Şimdi Ara

Yakıtsız çalışan motor projem !!!! (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
14
Favori
8.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürtünme der ve kaçarım.
  • Çok ciddi yanlışlarınız var. Hava ile de, su ile de, zeytinyağı ile de, affedersiniz osuruk ile de çalışan araba yaparsınız. Kütlesi olan her şeyin bir enerjisi vardır. Bu sizin onu nasıl kullandığınıza bağlı, yakma enerjisi ile itme enerjisi diye bir şey yok. Kinetik, potansiyel enerji var. Statik sürtünme, kinetik sürtünme var.

Evrendeki bir enerji türünü, diğerine çevirebilirsiniz. Lakin bu işlem sırasında kullandığınız mekanik sistem, diğer enerjilere de çevrilmesine sebep olur, haliyle elde etmek istediğiniz enerjide kaybınız olur. Diyelim ki olmadı, ne değişecek? Bir enerjiyi diğerine dönüştürmekten başka bir şey elde edemeyeceksiniz. Maddeyi yoktan var etmedikçe, enerjiyi var edemezsiniz.

Milyar dolarlar harcanarak atom altı parçacıklar inceleniyor, karmaşık kuantum mekaniği denklemleri türetiliyor. Burada gelinmiş dişli ve yaylar... Adamı tokatlarlar...

Bazı arkadaşlar gelmiş önyargılı olmayın diyor. Değilim zaten. Sen gel bana şu şu denklemi aştım, aha da ispatı şu denklemdir de inanayım. Sözel olarak bak böyle olur denmez. Tarih değil bu, fizik. Matematiksel ispatla geleceksiniz ki inanalım.

Yıllardır bitmedi şu sonsuz enerjiciler. Bir aralar da erke dönergeci zımbırtısı vardı, millet iyi kanmıştı ona.

Yapmayın arkadaşlar. İlim var irfan var. Millet ne kafalar patlatıyor, iki sözel açıklamayla yıktığınızı iddia ediyorsunuz. Madem öyle ispatlayın, ayakta alkışlayalım. Aksi halde bu sadece kendinizi kandırmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrOwl -- 25 Kasım 2013; 21:16:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kauseg

bence artık herşeyi kalıplara göre yaşamak, atalarımızdan gördüğümüz, duyduğumuz herşeyi düşünmeden,değerlendirmeden direkt doğru kabul etmek, üzerinde kafa patlatmadan, fikir üretmeden, gerçeği (hiçbir çıkar olmadan) aramadan sadece ön yargılarla konuşmak düşünmek CAHİLLİKTEN öteye gidemez , bu kadar şeyi şunun için yazdım arkadaşlar ben fizik konusunda hemen hepinizden cahilimdir belki, çok az şey biliyorum fakat ya enerji yoktan var edilebilir ve vardan yok edilebiliyorsa??

ya bunca yıldır bir yanlışa inanıyorsa insanlık?? bunu şundan dolayı diyorum, zamanında dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyen Galileo Galilei öldürülmedi mi? Einstein'a küçüklüğünde ''bu gerizekalı, bundan bişey olmaz'' demediler mi? şuanda fizik biliminin tamamen geliştiğini (ve bundan sonra gelişemeyeceğini) iddia edebilir misiniz? edemezsiniz çünkü zaman ilerledikçe paralel olarak bilimde gelişir şuanda bilim tamamen gelişmiş herşey kesinleşmiş DEĞİL... en azından ben böyle düşünüyorum

kısaca bir şeye asla olur ya da olmaz dememek lazım dolayısıyla önyargı= CAHİLLİKTİR

ve beyin koşarak uzaklaşır bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan, üstüne bununla edebiyatını da yapan standart bir türk vatandaşından öte değilsiniz hocam, aynen diğer konuşanların arkadaşların bir kesimi gibi

