Şimdi Ara

Yan bina altyapısı kullanmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Sıfır binaya yebi taşındık ve binada alt yapı yok.Öğrenciyiz ve acil internet gerek.Yan binadan rica edip kablo çekmeyi düşünüyoruz ama nasıl yapılır yardım gerek şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yan binadan hayırsever bir abi gidecek evine ikinci bir telefon hattı satın almak istediğini söyleyecek. sonra türk telekomdan gelecekler sokaktaki kutuya bir çift daha kablo çekecekler oradan da (eğer yeterli kablo varsa) binanın telefon kutusuna giden bir çift kabloyu sokaktaki kutuya bağlacaklar. buradan sonra siz binanın kutusundaki sokaktan gelen boş hattı evinize çekeceksiniz. sona hayırsever abi evine internet bağlatmak istediğini söylecek çekilen ikinci hatta ttnet vb. kuruluştan internet hizmeti verilmeye başlanacak.
    Sonucunda teknik olarak mümkün ama hayırsever abileri bulmak zor. çünkü hat kendi adına olacak çünkü kendi dairesine bağlatacak. siz o internet bağlantısıyla bir halt yerseniz abinin elinde patlayacak vs. vs. şimdiden kolay gelsin.
    ha illa ikinci hatta gerek yok eğer hayırsever abi "benim zaten telli hatla internetle işi yok gençler" derse evine gelen hattı direk kendi dairenize çekebilirsiniz.
    bundan başka çözümler de olabilir ama aklıma gelen budur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemonLeecher -- 8 Kasım 2017; 16:48:44 >




  • DemonLeecher kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sağol çok teşekkür ederim fakat birkaç sorum daha var size.Hayırsever abimiz gidip evine yalın internet yani telefon hattı gerektirmeyenden alsa ve faturayı benim adım üzerine yapsa olmaz mı faturayı benim adıma yapabilir mi?
  • Şimdi canım kardeşim "telefon hattı gerektirmeyen" sözü ülkemizde daha birçok şeyde olduğu gibi kolay anlaşılsın diye uydurulmuş ve yanlış anlaşılmış bir söz. İster telefon ister internet olsun bunlar sinyalleri taşıyan iletkenlerle iletilirler. Sonucunda "telefon hattı gerektirmeyen" yani kullanmak için sabit hat numarasına ihtiyaç duymayacağın bir internet paketi alsan da internetin gelmesi için fiziki bir altyapıya yani telefon hattına ihtiyaç vardır (yada yeni teknolojilerle fiber hattı vb.).
    Şimdi hayırsever abimiz kaydı sizin üzerinize yapabilir mi? İnternet kişilere değil ikametgaha bağlanıyor (en azından ben öyle biliyorum). Şimdi siz yan binaya bağlı altyapıyı kullanacağınız için o binadan bulunan bir ikametgah sahibinin hat bağlatması gerekir. Eminim etrafından dolaşmanın bir yolu vardır.
    Türk net ten internet almaya çalıştığım günlerde başıma gelen bir durum belki aradığınız cevap olabilir ama. Bağlantıyı evime değil sokaktaki kutuya yapmışlardı oradan da kendi binanızın altyapısına kendi imkanlarınızla bağlayacaksınız denmişti. Yani kendi daireniz için internte hattı başvurusu yapıp bağlantıyı yapacak teknikerlere yan binanın altyapısını kullanmalarını rica edebilirsiniz oradan da bina kutusundan kendi dairenize hat çekebilirsiniz sanıyorum




  • DemonLeecher kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam çok teşekkür ediyorum cevap için.
  • Ne demek umarım yardımcı olabilmişimdir.
    Şu anda didimde ikamet ediyorum. Türknet'e başvuru yapıp onlar kutuya benim internet portumu getirdikleri zaman farettim ki kutu sokaktaki eski yerinden başka bir noktaya taşınmış sonucunda kutudan binaya bağlanan kablolar kopmuş bu sebeple seninle aynı duruma düşmüştüm.
    Ancak benim şanslı olduğum bir konu vardı burada sirfiber vb. cihazlar kullanarak kablosuz internet dağıtımı yapan firmalar vardı. Onlardan cihazı satın aldım birde router satın aldım (ilk yatırım maliyeti 300 350 lira) çatıya anteni kurdular eve router'ı bağladılar tahütsüz akksız bina altyapısına bağlı olmadan kullanmaya başladım. Airfiber firmalarını da bir araştır istersen.
  • Aboneliği hayır sever abinin kendi üzerine almasına gerek yok. Yapılacak işlem şu,
    Bağlı bulunduğun telekom santraline gidecekssin. Anlatman gereken, binamız daha yeni kutu başvurusu yaptık ama daha gelip takan olmadı bizede internet lazım diyeceksin. Eğer oradaki görevli yardımcı olmaya niyetli ise sana yardımcı olacaktır.
    Birincisi kutu için genel merkez ile tekrar görüşecek(bu biraz zor olan)
    ikincisi yan taraftaki kutudan sana kablo çekebiliriz diyecek.
    Sonrasında sen abonelik alırken kendi adresindeki bina numarasını değil yan taraftaki apartmanın bina numarasını vereceksin. Hat senin adına olacak ama sadece bina numarası fatura adresinde farklı görünecek. Faturanıda adrese değil mailine isteyeceksin.
    Bina içindeki kutular binaya ait değil direk telekoma aittir. Bina sakinleride telekomun gelim başka bir yere hat çekmesine karışamazlar. Dediğimi dene sonuç alırsın diye tahmin ediyorum.

    Nerden biliyorsun diye soracak olursan. Bizzat kendi tecrübe etmiş bulunmaktayım :)




  • Bir soru sorayım ? İnterneti olmayan yan bina, komşu binayı adres gösterip, o binanın ankastre kutusundan izin almadan kendi binasına hat çekebilir mi ? Bu işin özel mülkiyeti, güvenliği vs. yokmu ?

    Bu iki bina arasında duvar ve korkuluk olup ayrı parsellerde yer alıyor, havadan havaya kablo çekmişler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.