Şimdi Ara

Yakında araba kullanmaya başlayacağım.Değerli önerileriniz varsa buyrun..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abilerim herkese merhaba.19 yaşındayım.Yakın zamanda ehliyetimi emniyetten alıp araba kullanmaya başlayacağım.Trafikte dikkat edeceğim hususlar hakkında siz tecrübeli abilerimden bilgi almak istiyorum.Gerek güvenlik gerek trafik ehemmiyeti olsun her türlü değerlendirme ve önerinize sonuna kadar açığım.

Kullanacağım araba 94 model mazda 323.Araçta Abs yok.Ancak hızlı ve riskli kullanmayı seven biri değilim.Bunları da göz önünde bulundurursanız sevinirim

İyi forumlar

• Herkes tavsiyede bulunur ben de bulunayım. Mesafe gözetmeksizin emniyet kemerinizi takın, aynaları ve sinyalleri aktif olarak kullanın.
  • Çok teşekkürler verdiğiniz öneri için.Dikkat edeceğim
  • Pek çok insan ehliyet sınavlarına hazırlık kitabındaki bilgilere köprüyü geçene kadar muamelesi yapıyor belkide yanılgıları aslında bu eğitimin teorik olmasından eğitim uygulamalı verilse o bilgilerin ne kadar gerekli olduğu anlaşılır ama ülkemiz hali işte... En basitinden sollama hakkındaki bilgileri ne bilen var ne uygulayan ilk yardım bilgileri de aynı şekilde...

Nacizane tavsiyem eğer hala atmadıysan o kitabı bir sefer de sınavı geçmek için değil o bilgileri uygulamak için oku...
  • Bende hızlı kullanmam diye almıştım ehliyeti, aldığım gün Sakarya / Poyrazlar Gölü'ne gitmiştik arkadaşlarla 220'yi görmüştüm yolda.

Gerçi şuan gayet sakin kullanan bir insan oldum. Demek ki ilk heyecanı attıktan sonra düzeliyor insan.

Sinyal vermek, aynaları kontrol ederek şerit değiştirmek & hareket etmek, yoluna göre hızında gitmek, yayalara ve geçiş üstünlüğü olan araçlara yol vermek, (olursa) kaza anında "ulan .... çocuğu!" diye değil de "Geçmiş olsun kardeş, trafik sigortası var sorun olmaz." diyip arabadan çıkmak hoş davranışlar trafikte.
  • Herşeyden önce sakin olmalısın. Trafikte stop ettiğinde çalınan kornalara vs. hiçbirine aldırma ve sakinliğini koru. Paşa paşa bekleyecekler.
    Yol kenarlarında ilgini çekecek bişey olsa dahi gözünü yoldan ayırma. (İlk günlerimde ben bu hataya çok düştüm. Neyseki bir kaza olmadı.)
  • 1. Gözünüzü kesinlikle yoldan ayırmayın. Sağa sola kaldırımdaki insanlara mecbur kalmadıkça bakmayın.
    2. Vites değiştirirken devir göstergesine bakmayı alışkanlık haline getirmeyin. Motor sesine ve gaz tepkisine bakın.
    3. Sinyalleri en ufak dönüşlerde bile kullanın. Zaten bir süre sonra refleks oluyor.
    4. Aracınızın sınırlarını bilin, sınırlarını zorlamayın.
    5. Öndeki aracın dibine girmeyin. Hızınıza göre mesafe bırakın.
    6. Kırmızı ışıkta geçmeye çalışmayın.
    7. Işıklı kavşaklarda ışığa yakalanırsanız diğer istikametin üstünde durmayın. Siz geçemiyorsanız ötekilerde geçememek zorunda değil. (En ayar olduğum şey. Bir araba geçecek kadar boşluk bıraksalar ölecekler sanki.)
    8. Aynaları iyi kullanın.
    9. Emniyet kemerinizi ne pahasına olursa olsun takın.
    10. Lastiklerinizi düzenli kontrol edin. Yolla tek bağlantınız onlar.
    11. Gereksiz gaz ve frenden kaçının. Zaten şehir içinde full dip gaz gitseniz kazanacağınız süre maksimum 2-3 dakika. 2-3 dakika için girdiğiniz riske ve yaktığınız yakıta yazık.
    12. Bayan sürücülere kesinlikle korna çalmayın. Sonra hep panik oluyorlar ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Becker -- 14 Haziran 2013; 19:56:38 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tollerance

Herşeyden önce sakin olmalısın. Trafikte stop ettiğinde çalınan kornalara vs. hiçbirine aldırma ve sakinliğini koru. Paşa paşa bekleyecekler.
    Yol kenarlarında ilgini çekecek bişey olsa dahi gözünü yoldan ayırma. (İlk günlerimde ben bu hataya çok düştüm. Neyseki bir kaza olmadı.)

aynısı banada oldu kaldırım çıktımıştım :D ama allaha şükür lastikde küçük yarık haricinde bişey olmadı :d
  • Yaya ve araç sürücülerine saygılı olun.

Karşınızdakilerin de "insan" olduğunu unutmayın.
  • Hem trafikteki sürücü ilişkileri hem de araçla ilgili dikkat edilmesi gerekenler konusunda çok güzel yorumlar geldi.Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
  • dikkatli ol, gözünü yoldan ayrılma.
    emniyet kemerini bakkala bile gitsen tak.
    hız yapma, yapıyorsan da insanları tehlikeye atacak yerler de yapma.
    sinyal kolunu aktif olarak kullan.
    farlarına sonradan çakma xenon yaptırma.
    geceleri şekil olsun diye sisleri farları ne var ne yok açıp araç kullanma.
    sabırlı ol. (en önemlisi bu)

şimdilik aklıma gelenler bunlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.