şimdi öncelikle şu galileo meselesindeki cahilliğinize gelelim, dünyanın yuvarlak olduğu kuramını ortaya atan ilk kişi pisagor, m.ö. kaç yılında yaşadığı malum, ondan sonra yine m.ö. yaşayan eratosten, ki onun da milattan önce kaç yılında yaşadığı ve güneşin dünyaya olan uzaklığına göre 29 şubat muhabbetini yani artık yıl kavramının atasını ilk bulan adam olduğu da malum

bu adamlar m.ö. bunları yaparken, pisagor döneminden 2500 yıl sonra gelen bir adam diyor ki önyargı = cahillik, galileo da öldürülmedi mi bu yüzden falan diyor, hani bir tarafımla gülüyorum diyeceğim kusura bakmayın da hakediyorsunuz yani

galileo kuramından dolayı değil, katolik kilisesinin otoritesinin sarsmasından dolayı isyancı olduğu için engizisyon mahkemesinde yargılanmış ve öldürülmüştür

gel gelelim ki 2013 yılında türk insanının büyük çoğunluğu hala antik yunan dönemindeki matematikçi ve filozofların bilgisine sahip değildir, hani oturup kafanızı dağa taşa vuracakken hala benim fizik bilgim yok ama olursa çok bomba olur pişman olursunuz önyargınıza falan diyebiliyorsunuz ya

ne diyeyim, daha fazla konuşmaya ihtiyaç yok yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracos -- 25 Kasım 2013; 23:21:59 >

• Bu is hava ile suyla olmaz, alican uranyumu, denizlatilardaki gibi kullanican tabi araba gibi kucuk ve dunyada milyonlarca olan birseyde uranyum kullanmak 2 nesil sonra dunyadaki canli yasamin sonuna varmasi anlamina gelir ama, o 2 nesil baya hizli ve durmadan giden arabalarla dolasirlar
    surtunmenin 0'a yaklastigi maddeler uretilmekte hatta odul almis olmasi lazim tam hatirlayamadim. Seri uretime gecmesi suan icin cok maliyetli yani oyle her motorda kullanalim diye bir durum olmasi mumkun degil, astari yuzunden pahaliya gelir.
    Bide bir ara bor madeni mevzusu vardi, o ne oldu hani Turkiye superotesi guc falan olcakti. 1990larda 10 sene sonra petrol biticek diyorlardi, bor madeni gelecegin enerji kaynagi olucakti falan, 20 seneye yakin zaman gecti birsey oldugu yok. Einstein'in sozleriymis gibi yazilanlarda baya bir komik bu arada, atomu eline verdim falan, yas 15 falan muhtemel. Keske Einsteinin calsitigi gibi calissaniz, okusaniz, arastirsaniz.. Onun doneminde bir kitaba ulasmak icin trenle yolculuk yapmak gerekiyordu, simdi googla sorup bilgiye saniyede ulasmak mumkunken, gelmis burda hava, su vs yaziyorsunuz.. hadi iyi geceler.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    :D :D :D :D :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

quote:

bence artık herşeyi kalıplara göre yaşamak, atalarımızdan gördüğümüz, duyduğumuz herşeyi düşünmeden,değerlendirmeden direkt doğru kabul etmek, üzerinde kafa patlatmadan, fikir üretmeden, gerçeği (hiçbir çıkar olmadan) aramadan sadece ön yargılarla konuşmak düşünmek CAHİLLİKTEN öteye gidemez , bu kadar şeyi şunun için yazdım arkadaşlar ben fizik konusunda hemen hepinizden cahilimdir belki, çok az şey biliyorum fakat ya enerji yoktan var edilebilir ve vardan yok edilebiliyorsa??

