Şimdi Ara

Yakıtsız çalışan motor projem !!!! (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
14
Favori
8.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sinansguler

sürtünme kuvvetini 0 sayarsanız herşeyi başarabilirsiniz ama 0 değil malesef

Bütün kayıplar ihmal edilse - yok olsa bile, hiç bir makineden %100 verim alamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

quote:

Orijinalden alıntı: farego

quote:

Orijinalden alıntı: CrOaTaN

quote:

Demedi demeyin ileride hava sistemi ile çalışan motor yapacaklar, nasıl mı..

Havayı sıkıştırcaklar ve havanın sıkışması ile piston oynayacak piston oynadıkça hava akımını sağlayacak yani kısır döngü gibi,

Pistonun az dönmesi bile bir çok havayı kendi haznesine sıkııştırabilir, bu durum içinde sıkışınca piston oynar, piston oynadığı zaman dışarıdan hava çekmeli bu hava sirkülasyonu ile motor hareket haline geçecektir. =)

Daha da genişletilebiliinir tabi ama bu yazım burada kalsn..

İlk olarak havayı nasıl sıkıştıracaksin?bunun için elektrik gücünü kullandin diyelim sadece ilk hareket için.ee sonra ne olacak sürekli piston aşağı yukarı hareket mi edecek sürtünmeyi yok sayiyorsun herhalde.yer çekimini de yok sayiyorsun galiba.günümüzde yakıt ile çalışan motorların verimi %30 civarında iken bu motorun çalışması imkansız...

Komperosor. Nasıl ki pistonların biri ateslerken digeri hava alıyorsa bende bu sistem uzerinden gidecektim.

Birini boşaltıp diğerini sıkıştırırken kaybedeceğin enerjiyi yok sayıyorsun heralde?

Valla konudaki her mesaja ayrı gülüyorum ya

Ayşntana da gerizekalı demişler ama oda atomu parçalayıp ellerine vermiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardes, senin havali motoruna sonuna kadar katiliyorum, ayni seyleri dusunmusuz. Kompresor fikri bile ayni umarim gerceklestiririz bunu

• Sonra Demeyin piton aşağı diye
  • TERMODİNAMİĞİN 1. KANUNU:

Hiçbir şey vardan yok yoktan var edilemez. Enerji sadece şekil değiştirebilir.

Yani sen şimdi motora enerji{yakıt} vermeden başka bir enerji{iş} mi elde edeceksin?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Havayı sıkıştırcaklar ve havanın sıkışması ile piston oynayacak piston oynadıkça hava akımını sağlayacak yani kısır döngü gibi,

Pistonun az dönmesi bile bir çok havayı kendi haznesine sıkııştırabilir, bu durum içinde sıkışınca piston oynar, piston oynadığı zaman dışarıdan hava çekmeli bu hava sirkülasyonu ile motor hareket haline geçecektir. =)

İlk olarak havayı nasıl sıkıştıracaksin?bunun için elektrik gücünü kullandin diyelim sadece ilk hareket için.ee sonra ne olacak sürekli piston aşağı yukarı hareket mi edecek sürtünmeyi yok sayiyorsun herhalde.yer çekimini de yok sayiyorsun galiba.günümüzde yakıt ile çalışan motorların verimi %30 civarında iken bu motorun çalışması imkansız...

Komperosor. Nasıl ki pistonların biri ateslerken digeri hava alıyorsa bende bu sistem uzerinden gidecektim.

Birini boşaltıp diğerini sıkıştırırken kaybedeceğin enerjiyi yok sayıyorsun heralde?

Sürtünme 0 olsa bile enerji şekil değiştirdiği için sistemden çıkış olur. Böylece enerji elbette tükenecektir. Yani başka bir deyişle boş şeyler düşünüyorsun kardeş.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

He canım he, sen önce benim soruma cevap ver, sonra gel konuş

• Bir otomotiv mühendisligi öğrencisi olarak diyorum ki bu motorun çalısmasi imkansız

• Bir şey soracağım, belki yanlış anlamış olabilirim olayı ama piston oynarken sürtünme ile karşılaşmayacak mı?
  • kardeş bilmiyorum yorumları okumadım belki cevap verenler olmuştur ama zaten motorlar bu mantıkla çalışıyor

içine hava alıyor yakıtla aldığı oksijeni yakıyor vakumluyor piston aşağı yukarı yapıyor

içine aldığı havayı bi şekilde vakumlayabilirsen zaten yakıta ihtiyaç duymazsın yani iş havayı boşaltabilmekte
  • Arkadaşlar, aslında belklde bunlar uretildi, patetnleri alındı. Fakat, dunyadaki petrolun bitmesini bekliyorlar.
    Hersey para ve rant

Biz.kızıl atasozu der ki.

