Şimdi Ara

Yakıt Tüketimi (Sadece Benzinde Kullananlar) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
3
Favori
14.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    110-120 gidip ortalama hizin 57 olmasi. Bir de giseler ve kalkistan bahsetmis. 100 defa falan mola verdi herhalde yolda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcorp -- 4 Kasım 2019; 10:31:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine aynı tartışmalar, yakarsın yakamazsın muhabettleri. Hala sıkılmadınız mı bu kısır döngüden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: samtual

Kimseye bişey ispatlamaya çalışmıyorum ama şu görüntüden rahatsız olanı da anlamıyorum.
    Golf 1.2 tsi Sakarya otoban.

Manuel mi hocam sizinki, ben leonda DSG ile 4.4 e inebildim min kartal-sapanca gidiş dönüş 4 yetişkin dolu bagaj D100 den devam etmiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: manner34

Manuel mi hocam sizinki, ben leonda DSG ile 4.4 e inebildim min kartal-sapanca gidiş dönüş 4 yetişkin dolu bagaj D100 den devam etmiştim

Alıntıları Göster
    Evet manuel hocam, hangi motor sizinkisi?
    Ama yukarda bazı arkadaşlara anlatamadığım gibi uzun yol genel ortalamam 4-5 arası değişiyor yola, yolun durumuna ve kullanıma bağlı olarak.
    Bu arada sakin falan kullanmıyorum, gayet normal kullanıyorum. Kırmızı ışık yanıyorsa kırmızı ışığa kadar deli gibi basıp önünde frene asılmıyorum.
  • 2003 1,2 palio 8 valf.

Şehiriçi ortalama 7,5 lt
    Şehirdışı ortalama 5,0-5,5 lt.

Genelde ekonomik kullanıp yüksek hız yapmamaya çalışıyorum.

Çok hızlı kullanımlarda ibrenin düştüğünü görüyor bu gözler hızlı dediğimde 130 lu otoban kullanımları bildiğin ibre aşağı iniyor...
  • Toyota yaris 2012 şehir içi 6.4 sakin kullanım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şahsen germeden kendimi ne kadar az yakacak diye yormadan kullanıyorum. KM 50 kuruş şehir içi . 1.2 TSI manuel golf 7
  • 2014 Mitsubishi Space Star 1.2 80 beygir. Şehir içi 5.2 şehir dışı 4.4

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xcorp

110-120 gidip ortalama hizin 57 olmasi. Bir de giseler ve kalkistan bahsetmis. 100 defa falan mola verdi herhalde yolda.
    Bir tane daha vardı bundan. Yokuş yukarı 170le gidip 4 litre yakan. Hadi gel masraf benden test edelim deyince arkasına bakmadan kaçarlar. Bunları da böyle kabul etcez,ne yapalım. Onlar için tsi önemli.

• Araç: 1999 E46 BMW 318i

Uzun yolda: 7 litre
    Şehiriçi: 10 litre
    ortalama: 8,5 litre
  • Dizeli satıp benzinli alıyorum. Bütün benzinliler benim dizelden az yakıyor. Benim dizel şehir içi 8, şehir dışı 5 yakıyor.

• Bu konuları görüyorum arada da standardı olan şehirlerde yaşamıyoruz. Ben 5 km. yolu bazen trafikten 40 dakikada gidiyorum bazen 10 dakikada. İkisi de şehiriçi aynı güzergah nasıl kıyaslayacaksın.Bir de İstanbul yeditepeli, in çık durmadan. Adam Erzurum'da Konya'da kullanıyordur. Trafiksiz düzayak güzergahı vardır.O da şehiriçi. Hava sıcaklığı, yüksek rakım bile ufak da olsa farkeder. Yani biryere varmaz bu kıyaslamalar.
  • Agresif kullanan adamlarla sakin kullanan adamlar kırmızı ışıkta yan yana gelir. Bu yüzden gaza köklemenin alemi yok.

1.0 ecotsi var bende. Arabayı asla yormam. Karma ortalamam hep 6.0-6.3 arasında.

• Atış serbest

• 1.4 tam otomatik 45 lt depo

fuellist uygulamaya göre
    9,60 lt. ortalama
    7,04 lt. en iyi (27 ekim günü kadıköy-kıyıköy-kadıköy kullanımı)
    14,54 lt. en kötü (5 mayıs 2018 günü kadıköy-kartepe-kadıköy kullanımı)

torque uygulamaya göre gün içi muhtelif kullanımda en iyi netice 25 temmuzda gece 11 de bostancı-sabiha gökçen güzergahında 5.5 lt olarak gerçekleşmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SelamiŞahin

2.4 Accord. 190 beygir. 2004 model.

Lastik ölçüsü 205/55/16 Km: 300xxx

Şehir dışı : 9 litre

Şehir içi : Bu araç şehiriçi benzinde kullanilmaz ( sünger Bob)
    Yalnız değilmişim ben de yazmaya geldim gidiyorum

Ş.içi gazlamalı +16 görmüşümdür.
  • Otobanda 120 kmyi geçmeden, şehirlerarası yollarda 110kmyi geçmeden yapılan km ve tüketim aşağıda.
    Araba bmw f20 116i 2012 model benzinli.

Yakıt Tüketimi  (Sadece Benzinde Kullananlar)
  • 2016 model kia sportage gt line 1,6 t-gdi 177 bg AWD

şehir içi 9,8 litre (sakin kullanım)

:) yazdıklarınızdan sonra hayattan soğudum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearuq -- 4 Kasım 2019; 12:39:37 >
  • bmw 1.18i yeni kasadan

şuanda 7,8

gösteriyor gayet sakin ve eco modda kullanıyorum işe gidip gelmede 7-8km kadar tek gidiş,arada sporta alıp gazlıyorum 20-30sn kadar sırf gıcık olduğum araçları geçmek için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samtual

Evet manuel hocam, hangi motor sizinkisi?
    Ama yukarda bazı arkadaşlara anlatamadığım gibi uzun yol genel ortalamam 4-5 arası değişiyor yola, yolun durumuna ve kullanıma bağlı olarak.
    Bu arada sakin falan kullanmıyorum, gayet normal kullanıyorum. Kırmızı ışık yanıyorsa kırmızı ışığa kadar deli gibi basıp önünde frene asılmıyorum.

Alıntıları Göster
    1.2tsi 110luk aynı şekilde bende on görülü kullanıyorum, verimsiz kullanmanin anlamı yok. Dizelde olsa hibridde olsa aynı kullanırım muhtemelen. Bende uzun yolda 5.5 üstünü görmedim hız limitlerine her zaman uyarım otoban Max 130 genelde 120-125cc makul buluyorum tüketimini vergi avantajı da olunca gayet iyi oluyor.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.