ya bunca yıldır bir yanlışa inanıyorsa insanlık?? bunu şundan dolayı diyorum, zamanında dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyen Galileo Galilei öldürülmedi mi? Einstein'a küçüklüğünde ''bu gerizekalı, bundan bişey olmaz'' demediler mi? şuanda fizik biliminin tamamen geliştiğini (ve bundan sonra gelişemeyeceğini) iddia edebilir misiniz? edemezsiniz çünkü zaman ilerledikçe paralel olarak bilimde gelişir şuanda bilim tamamen gelişmiş herşey kesinleşmiş DEĞİL... en azından ben böyle düşünüyorum

kısaca bir şeye asla olur ya da olmaz dememek lazım dolayısıyla önyargı= CAHİLLİKTİR

ve beyin koşarak uzaklaşır bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan, üstüne bununla edebiyatını da yapan standart bir türk vatandaşından öte değilsiniz hocam, aynen diğer konuşanların arkadaşların bir kesimi gibi

şimdi öncelikle şu galileo meselesindeki cahilliğinize gelelim, dünyanın yuvarlak olduğu kuramını ortaya atan ilk kişi pisagor, m.ö. kaç yılında yaşadığı malum, ondan sonra yine m.ö. yaşayan eratosten, ki onun da milattan önce kaç yılında yaşadığı ve güneşin dünyaya olan uzaklığına göre 29 şubat muhabbetini yani artık yıl kavramının atasını ilk bulan adam olduğu da malum

bu adamlar m.ö. bunları yaparken, pisagor döneminden 2500 yıl sonra gelen bir adam diyor ki önyargı = cahillik, galileo da öldürülmedi mi bu yüzden falan diyor, hani bir tarafımla gülüyorum diyeceğim kusura bakmayın da hakediyorsunuz yani

galileo kuramından dolayı değil, katolik kilisesinin otoritesinin sarsmasından dolayı isyancı olduğu için engizisyon mahkemesinde yargılanmış ve öldürülmüştür

gel gelelim ki 2013 yılında türk insanının büyük çoğunluğu hala antik yunan dönemindeki matematikçi ve filozofların bilgisine sahip değildir, hani oturup kafanızı dağa taşa vuracakken hala benim fizik bilgim yok ama olursa çok bomba olur pişman olursunuz önyargınıza falan diyebiliyorsunuz ya

ne diyeyim, daha fazla konuşmaya ihtiyaç yok yani

türk insanı bilgi sahibi olmadığı konuda ahkam kesmeyi sever, ve kendi fantastik ama gerçek dışı düşüncelerini destekler yöndeki tüm yayınları doğru kabul eder (bu yayınların başında belgeseller geliyo çünkü günümüzde gerçek olmayan şeyleri gerçekmiş gibi ima ederek merak uyandırmaya çalışan çok bilimsel belgesel adı altında yayınlanan video var, böyle yapmazlarsa izlenmezler çünkü)

forumda şahit olduğum akıllara durgunluk verici deli saçmalıkları:

• radyo antenletinin çalışma mantığını bilmeyip, zaten var ve kullanımda olan bu mantığı: "RADYO DALGALARINDAN ELEKTRİK ÜRETEBİLİRİZ!!!" diye sanki bişey keşfetmiş gibi ileri sürüp bir de tesla mesla diye konuşmaya çalışan eleman. (konu linki elimde, ama paylaşmak istemedim şimdi hortlatmayalım, isteyene verebilirim)
  • orta okul bilgisi => mevsimlerin oluşum nedenini bilmeyen ve mevsimlerin dünyanın güneşe olan uzaklığına göre oluştuğunu zanneden elemanın konu açıp bunu söylemesi, ve aynı cahilin enerji korunumu olayını bilmeden dünyadaki enerji dengesi üzerine yorum yapması! ve bir de daha önce ortaya atılan bazı bilimsel görüşlerle alay etmesi, ve DH'deki birçok cahilin onu savunması şahit olduğum bir başka akıllara durgunluk verici cahillik örneği idi.
  • orta okul bilgisi => newton'un temel hareket kanunlarından yanlış hatırlamıyorsan ikincisi idi: "bir sisteme dışarıdan kuvvet etki etmedikçe ağırlık merkezi yer değiştirmez" temel kanunu bilmeyen cahilin: "uzayda hava yoksa uzay mekikleri de kendilerini itemeyeceği için asla ilerleyemezler" deyip sanki inanılmaz bişey keşfetmiş edasıyla: "BUYÜZDEN HİÇBİR ALET UZAYDA İLERLEYEMEZ!!! HEPİMİZ UYUTULUYORUZ!!!" demesi ve birçok kişinin de destek çıkması yine DH adına üzüntü verici birbaşka rezillik örneği.