Beyaz adam parayla yenencek bir şey kalmadığında her seyin farkına varabilir.

• quote:

Arkadaşlar, aslında belklde bunlar uretildi, patetnleri alındı. Fakat, dunyadaki petrolun bitmesini bekliyorlar.
    Hersey para ve rant

Bilim de der ki enerjiyi yoktan var edemezsin. Petrol bitimce yerine elektrik gelecek baska bir sey gelecek.

Hortlatmayin artik su cahil konularini.

• quote:

Orijinalden alıntı: dersamstagnachmittag

quote:

Arkadaşlar, aslında belklde bunlar uretildi, patetnleri alındı. Fakat, dunyadaki petrolun bitmesini bekliyorlar.
    Hersey para ve rant

Bilim de der ki enerjiyi yoktan var edemezsin. Petrol bitimce yerine elektrik gelecek baska bir sey gelecek.

Bir teorinin kendisine verebileceği en buyuk cevap nedir bilir misin?
    Ben ortaya çıkmış ve varsam beni ortada tutan ve beni kullanan beyinler vardır.
    Ben sadece bir beynin ve dusuncenin ürünüyüm.
    Hiç bir teori, kendisinden oncesini ve sonrasını dusunmez.
    İnsanlar için hizmet eder ve insanlar için vardırlar.
    Bu sadece ortata atılmış bir teoir geçerlidir.

Fakat dusunemediğiniz bir olay vardır.
    Teori bir tanedir insanlar milyarlarlar..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dersamstagnachmittag

quote:

Hersey para ve rant

Bir teorinin kendisine verebileceği en buyuk cevap nedir bilir misin?
    Ben ortaya çıkmış ve varsam beni ortada tutan ve beni kullanan beyinler vardır.
    Ben sadece bir beynin ve dusuncenin ürünüyüm.
    Hiç bir teori, kendisinden oncesini ve sonrasını dusunmez.
    İnsanlar için hizmet eder ve insanlar için vardırlar.
    Bu sadece ortata atılmış bir teoir geçerlidir.

Fakat dusunemediğiniz bir olay vardır.
    Teori bir tanedir insanlar milyarlarlar..

1 yas kac?
    2 nerede okuyorsun/nereden mezunsun?

Lutfen cevap ver baska bir sey sormayacagim

• Yaş ve okul olunca noluyor?
    Analiz mi yapacaksın
    Yada sanal dunyada donen matematik furyalarından, ayakkabı numaranı soyle, 10 çarp 2 ye bol diyip ne giydiğimimi katekterimimi çıkartacaksın?
    Ne önemi var?
    Biz bilim konuşmaya çalışıyoruz, Ne söyledigimin hic bir onemi yok.
    Gerçeklere giden yol, hayallerden geçer.

• Arkadaslar haklisiniz, enerji yoktan var edilemez ama bir proje yaparken bu kanun var deyip duramayiz ya. Once projenin iskeletini cikarmali sonra bu kanunlara baglanmaliyiz. Bunlar var diye projeler uretilmeseydi bugun hic bir seyi yapamazdik. Projeyi kurduktan sonra elbet fizik kanunlari karsimiza cikacak fakat bi sekilde hepsini cozebiliriz. Teoriye takilmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapsulePc -- 24 Kasım 2013; 16:13:57 >
  • quote:

Yaş ve okul olunca noluyor?
    Analiz mi yapacaksın
    Yada sanal dunyada donen matematik furyalarından, ayakkabı numaranı soyle, 10 çarp 2 ye bol diyip ne giydiğimimi katekterimimi çıkartacaksın?
    Ne önemi var?
    Biz bilim konuşmaya çalışıyoruz, Ne söyledigimin hic bir onemi yok.
    Gerçeklere giden yol, hayallerden geçer.

Evet analiz yapacagim cunku bilim konusmak bu degil. Termodinamik de teori degil kanun. Dunyada yer cekimini (aslinda kutle cekimini) yok sayarak tasari yapamazsin degil mi? Ya da 2+2=5 diye kabul ederek? Sorularima neden cevap vermekten cekindigini dusun bir, bir de aramizdaki uslup farkini.

• Boş konuları tartışmaktansa bu tip konuları tartışmak daha yararlı. Unutulmamalıdır ki bir çok icat tesadüfler sonucu bulunmuştur.
  • [DHVi

Bir ara izlemiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: all06

[DHVi

Bir ara izlemiştim

Harika, işte bu.

Bunuda aselsan muhendistleri gibi oldurmesinler.
    Adam gayet açıklayıcı konuşmuş.

Birileri hala fizik kurallarından bahsediyor.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.