Şimdi Ara

YALAMA OLMUŞ VİDA NASIL AÇILIR? ACİL... (SS EKLENDİ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
82.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rbatasoy

quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Hiç uğraşmana gerek yok.

Üstten var gücünle bastır, bi penseyle yandan çevir. Döndürme mesafesini arttırırsan güç harcamana gerek kalmaz, sadece üstten bastırmaya bak.
    Olmazsa, plastik yuvanın etrafını havya ile eriterek genişlet sonra keski ile çevir aç.
    Sonrasında başka vida tak oraya.
    Hayatım böyle antil kuntil işlerle geçti, WD40 falan yalan bi işe yaramaz vidada anca pas söker wd 40 vidanın tamamı paslanmışsa napıcan?:)

En geçerli yöntem bu. Az önce yarım saat bir vidayla uğraştım. Google'da aradım ve bu yöntem beni kurtardı Teşekkür ederim L.J

Peki ya aradan geçen iki yıl ?.....

• quote:

Orijinalden alıntı: Wheatherman

Vidayı çevirirken başka birşeyle de ittirmen gerekiyor yukarı doğru. Bıçak veya başka ince bir cisimle deneyebilirsin, kasayla vidanın birleşim yerinden yukarı doğru ittirirken vidayı çevireceksin. Biraz maharet ister ama ben o şekilde açabiliyorum yalama olmuş vidaları.

+1
    Bu teknikle beraber vidayı üstünden havya ile ısıt vidanın çevresindeki plastikler yumuşayınca alttan bıçakla kaldırırsın vidayı çevirmene gerek kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sucuklu Portakal

quote:

Orijinalden alıntı: rbatasoy

quote:

Hiç uğraşmana gerek yok.

Üstten var gücünle bastır, bi penseyle yandan çevir. Döndürme mesafesini arttırırsan güç harcamana gerek kalmaz, sadece üstten bastırmaya bak.
    Olmazsa, plastik yuvanın etrafını havya ile eriterek genişlet sonra keski ile çevir aç.
    Hayatım böyle antil kuntil işlerle geçti, WD40 falan yalan bi işe yaramaz vidada anca pas söker wd 40 vidanın tamamı paslanmışsa napıcan?:)

En geçerli yöntem bu. Az önce yarım saat bir vidayla uğraştım. Google'da aradım ve bu yöntem beni kurtardı Teşekkür ederim L.J

Peki ya aradan geçen iki yıl ?.....

Aradan iki yıl geçmiş ama benim işime yaradı diyorum. Demek ki yine arama ile bu sayfaya ulaşacak olanlar olacak demek ki. Hem onlara tavsiye hem de öneride bulunan arkadaşa teşekkür...

Peki senin bu bilmişlik?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18F1A75FA -- 1 Şubat 2013; 17:41:46 >

• quote:

Hiç uğraşmana gerek yok.

peki guclu bir yapistiriciyla orayi doldurup tornavidayi bekletip kuruyunca acsak olmaz mi? anlattiginiz yontemi pek anlamadim da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi olarak , aradan 3 yıl geçmesine rağmen konumun başkalarının işine yaramış olmasına çok sevindim

Bu arada yazmadıysam yazayım ben laptopun vidasını açmakla uğraşmadım bilgisayarcıya götürmüştüm ne yaptıysa o yapmış ve açmıştı bilginize
  • Hocam benimde laptop islemci sogutucusunu tutan vidalardan birisi yalama oldu ne yapmam gerekiyor ? Baskı uygulayamam.Matkap vs olmaz.
  • Leptopun hdd yuvasında hddnin çerçevesinin 2 tane vidasını açamıyorum ssd almıştım elimde kaldı :(

• Bence silikon daha iyi olur

• Hangi yöntemler işe yaradı?
  • Ben de aynı dertten muzdaribim.Kimse yok mu?
  • Aynı sıkıntı bende var suan tornavida bosa donuyor.araya bez koydum olmadi

• Evet var mı bir yol aynı sıkıntı bende de var şuanda
  • Yardimci olabilecek var mi?

• tornavidanın ucuna lastik bantlardan koy (rubber band) öyle dene. Mesela ben sim kart çıkartırken yapıyorum bunu çünkü sim kartı çıkartmak için yeterince boşluk yok telefonda.
  • vidanın alt tarafına ince uçlu bir tornavida ile yukarı kastıracak şekilde bastırın ve vidayı yavaşça çevirmeye başlayın.
  • Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    Hocam anakartda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Takıntılı.Adam

Hocam anakartda.

anakartı yan yatıracaksın hocam. bunu da mı biz söyleyelim

• Takıntılı.Adam T kullanıcısına yanıt
    kargaburun ile kenarlarından dikkatlice tutun. bir elinizle de vidayı yavaş yavaş çevirin. kargaburunu vidayı tutmak sabitlemek için değil de yukarı doğru itmek için kullanın.

veya yumuşak uçlu bir şeyle alttan bastırın. Plastik mandal veya benzeri bir şey olabilir.

Amaç vidayı dönerken yukarı doğru ittirmek. bu şekilde dünya kadar yalama vida söktüm ben.
  • Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    Hocam en sonunda dayanamadim bakir hafif kaldidim islemciye dogru doktum. Tasti biraz sorun olur mu ki?

• Laptop'in fanini temizlemeye calisirken vida yalama oldu yardim lazim

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.