Geçmişteki deli saçmalıkları:

• 2000 Yılı 5 Mayıs Olayı
    sıradan bir gezegen sıralanması olayı sözde dünyaya anormal bir çekim kuvveti etki edeceği ve dünyanın bir kısmının yıkılacağı, hatta zamanında piramitlerin bu şekilde yok olduğu şeklinde birçok yayında işlenmiş ve kendini (sözde) belgesel! olarak tanıtan birçok video'da bu olay sanki gerçekten olacakmış gibi işlenmişti (ozamanlar bilim ve teknikte okumuştum, bunun nekadar akıl dışı bir komedi olduğunu uzun uzun açıklamışlar ve alay etmişlerdi dergide resmen ama tabi bu şekilde yazarken kimsenin ilgisini çekmez) bu deli saçmalığı ana haber bültenlerine kadar taşınacak derecede meşhur olmuştu.

Gelecekte muhtemel olarak yaşanacak deli saçmalıkları:

• 2029 ve 2036 Apophis Gök Taşı Geçişi
    2029 da ay'ın dünyaya olan uzaklığından 10 kat daha yakın mesafeden dünyayı sıyırarak geçecek olan bu büyük gök taşının geçiş noktası net olarak hesaplandığı ve asla çarpmayacağı açıklandığı halde, halen daha bilimsel yazı havasında yazılarla ortaya çıkan bazı kaynaklarda: "kesin çarpacak!", "bilim adamları çarpacağını doğruladı!" (kimmiş o bilim adamları?) gibi deli saçması gerçek dışı yazılarla milleti galeyana getirmeye çalışıyorlar ki millet de galeyana gelmek için dünden hazır olduğundan dolayı bu yalan kaynakları okuıyanların da birçoğu işin aslını araştırmadan inanıyor.
    2036 geçişi ise ilk geçişten çok farklı olarak hata payı ile hesaplandığı ve hata payı ile çizilen daire içinde dünya da bulunduğu için (aslında bu kötü değil daha da iyi bile denilebilecek bir durum, çünkü ilk geçişteki gibi kesin olarak bizi sıyırması gibi bi durum yok, ayrıca hata payı ile çizilen eksemde gelip bizi bulma şansı da çok düşük) bazı kaynaklar: "NASA hata yaptı! foyası ortaya çıktı!" gibi yazarak yine bilimsel bir hata payı gerçeğini (akademik literatürü kıyısından görmüş herkes bilir) sanki gerçekten de bir hataymış gibi trollük yaparak kelime oyunuyla evirip çevirdiler millete sundular/sunuyorlar/sunacaklar.

• Bunlarla çok uğraşıyoruz. Medyanın da hatası çok. Bizi, akademik personeli dinlemiyor astronomik bir olayda falcıyı çıkarıyor oraya... Mistizme olan merak değil bu, cehalet maalesef.

Bunu engellemek de esasında o kadar zor değil. Misal forum yönetimi akademik üyelere nickinin altında bir ünvan verse, sakal olsa en azından insanlar kimi dinlemesi gerektiğini anlar. Konuya yetkin birinin yorumunu beklerler. Lakin kimin umrunda...
  • ben de motorsuz yanan yakıtı bulacam :D
  • Oda bişeymi ben yakıtsız çalışan motoru yaptım şimdide motorsuz çalışan araba üzerinde çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farego

Demedi demeyin ileride hava sistemi ile çalışan motor yapacaklar, nasıl mı..

