Yakında araba fiyatlarına indirim gelir mi

-
-
Türkiye'de araba fiyatlarının düştüğü herhangi bir zaman söyle, bende sana düşüp düşmeyeceğini söyliyim.
-
Biz fiyatlarin az yukselmesine duştu diyoruz.
Misal enflasyon her ay %8 artarken temmuz ayinda %4 artmasina eflasyon dustu deniyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şahsi kanaatim; şöyle yılbaşından sonra yaza doğru ekonomide büyük bir toparlanma sebebiyle hareketlilik bekliyorum. Her seçimden önce hangi iktidar olursa olsun mevcut duruma ek bir refah artışı oluşturmalı.
Fiyatlar düşer mi düşmez mi diye düşünmek bence neoklasik bir düşünce, onun yerine alım gücü ön planda olup bu gücün artışını sağlamak daha kıymetli.
Tabii bunlar yatırım tavsiyesi değil piyasayı okuduğum öznel yorumum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daswagen -- 7 Ekim 2022; 20:54:22 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şahsi fikrim para varsa yatırım araçlarında (vadeli fon altın döviz) durabilir. Kasım ve Aralık gibi araç alınabilir.
Bekle deme nedenim bir teşvik paketi var konuşulan ayrıntısı paylaşılmasa da sosyal konut projesi gibi 29 Ekim günü Togg fabrikasının açılışı var. 2023 yılı içerisinde Togg satışa da çıkacak bu sene otomotivleri ulaşılabilir hale getiren bir çalışmadan bahsedildi. Muhtemelen açılışta bir şeylerden bahsedilecek sadece togg için bir kampanya yapılamaz bir ötv düzenlemesinden ve 5 yıl devretmeme ilk araç olma gibi şeylerden bahsedildi.
Anlatan kişi siyasi bir arkadaş garanti olacak demiyorum ama beklemekte fayda var. Seçim yatırımı olarak birkaç şey yapılacak anladığım kadarıyla...
Pahalı otomobillere gizli ötv zamlı matrah güncellemesi ve finansman desteği gelmesini bekliyorum.
-
bu tabloya bakarsan gelmesi zor. seçim üzeri herkes beklentide. 2 ay zam yapmamıştı vw, bu ay polo bile 30 bin tl zamlandı %5. kimse net bi şey söyleyemez. acil ihtiyaç varsa alınır geçilir. diğer türlü ne olacağı belirsiz. uzun vade de geçici kalır bi şeyler yapılsa bile. bu da benim fikrim. kendi şartlarını en iyi sen bilirsin.
Emre Özpeynircitwitter
“Son 20 yılda ÖTV oranları artıkça hükümetin otomotivden tahsil ettiği ÖTV geliri katlanmış‼️ 2002👉737 milyon TL 2006👉4.1 milyar TL 2010👉6.2 milyar TL 2016 👉18.8 milyar TL 2020👉46.5 milyar TL 2021👉66.3 milyar TL 2022/Ağustos👉86.8 milyar TL* * 2022 hedefi 142.4 milyar TL”https://twitter.com/eozpeynirci/status/1577970686055915521 -
2009 ötv indirimi🤭
Ötv barem guncellemesi ile kredi kampanyasi bekliyorum
Premium markalara (BMW , Mercedes , Audi vs) bende indirim aksine ötv zammı geleceğini düşünüyorum .
Neo klasik ekonomi düşüncesinden, epistemolojik bir kopuşu temsil eden, heteredoks yaklaşım, günümüzde giderek ön plana çıkan; davranışsal ekonomi ve nöro ekonomiyle daha fazla önem kazanmaktadır.
-
Enflasyon ortamında borçlanarak ne alsan kardır.
En basit kredi çekersin. Yılbalında maaşlara zam gelince taksilerin otomatik hafiflemiş olur. 10bin tl indirim olacak diye beklenmez bence.
Hocam açıkcası benim nacizane görüşüm piyasanın "seçim ekonomisiyle " birlikte 1.6 motor ve altı araçlarda azıcık daha düşeceği yönünde. Ha bunun adı matrah güncellemesi olur işte ne biliyim bilmem ne paketi olur o önemli dğeil. Ancak seçim öncesi bir %5-6 iner diye düşünüyorum.
Ama şunu da söylemek isterim ki, şahsen beklediğim bir para var. Gelir gelmez ben alacam arabayı. Niye ? Çünkü o piyasa düşecek mi düşmeyecekmi olayı beni delirtiyor. PAra elimde her gün stres oluyorum öyle durumda. en iyisi alıp kurtulmak :)
Al-sat cı cesareti yok bende çünkü. Aldığım zaman binmek için ve uzun süreli almaya çalışıyorum.
-
Alıcıysan bizde bir araç var. 100 bin tl indirim yaptık. 2010 model scania R420. kırkayak sebze jeti olarak kullanıyoruz. 2 milyon 400 bin tl den 2 milyon 300 bin tlye indirdik. Sahibindende ilanı var.
vasıta-ticari araçlar-kamyon-scania-R-420 olarak aratıp bakabilirsiniz.
En Beğenilen Yanıtlar

Türkiye'de araba fiyatlarının düştüğü herhangi bir zaman söyle, bende sana düşüp düşmeyeceğini söyliyim. |
Neo klasik ekonomi düşüncesinden, epistemolojik bir kopuşu temsil eden, heteredoks yaklaşım, günümüzde giderek ön plana çıkan; davranışsal ekonomi ve nöro ekonomiyle daha fazla önem kazanmaktadır. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X