Şimdi Ara

yalın internet için ankastreden eve hat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
23.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba.biraz enteresan bi problemim var ve sizlerden yardım istiyorum.

    arkadaşlar şu an bizim evde ttnet var.bina girişindeki ankastre den telefona gelen hat mevcut modem için kullanılıyor.ancak çeşitli sebeplerden ötürü ben bunu kullanamıyorum.(hız düşmesi vs vs).bende aynı evde kendi adıma yeni bi abonelik oluşturacağım..ankaranın ortasında oturmama rağmen (keçiören) mahallemde fiber ve uydunet altyapıları yok.bi süre araştırdıktan sonra ttnet in yalın internet olayına mahkum olduğumu anladım..

    neyse,aradım ben bunları.anlattım durumu..ikinci abonelik olarak yalın internet bağlayabileceklerini söylediler.1 yıl tahattüt ile ayda 60 tl (ilk ay için 8-10 tl bilmemne ücreti diye geçiriyolar tabi)+her ay 2-3 tl bağlantı ücreti felan..aylık 15 tl olan bilmemne ücretini almıyorlar ve modem hediye..fena değil gibi görünüyo..

    ancaaaaakk:)bu soygun bağımlısı arkadaşlarımız hattı bina girişindeki ankastreye kadar çekip bırakıyorlarmış.gerisi bana aitmiş ve eğer onlardan talep edersem benden 65 tl civarı bi ücret istiyolar.

    arkadaşlar sizlere sorularım şunlar olacak..

    1-ben eve bu şartlar altında,kendi adıma olan 2. aboneliği yaptırabilirmiyim?(ttnet müşteri hizmetlerine güvenmiyorum ve durumu anlatmama rağmen anlamamış olma ihtimallerini düşünüyorum,yada abonelik itelemek isteyebilirler)

    2-diyelim ki dedikleri gibi getirip ankastreye bıraktılar hattı.ben o hattı oradan söküp ek yaparak bina dışından odama alabilirmiyim..(bina girişi benim pencerenin altında)

    3-ankastreden bizim daireye abimin kullandığı hat gelmekte..bu adamlar benim hattımı nereye bağlayacak?onun kullanımını engellemezmi bu durum?..yada ankastrede boş bi soket bulup orayamı bağlayı gidecekler?

    bir haftadır internetsiz kalan bu arkadaşınızdan yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi esirgemeyin:) (sorunu çözmek için her türlü alternatifi iletebilirsiniz)







  • Ankastreye bir şey getirip bırakacakları yok hocam. Ankastre zaten bina yapılınca takılmıştır, gelip ankastreyi bir kontrol edecekler ve sizin kendi hattınızın kablosunu takıp gidecekler.
    Ankastre ile modeminiz arasındaki kablolama nasıl bir kablolama? Performans probleminiz varsa ve tesisat eski ise CAT5 kablo ile yenilemeyi düşünebilirsiniz. Bu şekilde aynı kabloya iki hattı da bağlayarak iki hattı da en üst performansla kullanabilirsiniz.
  • hocam şu anda ankastreden bizim daireye gelen iki adet ince kablo var.mevcut ttnet hattı zaten bunlara bağlı..şimdi eğer doğru anladıysam mevcut hat ve yeni gelecek hattı,aynı kanal üzerinden cat5 kablo ile eve çekebileceğimi söylüyosun.yani bunun için ankastreden daireye gelen hattı cat5 ile yenilemem gerekecek.

    peki ben ttnet in ankastreye bağladığı hattı bina dışından direk daireye çıkarsam olurmu..yani oradaki bağlantıların nasıl olduğunu yada ttnet in ankastreye nasıl bir bağlantı yaptığını bilmiyorum..belki bunun için ankastredeki bağlantıyı sökmem gerekecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi js_satriani -- 25 Kasım 2012; 4:57:46 >
  • evet arkadaşlar az önce evde yaptığım keşif çalışmaları sonucunda ankastreden eve 5 damar bir kablo çıktığını gördüm.evin koridorunda giriş kapısı üzerinde bir buat var ve buradan 2 adet prize aynı hat dağılmış durumda..ankastreden gelen 5 damarlı kablonun 2 damarı bunlara bağlı..bu iki kablo ise ankastrede mevcut ttnet hattına bağlı..şimdi benim geriye kalan üç kablodan ikisini kullanarak ankastreden hat almam gerekiyo..bunun içinde sanırım ankastrede boş bir bağlantı noktası gerekiyo..artık gelen elemanlar o kısmını halleder diye düşünüyorum..sizce mümkünmüdür bu olay?
  • Mümkündür. Muhtemelen zaten o amaçla beş kablo çekilmiştir oraya. Peki bu beş kablo plastik bir kılıf içinde falan mı? Üzerinde CAT5 falan yazıyor mu? :D
    Hani kablolar çok eski ise bağlantı yapabilseniz de CAT5 ile alabileceğiniz performansı alamayabilirsiniz, ve de yine eski hat kadar performansı olur. Hatta hat sayısı artacağı için ikisi de kullanılırken parazitten dolayı daha bile düşük hız alabilirsiniz. :D CAT5 kablo değilse ve binanız eski ise kabloları CAT5 ile değiştirmeyi de düşünebilirsiniz.
  • aynen öyle hocam.gri bir kılıf içide.ancak buata baktığımda sadece 1 cm lik bir uzantısını görebiliyoru..gerisi kanalın içersinde kayboluyo:)yani cat5 mi değilmi bilmiyorum..cat5 in alternatifi buna benzer bir kablo varmı onuda bilmiyorum ama cat5 olsa içersinde 8 damar olması gerekirdi..yanılıyomuyum?
    artık hız olayınıda bağlattıktan sonra deneme yanılma yöntemiyle düşünecem..şu an abimin 14 mbit hızı var.eğer bağlantıdan sonra düşerse mecbur değiştirecem tesisatı:S
  • 14 Mbit hızı varsa muhtemelen iyi bir kablo var, sorun olmayacaktır yeni hat. Diğer üçü kesilmiş kopmuş falan da olabilir. 14 Mbit varsa santrale uzaklığınıza bağlı olarak iyi bir kablo olduğunu düşünüyorum. O zaman yeni bir abonelik işinizi görecektir herhalde.
  • Umarım diğer üçü aşağı kadar gidiyodur.yoksa yeni hat çekmek zorunda kalacağım.Salı yada çarşamba gelecek elemanlar bağlamaya.Bağlandıktan sonra deneyimleri aktarırım..yardımlarınız için tşekkür ediyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651




