven de geri kaçma var. koşu yapınca karaciğerim şişiyor alkol kullanıyorum karaciğerim yağlı zaten jak2 pozitif gelmez ise hem sigara hem alkol hepsini bırakacagım. yani asıl sorum dalak ve karaciğer büyümeniz varmıydı. |
|