Şimdi Ara

Yan Sanayi Ön Cam Taktırmak (Olympia Alındı) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
82
Cevap
0
Favori
37.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yanılmıyorsam splintex marka idi o dönem peugeot’larda...
  • orijinal ön cam bile düzgün takılmadığı takdirde sorun oluyor. eski araçlarımdan biri yağmurda su alırdı hep bu yüzden.
  • Orjinalini de olimpia yapiyo zaten boş muhabbet.
    land rover defender on cam pilkington renault master on can pilkington 2 araba arasında 500 bin tl fiyat farkı var.
  • 2 yilrdir olimpia marka cam kullaniyorum. Daha onceki orginal cam AGC automotive markaydi. Farklar; silecekre dogru dalgalanma biraz daha fazla ( bu noktalarda dalgalanma tum on camlarda olur) bir de yeni cam biraz daha fazla ruzgar sesi aliyor gibi. Sanirim iscilikle alakali.Bunlarin disinda hicbir fark yok.
  • güzel kardeşim nasıl işçilikle alakalı olsun.
    1000 derecedeki cami işçi eliylemi yapiyo saniyosunuz.
    cam imalatı tam otomasyonla yapılır.
    bu arada şişecam grubu ve olimpia hali hazırda renault, honda, seat wv hyundai markalarına cam üretiyor.
  • Alacağınız camda regülasyon ya da direktif onaylı ise marka sebebiyle bir sorun olmaz. Orijinal camın tüm testlerinden başarıyla geçmiş demektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: greatturk

    güzel kardeşim nasıl işçilikle alakalı olsun.
    1000 derecedeki cami işçi eliylemi yapiyo saniyosunuz.
    cam imalatı tam otomasyonla yapılır.
    bu arada şişecam grubu ve olimpia hali hazırda renault, honda, seat wv hyundai markalarına cam üretiyor.
    İşçilikle alakalı dedikleri şey camın kendisinde değil, camı takarken yapılan hatalardan bahsetmişler.
  • Yan Sanayi Ön Cam Taktırmak (Olympia Alındı)


    Sizce bu çatlak, camı degiştirmek icin fazla mı olur. Temmuz sonunda muayne var gecer mi boyle.

    Kaskonun verdigi cam orjinal degil buyuk ihtimalle, yan sanayi cam mi yoksa bu orjinal catlak cam mi sizce?
  • SonNn_ S kullanıcısına yanıt
    Evet camı kaskodan değiştirdim. Olimpia marka takıldı. Uzun yol da yaptım, gece sürüşü de, 600 km. Kadar kullandım. Şu an için çok memnunum. Gayet kaliteli cam. Bir de cam takilirken ön göğüsle birleştiği noktaya ince değil de kalın fitilden taktı usta, işçiliği de iyiydi. Herhangi bir montaj hatası farketmedim. Eskiden göğüsten düşük hızda cukurlarda gelen tıkırdamalar geçti artık yok. Bu kalın fitil motor sesinin içeri gelmesini de azaltiyormus, aynen öyle oldu sesde azalma var. Fazla iddialı olacak ama gayet emin olarak şunu söylüyorum, gece karşı araclarin farları artık daha az gözümü alıyor. Güneş ışığı da hakeza öyle. Ruzgar sesinde de azalma var.
    Ben şahsen bu camdan şu ana kadar çok memnunum. İyi ki degistirmişim.
    Tek eksi verebilecegim konu şu: camın en sağ kenarinda ki hiç de bakma gereği duyulmayan en kenar ince hatta dalgalanma var. Fakat bu çok ince bir hat yani camın sağ direkle birleştiği noktada. Normal şartlarda hiç ihtiyaç duyulmayacak bir nokta.
    Şimdilik diyeceklerim bu kadar.




  • Geçmiş olsun. Ben de iki kez ön cam değiştirdim olimpia taktım başka hiç bi sorun yok lakin yağmur sensörü önceden on numara duyarlı çalışırken şimdi bazen saçmalamaya başladı. Yani yağmur artıyor bu yavaş çalışmaya devam ediyor ya da yağmur aynı seviyede iken hızlanıyor. Montaj sorunu da olabilir ama camın üstünde metal bi parçayla geliyor onun kalitrsinden de olabilir.
    Yalnız benim orjinal cama bayi 2000 tl demişti(4-5 sene önce hemde) 300 e olimpia taktırmıştım öyle 600 filan olsa orjinale giderdim.
  • Eski yollarda her tatilde genelde 2 ön cam kırıyorduk. Çoğunda Doraglass taktık. En son kazada servis tezcam taktı. Doraglass'ın cam kalitesi bana göre daha yüksek. Daha kolay temizlenip daha az leke tutuyordu.