    bize söz bırakmamışsın abi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 27 Kasım 2012; 12:43:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34
    bize söz bırakmamışsın abi.

    Benden iki alkış da bunların hepsini bize öğrettiği için Turk Telekom'a gitsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34
    bize söz bırakmamışsın abi.

    Benden iki alkış da bunların hepsini bize öğrettiği için Turk Telekom'a gitsin.







  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    14 Mbit hızı varsa muhtemelen iyi bir kablo var, sorun olmayacaktır yeni hat. Diğer üçü kesilmiş kopmuş falan da olabilir. 14 Mbit varsa santrale uzaklığınıza bağlı olarak iyi bir kablo olduğunu düşünüyorum. O zaman yeni bir abonelik işinizi görecektir herhalde.

    hocam eleman bugün bağladı benim hattı.diğer kablolar yaşıyomuş:) daire içi tesisatıda ben hallettim..'alo konuştukça öde' miydi neydi,öyle bi tarifeye abone oldum(abimin kullandığı hat yalın internetmiş)...yani normal telefon hattı üzerinden alıyorum neti..
    henüz hız testi yapamadım(her iki hat içinde) çünkü ttnet ilk günden sallamaya başladı..7 saattir aktivasyon yapacaklar yapamadılar.zihnimin kıyısında köşesinde kalmış küfürler bile az geliyor şu an:)neyse...
    hocam son bi sorum olacak.modem kutusundan çıkan splitter ı kullanmalımıyım?yoksa gelen hattı direk modeme mi bağlayayım?(telefon kullanmayacağım)




  • Telefon kullanmıyorsan splitter denen nargileye gerek yok. Çoğu splitter sadece telefon hattına işlem yapıyor. Ondan telefon kullanmıyorsan hiç takma...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Telefon kullanmıyorsan splitter denen nargileye gerek yok. Çoğu splitter sadece telefon hattına işlem yapıyor. Ondan telefon kullanmıyorsan hiç takma...

    tamamdır hocam artık ttnet in aktivasyon yapmasını bekliyorum.sorun halloldu..yardımların için teşekkür ediyorum.
  • Konu eski ama sorunlar halen ayni bir soralım bakalım. Eski apartmanda türk Telekom 2 girişli telefon hattı var, oradan splitter ile modeme bağlamak için yalnızca Ttnet aboneliği oluyor ama Vodafone yalın internt aldım. Ttnet gelip Ankastreden mavi beyaz kablo bağlayıp gitt ama eve gelen bakır Kabloya değil. Herhalde Kablodsn ayrı eve hat çekemem lazım Vodafone kullanmak için. Onun içinde cat5 mi almam lazım 4.kata dışarıdan eve sokup en sağlamı öyle olur herhalde. Aynı zaman da Türk Telekom telefon hattına ds kullanmaya devam ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maxelll kullanıcısına yanıt
    ankastreden mavi beyaz kabloyu nereye bağladı

    dairenizden ankastreye gelen telefon kablosunu o mavi beyaz kabloya bağlayacaksınız onun içinde güzel bir klemens ile bağlantı yaparsınız bağlantı kaliteniz artar.

    eğer sizi yanlış anlamadıysam.
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Ankastreden ikinci hat çektik eve birine internt diğerine telefon. Ama Ttnet vermiyor sinyal Vodafonea adsl vr internt ışığı yok hala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maxelll sorunu çözebildinmi bende aynı durumdayım merak ettim..
  • 1.hattın için zaten ankastre kablon vardır
    ancak
    2.hattın için bina girişindeki ankatsre kablon ıkı damarlı siflon kablo ile dairene kadar çekilmiş ise mecburen elektırıkcıye cat5 kablo cektırmem gereklı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxelll

    Ankastreden ikinci hat çektik eve birine internt diğerine telefon. Ama Ttnet vermiyor sinyal Vodafonea adsl vr internt ışığı yok hala
    hocam şimdi bizim evde sabit telefon var ama telefon babamın üzerine ben kendi üzerime yalın internet alabilirmiyim aynı daireye (sizinkine benzer bi durum olacak yani)
    eğer alabilirsem ayrı sıfırdan bir kablo çekilmesi gerek değil mi ve ben istesem çok kaliteli saf bakırdan bir kablo alaraktan internet hat değerlerimin kaliteisini arttırabilirim doğru mu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.