Şimdi Ara

Yakit tuketimi hesabi hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korcank -- 26 Eylül 2013; 9:50:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam benzin tüketimini neden fabrika verisini kullanarak belirlediniz ? Kendi tüketiminizle bir daha hesaplayın. Yaptığınız hesap yanlış.

• gaz ayarı yaptır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: korcank

benzin tuketimini kendi tuketim verisi olan 11 lt den yapsam daha karli birsonu cikiyor.
    gaz ayari neden yaptirmaliyim anlayamadim zaten sistem yeni takildi ve kontrole goturdum sorunsuz dediler.
    benim anlamadigim lpg ile benzin tuketimi araainda bu kadar fark olur mu acaba ?

Hocam nasıl daha karlı çıkıyor anlamadım. 100 kmde 1 lt fazladan benzin yakıyor. Ki siz 560 km gidiyorsunuz.

Edit: 540 olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahçelininmatematikhocası -- 21 Temmuz 2013; 5:31:03 >
  • 100km'yi 10 litre gazla tamamlayan araç aynı 100km'de 10 litre benzin yakmaz.
    Hep söylenen şudur ki LPG tüketimi litre bazında benzine göre %30 fazladır.
    10 litre gaz yaktığınız yerde araç muhtemelen 7.5 litre civarında benzin yakar. Hesabınızı ona göre yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

100km'yi 10 litre gazla tamamlayan araç aynı 100km'de 10 litre benzin yakmaz.
    Hep söylenen şudur ki LPG tüketimi litre bazında benzine göre %30 fazladır.
    10 litre gaz yaktığınız yerde araç muhtemelen 7.5 litre civarında benzin yakar. Hesabınızı ona göre yapın.

hocam kesinlikle dedigin gibi. bende bunu bildigim icin cikan sonuca inanamiyorum ama sonuc boyle cikiyor. acaba o. vitesden dolayi mi cunku polo 9n lerde sehir ici benim 11 lt. ayni arabasi olan iki arkadasimdan birinin tuketimi 10 digeri ise 10,5 lt mis.
    benzin depomda delik degil ki onu sebep gostereyim.
    depoyu sifirlayip yakit alarak olcumler yapmistim. cok eminim ama hata yapmisim diyeyim cunku cikar bir yol bulamiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bahçelininmatematikhocası

quote:

Orijinalden alıntı: korcank

benzin tuketimini kendi tuketim verisi olan 11 lt den yapsam daha karli birsonu cikiyor.
    gaz ayari neden yaptirmaliyim anlayamadim zaten sistem yeni takildi ve kontrole goturdum sorunsuz dediler.
    benim anlamadigim lpg ile benzin tuketimi araainda bu kadar fark olur mu acaba ?

Hocam nasıl daha karlı çıkıyor anlamadım. 100 kmde 1 lt fazladan benzin yakıyor. Ki siz 560 km gidiyorsunuz.

Edit: 540 olacak

hocam benzin-lpg arasindaki fark nedeniyle karli diyorum. o bakimdan lpg daha ucuz bir maliyet cikiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korcank -- 21 Temmuz 2013; 5:59:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba arkadaşlar gün 98 model Doğan S'imle sabah giderken depoyu fulledim. Ardından kilometre sayacını sıfırladım Ankaradayım gölbaşına gidip geldim 68 kilometre gösteriyordu sayaç sabah depoyu fulledigim benzinlikten ve depoyu fullediğim pompadan tekrar fulledim ve 12 liralık bir gaz tuttu. Yani 68 kilometre 12liralık gaz. Kilometrede kaç kuruş oluyor? yakıtı bana çok iyi geldi. Aldığımda LPG litresi 2.19 idi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.