    Kalan camların yarısı Doraglass, diğer yarısı Tezcam. 18 yıllık tezcam'lar artık çizilmeye başlarken Doraglass'lar daha iyi durumda. Sadece siyah kenar boyaları biraz attı.
  • bugün aracın içinden sivri bir cisim çarpması sonucu cam çatladı sağ alt köşeden. sanayiye gittim çizdirdim görüş açımda olmadığı için sorun yok şimdilik ama sola doğru dağılır belki diye araştırdım yeni cam fiyatlarını. servisi arayıp sordum 2400 lira dedi. sanayide biraz dolandım ve tezcam ve olimpia satan yerler var. ikisi de 500 lira fiyat çıkardı. sorun olursa tezcam mı olimpia mı takılması mantıklı acaba? araç 2015 fiesta
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halil4242

    bugün aracın içinden sivri bir cisim çarpması sonucu cam çatladı sağ alt köşeden. sanayiye gittim çizdirdim görüş açımda olmadığı için sorun yok şimdilik ama sola doğru dağılır belki diye araştırdım yeni cam fiyatlarını. servisi arayıp sordum 2400 lira dedi. sanayide biraz dolandım ve tezcam ve olimpia satan yerler var. ikisi de 500 lira fiyat çıkardı. sorun olursa tezcam mı olimpia mı takılması mantıklı acaba? araç 2015 fiesta
    bende corsaya taktıracagım. ne taktırdınız memnun musunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mussti19

    bende corsaya taktıracagım. ne taktırdınız memnun musunuz

    Alıntıları Göster
    Benim tofaş marka aracım var kelebek camları dahil tüm camları benekli ve renkli cam markasıda olimpia
    Şuana kadar memnunum tamperli cam zaten öyle tuzla buz falanda olmaz cam bu 2500 lira verilmez bazı kaskolarda yıllık bir adet cam hakkın oluyor onu bi araştırın bide bazı otobüs dolmuş şöförleri çatlak camı bilerek kırarki kaskodan cam alabilsin diye, aynı şekilde benim arkadaşım 15 metre öteden bira şişesi attı çatlak cama kırıp yeni cam taktırdı. Tabi bunları yapmak sizin vicdanınıza kalmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ara-sıra -- 14 Şubat 2020; 1:24:56 >




  • mussti19 kullanıcısına yanıt
    camı hala değiştirmedim sol tarafa doğru yayıldı biraz. yayılma sebebi ise çok soğuk havada ön cama klimayı verince o an ilerledi. onun dışında ilerlemiyor ama bayağı büyük. sanayide birçok yeri gezdim hepsi kendi camını öneriyor ama tezcam tamcam en mantıklısı galiba. olimpia bir tık alt kalite galiba onlara göre ama net bilgi yok gibi
  • Araç camı katma değere sahip olmadığı ve hacimli ağır olduğu için genelde üretime yakın üreticilerden temin ediliyor . Japonya'daki üretici Türkiye'den cam almıyor Bizimde kırılan camı Japonya dan almamız mantıklı olmuyor, ama yerli üretim tüm markalara bu firmalar üretiyor. Ben iki kez Uğurlu oto cam kullandım çok memnun kalmıştım
  • 2011 model Honda CRV aracıma Olimpia ön cam taktırıyorum. Önceki kırılan cam, AGC OTOMOTİV idi. Bakalım, inşallah memnun kalırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaansay -- 28 Ekim 2020; 0:27:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaansay

    2011 model Honda CRV aracıma Olimpia ön cam taktırıyorum. Önceki kırılan cam, AGC OTOMOTİV idi. Bakalım, inşallah memnun kalırım.

    Memnun musunuz hocam?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: historyalp

    Memnun musunuz hocam?



    Alıntıları Göster

    Karartmalı değilse sorun olmaz

  • historyalp H kullanıcısına yanıt

    Camı taktırdıktan sonra yaklaşık 3 ay geçti. Ve 6000km yol yaptım. Sonuçta bir fark görmedim. Ancak yağmur sensörü zamanlı zamansız çalışıyor, bu can sıkıyor

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.