Şimdi Ara

Yanlış bios güncelleme ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar acer aspire 5510 laptopuma bios güncelleme yapacaktım, fakat atı ekran kartlı bilgisayarıma intel ekran kartlı versiyonun biosunu attım.
    şimdi bilgisayar çalışıyor ışıkları yanıyor fakat ekran sim siyah bi türlü açıp düzeltemedi biosu. ne yapmalıyım çok acil ihtiyacım var.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: ceo81

Arkadaşlar acer aspire 5510 laptopuma bios güncelleme yapacaktım, fakat atı ekran kartlı bilgisayarıma intel ekran kartlı versiyonun biosunu attım.
    şimdi bilgisayar çalışıyor ışıkları yanıyor fakat ekran sim siyah bi türlü açıp düzeltemedi biosu. ne yapmalıyım çok acil ihtiyacım var.

dostum yanlış bios sürümü yükleme sorununu sen düzeltemezsin malesef. Ancak aanakartın kendi üreticisi düzeltebilir.
    Benim sana önerim bilgisayarı servise ver ancak söz konusu bios update inden bahsetme yoksa garanti dışı kalır
  • Cihazın şemasını bulup CMOS yapmayı dener misiniz?
  • Bütün anakartlarda clear CMOS jumper – CMOS sıfırlayıcı jumper (geçici devre teli) bulunur Doğru yeri bulmak için anakart kitapçığına bak
    CMOS’u sıfırlamak için bilgisayarı kapat Ardından o küçük plastik parçaların (shunt – şant olarak adlandırılırlar) yerini bul ve iki jumper telinin üzerine yerleştir Sonra, bilgisayarı aç ve hemen CMOS’a girerek gereken ayarları yapın

Ancak baştada söylediğim gibi sen bios ayarlarını yanlış yaptığında biosla oynadığında biosu sıfırlamanı sağlayacaktır bu.
    Ama senin yaptığın bios update yani biosun yazılımını değiştirdin kısacası cmos tan sonrada yine bu haline gelecek
  • arkadaşlar faydalı bilgileriniz için sağ olun fakat zaten aletin garantisi yok. Ancak ben internette bir video gördüm fn + esc basarak bilgisayarı çalıştırıp flash disk üzerinden yeniden bios yüklemesi yapılıyodu. bende bu şekilde doğru biosu yükleyebilirmiyim merak ediyorum.
    Birde cmos yaptığımda alet düzelmicekse o zaman neden cmos yapayım ki anlamadım.
  • Arkadaşım selam,aynı hatayı bende yaptım ve bilgisayarı nasıl kurtaracağım hakkında bir fikrim yok.Eğer bilgisayarını kurtarabildiysen bu konuda benide bilgilendirirmisin!Lütfen diğer arkadaşlarda teknik servise götür gibi standart şetler yazmasınlar,bulunduğum yer itibari ile böyle bir imkanım yok!
  • konuyu hort yapayim acer 6530g bios y
    yanlis guncelledim nasil duzelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.