Havayı sıkıştırcaklar ve havanın sıkışması ile piston oynayacak piston oynadıkça hava akımını sağlayacak yani kısır döngü gibi,

Pistonun az dönmesi bile bir çok havayı kendi haznesine sıkııştırabilir, bu durum içinde sıkışınca piston oynar, piston oynadığı zaman dışarıdan hava çekmeli bu hava sirkülasyonu ile motor hareket haline geçecektir. =)

Daha da genişletilebiliinir tabi ama bu yazım burada kalsn..

kafan güzelmiş kardeş

(şunu unutma: vermeden almak ALLAH'a mahsustur)

• Boşa kafa yormayin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lose_your_self

2 yıldır bunun üzerine çalışmalar yapıyorum elektrik ve yakıt gereksinimi duymadan çalışan bir motor yapmak üzereyim.Bu projeyi geliştirebileceğim bir yer varmı ? kendi imkanlarımla yapacaktım ancak biraz daha profesyonel olmasını istiyorum...

Ulkemize Boyle BEYİNLER Lazım Tebrik Ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrOwl

Çok ciddi yanlışlarınız var. Hava ile de, su ile de, zeytinyağı ile de, affedersiniz osuruk ile de çalışan araba yaparsınız. Kütlesi olan her şeyin bir enerjisi vardır. Bu sizin onu nasıl kullandığınıza bağlı, yakma enerjisi ile itme enerjisi diye bir şey yok. Kinetik, potansiyel enerji var. Statik sürtünme, kinetik sürtünme var.

Evrendeki bir enerji türünü, diğerine çevirebilirsiniz. Lakin bu işlem sırasında kullandığınız mekanik sistem, diğer enerjilere de çevrilmesine sebep olur, haliyle elde etmek istediğiniz enerjide kaybınız olur. Diyelim ki olmadı, ne değişecek? Bir enerjiyi diğerine dönüştürmekten başka bir şey elde edemeyeceksiniz. Maddeyi yoktan var etmedikçe, enerjiyi var edemezsiniz.

Milyar dolarlar harcanarak atom altı parçacıklar inceleniyor, karmaşık kuantum mekaniği denklemleri türetiliyor. Burada gelinmiş dişli ve yaylar... Adamı tokatlarlar...

Bazı arkadaşlar gelmiş önyargılı olmayın diyor. Değilim zaten. Sen gel bana şu şu denklemi aştım, aha da ispatı şu denklemdir de inanayım. Sözel olarak bak böyle olur denmez. Tarih değil bu, fizik. Matematiksel ispatla geleceksiniz ki inanalım.

Yıllardır bitmedi şu sonsuz enerjiciler. Bir aralar da erke dönergeci zımbırtısı vardı, millet iyi kanmıştı ona.

Yapmayın arkadaşlar. İlim var irfan var. Millet ne kafalar patlatıyor, iki sözel açıklamayla yıktığınızı iddia ediyorsunuz. Madem öyle ispatlayın, ayakta alkışlayalım. Aksi halde bu sadece kendinizi kandırmak.

Mühendis adam nasil kendini belli ediyor ama tezlerin alayini çurutmuş. Tebrik ederim

• quote:

Bu kadar ciddi iddialarin varsa bunu matematiksel olarak ispatlarsin, biz de tamam deriz. Ne einstein ne de galileo laf yapmadilar. İspatladilar, biz de inandik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lentisel -- 25 Mayıs 2014; 23:02:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lentisel

quote:

Bu kadar ciddi iddialarin varsa bunu matematiksel olarak ispatlarsin, biz de tamam deriz. Ne einstein ne de galileo laf yapmadilar. İspatladilar, biz de inandik.

Bence de bu kadar onyargili olmamaliyiz. Sonuçta hepimiz matrix'de yasadigimiza gore kendimize inanirsak rahatça ucariz, hem de yakitsiz ucariz. Ucan arkadaşlara burada örnekler de var zaten.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.