Şimdi Ara

Yangın Söndürme Tüpü Tarihi Geçmiş Olsun Araç Muayenesinde Sorun Olur Mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
73.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam, muayeneden çıktıktan bir sonraki haftasonu hafif kusurların hepsine baktırdım.

Aslında muayenden önce rot ayarı yaptırdığım yere far yükseklik ayarı yapyıyor musunuz diye sormuştum, usta yapmadıklarını söyledi fakat arabanın kısa/uzun ışıklarını yakmamı söyledi, duvara doğru baktı, senin arabanın far ayarı iyi, far ayarı yaptırmana gerek yok demişti. Bir daha bu şekilde bir far yükseklik ayarına itibar etmem.

Orijinalden alıntı: coderMX

Yeni arabalar da yedek lastik yerine tamir kiti olabiliyor. Tamir kitini stepne olarak kabul ediliyor mu? Yada araba muayeneden hafif kusur ile mi geçiyor?

"Stepne yok" yazıldı ve hafif kusurlu olarak geçti.

Aslında çok saçma. Arabada stepne olmaması kusur değildir çünkü trafiğin güvenliğini tehlikeye atmaz. Aracı kenara çekip stepneyi kendin takmakla tamirci çağırmak arasında hiç fark yok.

Ama aracın bir sinyal lambasının yanmaması bile kusurdur çünkü trafiği tehlikeye atar. Önemli olan da hem kendinin hem de başkalarının trafikteki güvenliğini tehlikeye sokacak kusurların elimine edilmesidir.

Akıl ve mantık ilkeleriyle düşünmeden rastgele mevzuat oluşturulduğu için uğraşıyoruz bunlarla.

• Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    Baban da Sende adam gibi adammışsın.

Orijinalden alıntı: JrEvo

Hafif kusurlu olarak geçiyor biliyorum ama Allah muhafaza sende veya başka birisinde bir yangın çıksa, tüp sorun çıkartabilir. Düzenli olarak bakımını yaptırmakta veya değiştirmekte fayda var.

yangın esnasında hiçbir işe yaramıyo o el kadar tüpler. ben bir aracın ufaktan ufaktan yanmaya başlayışından itibaren tanık oldum. boyum kadar tüpler getirdiler yandaki fabrikadan, araçlardan onlarca tüp, para etmedi. zaten almanya'da zorunlu değil, sanırım işe yaramadığı için öyle yapmış adamlar. bizzat şahit olduğumdan beri hiç önemsemem.

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: JrEvo

Hafif kusurlu olarak geçiyor biliyorum ama Allah muhafaza sende veya başka birisinde bir yangın çıksa, tüp sorun çıkartabilir. Düzenli olarak bakımını yaptırmakta veya değiştirmekte fayda var.

yangın esnasında hiçbir işe yaramıyo o el kadar tüpler. ben bir aracın ufaktan ufaktan yanmaya başlayışından itibaren tanık oldum. boyum kadar tüpler getirdiler yandaki fabrikadan, araçlardan onlarca tüp, para etmedi. zaten almanya'da zorunlu değil, sanırım işe yaramadığı için öyle yapmış adamlar. bizzat şahit olduğumdan beri hiç önemsemem.

Alıntıları Göster
    Yangının kaynağının yerine göre değişir bu. Ortaya çıkış noktası içerde gizli kalmış ve farklı kanallardan hava alıyor olabilir, araba bu karmakarışık bir yapı.

Ben de cehennem gibi yanan bir elektrik panosunun o el kadar araba tüpüyle bir kaç püskürtmeyle kolayca söndürüldüğüne şahit olmuştum. Yangın kaynağına ulaşmak basit ve kullanan kişi akıllıca doğru noktaları buldu ve o söndürücü olmasa duvarları yıkacak yangın çok etkili bir şekilde söndürülmüştü.

• Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER), yangın söndürme tüplerinin üzerine bazı üretici firmalar tarafından 4 yıl olan son kullanma tarihi yerine 2 yıl olarak yazıldığı şeklinde çok sayıda şikayet geldi. Bunun üzerine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü aracılığıyla, resmi daireler, kamu, kurum ve kuruluşlar ile illerdeki ticaret odalarına yazı göndererek, yangın söndürme cihazları konusunda uyarıda bulundu.
  • Bence önemli olan tarihi değil de basınç durumu olmalı. Kullanılabilir halde olup olmadığını basınç göstergesinde ibre yeşil kısımda mı değil mi ona bakarak kontrol etmek lazım. Yoksa tarihi geçmemiş ama pili bitmiş tüp ne işe yarar ki. Kontrol eden adam adam olsa ona bakar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.